Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše: Více
Sebastien je hezké a docela časté jméno, asi teda spíše ve verzi Sebastian, ale i Sebastien není špatné, Sebík budou říkat tomu i tomu ![]()
Taky jsem mela vybrana jen jmena pro holky a pro kluky se mi zadne nelibilo, snad jen Elias. No, mam dva syny a manzel ma v prijmeni Š, takze favorit byl hned skrtnut. Nakonec jsme vybrali jmena, ktera obsahuji R, at je tam nejaky kontrast mezi jmenem a prijmenim.
Mně přijde, že zrovna tahle dvě na mě už vyskakujou i z konzerv.
Jinak pokud date SebastiEna, pripravte se na to, ze ho stejne budou psat jako Sebastiana a vy budete neustale vysvetlovat, ze tam je E misto A.
Mám pár oblíbených jmen, co se mi líbí od dětství, přesto syn oblíbené jméno nemá. Je plno jmen, ze kterých se dá vybrat. Pak jde o pocit, kdy je to nejlepší. Já třeba nemám ráda jména, která jsou dost často
A Sebíků je kolem třeba dost, ale jak píšu, vybírají rodiče ![]()
Mě se Sebík, Bastík nelíbí vůbec.
Co třeba Teodor nebo jen Ted pokud je v ČR schválený.
Ale jinak souhlas, ze pro kluka se nám vybíralo hůř samej Něco…mil, Něco…slav,
@Dahlia0409 taky jsem nechtěla jméno co je všude kolem a právě tohle tu v širokém okolí vůbec není. Ani já nikoho s tím jménem neznám staršího.
@JancaS84 to jsem chtěla, měla jsem i třeba Vojtu nebo Adama. Ale přítelovi se to nelíbí.. ![]()
ale jestli se vám ten Sebastien líbí, tak ho dejte, to že v některých částech ČR je jich více, přece nic neznamená,
asi 15 let se každá druhá holka v ČR jmenovala Eliška a beztak to lidi dávali pořád dál
Mam v praci Sebastiena i Sebastiana a asi nikdy si nezapamatuju, kterej je kterej. Proste Seba, Sebik. Je jich teď fakt hodne, ale to i Vojtu a Adamu. Neřešila bych četnost, dejte to, co se vam libi. Jen bych teda dala verzi s „a“, protoze je častější a nebude muset porad hlásit, ze ma „e“. Na osloveni to stejne vliv nema.
Zrovna tahle dvě jména se mi nelíbí a trpěla bych, kdyby na nich muž lpěl. Prošla bych zkrátka celý kalendář, koukala koukala bych se kolem, jak se děti jmenují. A určitě na něco přijdete.
Asi máte podobný vkus na jména jako moje známá, ti mají Tadeáše, řešili mimojiné i Sebastiana (vybírali celkem pětkrát bez toho, aniž by si nechali říct pohlaví, takže těch jmen bylo až až…), ale nakonec z toho vyšel Oliver. Mně se třeba Tadeáš nelíbí, v základním tvaru ok, ale říkají mu Tado, Táďo ![]()
Ahoj. Vybíráme jméno pro syna. Doma jsme nadhodili jméno Sebastien. Líbí se nám, ale já nevím jestli si tím jsem úplně tak jistá (přeci jenom to má na celý život)

Vždycky jsem chtěla Tadeáše, ale kvůli příjmení nemůže mít na konci Š, aby to nebyl jazykolam. Kdyby jste měl někdo nějaký typ, budu ráda. Přijde mi, že pro holky je kupa krásných jmen, ale pro kluky jich moc není..