Dát jméno Bedelia?

Anonymní
6.8.26 20:31

Dát jméno Bedelia?

Dobrý večer všem na webu. Zajímalo by mě, jaký máte názor na jméno Bedelia (čte se Bedýlia). Za 2 měsíce porod a pořád si nejsem jistá. Jméno se mi moc líbí, je originální ale zároven není těžké napsat. Manželovi je jméno jedno, nechává rozhodnutí na mně. Zajímá mě názor více lidí, jak takové jméno vnímají. Děkuji za všechny odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5868
6.8.26 20:35

Mě hned napadla Bedla, takže za mě opravdu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
6.8.26 20:36

Btw. Jak jsi přišla na to, že se čte Bedýlia? Jakože jedno e se čte jako „e“ a druhé jako „ý“? To je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16917
6.8.26 20:38

Divný, jak se to čte. Každopádně se mi nelíbí ani jedna verze, hlavně fakt nechápu to ý 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.26 20:39

Taky jsem si hned představila houbu. Jinak podle rychlého Google vyhledávání je to spíš Bidýlia. To mi připomíná bidýlko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66276
6.8.26 20:39
@Anonymní píše: Více

no nevím, tohle říká AI
Jméno Bedelia se v angličtině vyslovuje jako [bɪˈdiːliə], zhruba česky přepsáno jako bidílija. Přízvuk je na druhé slabice (dí).Detaily výslovnostiPrvní slabice: be zní jako krátké české bi (bɪ).Druhá slabice: de se čte jako dlouhé dí (diː) a nese hlavní přízvuk. Konec jména: -lia zní jako rychlé lija (liə).Poslechněte si ukázku správné anglické výslovnosti jména Bedelia:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66276
6.8.26 20:40

Jinak teda chudák děcko. Nikdo to nebude umět vyslovit a vyslovené napsat. Doufám, že bude Nováková nebo něco podobného :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9224
6.8.26 20:40

Existuje takové jmeno? A na tu výslovnost jsi prisla jak? Vždyť je to nesmysl. Ja bych to nedala, neobvyklych, ale hezkých a normálních jmen je spousta. Ještě bych vybírala dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
6.8.26 20:53

Úprimne, nepáči sa mi. Príde mi to naozaj až moc originalne, že človek nevie ako sa to ma písať a čitať (budú jej to kvôli tomu celý život komoliť). Radšej Lýdia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
6.8.26 20:55

Ne, nelíbí, divné. Bedyna, Bedylka, Bedýnka… fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
6.8.26 21:01

Ta výslovnost - u jména Serena (to jméno díky tenisu většina lidí zná) je to podobné, jenže to se nedá naroubovat na českou výslovnost, fakt to není Serýna. Říkat jí v Čechách špatnou anglickou výslovností je blbost. Buď to řeknu s anglickou výslovností, ale dobře, nebo to holt počeštím. Sereně tady taky neříkáme Serýna, ale Serena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15732
6.8.26 21:02

Blbost, u nás to nezní jako jméno, ale jako nějaké divné slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16917
6.8.26 21:04
@Alušáček píše: Více

Ale taková Bedýlia Kropáčková třeba? Pořád nic? :P :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9633
6.8.26 21:04

Ještě jsem neslyšela. Když dá někdo jméno Babeta. Tak se i tohle ztratí. Akorát počítej, že nebudou umět vyslovit. Vytvoří si svoji hovorovou výslovnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27831
6.8.26 21:08

A to je jméno? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie