Dát nebo nedat dítě do školky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
393
25.1.17 18:15

Dcera bude v září mít také 3 roky a v srpnu se nám narodí sourozenec. Do školky ale určitě nedám, aby tahala hned nemoci k novorozenému, to si nechci troufat. Asi od čtyř let dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16091
25.1.17 18:18

K zápisu bych určitě šla, a pak uvidíš. U nás se absence nemusejí nijak omlouvat dopředu, stravné se platí podle skutečné spotřeby (když dítě ráno do určité hodiny nepřijde, tak ho automaticky odhlásí), a za těch pár stovek školkovného ta možnost stojí za to. Já mám tříleťáka a s druhým jsem doma, a chodí v průměru tak 3× týdně 8-12h. Nemám pocit, že ho odkládám, ale školka mu svědčí (a mně odpočinek a čas na mladší taky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
25.1.17 18:30

Mladšímu bude v září už 15 měsíců a jsou to oba kluci…takže právě nevím, jestli by si už nemohli hrát spíš spolu místo školky :nevim: A to nejnáročnější miminkovske období už budu mít za sebou. Do skolky se nejspíš dostane. V okolí jich máme hodně a ta u nás nejbližší má spíše méně děti.
Zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
25.1.17 18:32
@Janulka3 píše:
Mladšímu bude v září už 15 měsíců a jsou to oba kluci…takže právě nevím, jestli by si už nemohli hrát spíš spolu místo školky :nevim: A to nejnáročnější miminkovske období už budu mít za sebou. Do skolky se nejspíš dostane. V okolí jich máme hodně a ta u nás nejbližší má spíše méně děti.
Zakladatelka

Jak myslis tu prvni vetu to nechapu, proc by si nemohli spolu hrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
25.1.17 18:41

My se starší půjdeme určitě k zápisu. V záři jí budou 3 roky a 8 měsíců, snad se dostane. Doma budu ještě se 4 měsíčním miminem. Dcera není společenská, děti nevyhledává, ale chci ji do kolektivu začlenit. Teď chodí do soukromé a problémy nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16091
25.1.17 19:00
@Janulka3 píše:
Zakladatelka

Já to měla stejně, mladší dítě 15m v době nástupu do školky, ale dost si užívám ta dopoledne, kdy se procházkou vrátíme ze školky (když staršího ráno vedeme) a pak třeba hodinu sedíme spolu a čteme, prohlížíme obrázky, cvičíme spolu - hodně si užívám ten fyzický kontakt, kdy se s mladším můžu pomazlit a mít ho hodinu na klíně, aniž by se přiřítil starší a řekl „já chci taky“. Na druhou stranu když třeba děti jdou výjimečně pozdě spát a ráno jsou utahané a spí, tak nejdeme a vymyslím jiný program, nemáme to tedy zatím jako povinnost a chodí výhradně jen na dopoledne (nechala bych klidně i spát, ale až by sám chtěl, což zatím nechce).
Odpoledne mají děti dost času si hrát spolu, a pak když přijde domů manžel dřív, tak mu občas nechám mladší a se starším jdu třeba sama na výstavu nebo někam, aby si mě taky užil sám pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2034
25.1.17 19:13

Já to měla stejně, synkovi bylo 2,5, když se narodil koncem srpna surozenec a i když by ho vzali, tak sem ho do školky nedala a ani sem nezkoušela zápis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
25.1.17 19:51

Dcerka nastoupila v zari do skolky jako temer 3leta. Synek se narodil v cervnu. Tedy mu byly v zari 3 mesice. Omarodili oba „az“ na Vanoce. A to „diky“ tomu, ze zde byla chripkova epidemie. Neminulo nas to. A jinak jsem behem skolkovani asi 2× nechala doma dcerku den ci dva doma s akutni rymou. Jinak (a to musim zaklepat) zatim v poradku. Ted jde ve skolce druha vlna nemocnosti a ja pevne verim, ze uz jsme si to odfrkali v prosinci a tentokrat se tomu vyhneme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
25.1.17 20:16

Já bych ho tam dala na pár dní v týdnu, kolektiv mu prospěje. Ale ty sama znáš svoje dítě a musíš vědět jestli je na to připravenej nebo ještě potřebuje čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
27.1.17 12:58

Já bych to určitě zkusila, budeš se potřebovat věnovat malé/mu a starší dítko se může doma nudit. Neříkám dávat každý den od 7 do 5hod, ale aspoň na chvilku. Ve školce se vyblbne něco naučí a socializuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí