Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syna jsem dala od tří let - doma jsem měla pulroční..syn potřebuje společnost, rád si hraje, má rád děti, rád dělá něco nového..za celý rok a pul co tam je..byl nemocný jen jednou nebo dvakrát a jednou měl zlomenou ruku..takže ne vždy dítě tahá nemoce..záleží jak dobrou má imunitu..
Zkus na dopoledne, kdyz se mu tam bude libit, tak proc nechodit.Kdyz bude vyvadet, tak ho stahnes.
Rozhodni se podle syna, jestli je společenský, má rád děti, do školky by chtěl, tak bych ho dala. Jinak na zápis bych šla určitě a v září se rozhodneš podle situace.
Já bych dala, alespoň na to dopoledne
myslím že je dobré aby si zvykal na děti co nejdřív ![]()
Ze začátku bych jej dávala dopoledne a po obědě bych si pro něj šla. Pak bys viděla, jak to snáší a kdyžtak bys ho tam nechávala dýl.
Dite bych zapsala a v září nastoupit může nebo nemusí. A taky nikdo neříká, ze tam musí být každý den. Můj syn třeba chodí jen 3× týdne na dopoledne.
Náš šel do školky ve 3 a dvou měsících a mladšímu bylo v tý době 4,5 měsíce a je to super. On se tam vyblbne, já si doma taky trochu odpočinu. S nástupem problém neměl, spíš se mu ze začátku nechtělo domů. Jo, přitáhl domů rýmu a kašel, ale co už. Na podzim tu rýmu a kašel má tak jako tak, takže by to bylo stejný.
Já bych nedala, je to zbytečně brzy. Starší šla do školky až když mladší měla přes rok a i to bylo asi brzy.
Já bych šla k zápisu a v září uvidíš. Teď je brzy to řešit
Buď uvidíš, že syn potřebuje děti a nastoupí nebo ho necháš doma.
Ja budu davat. Teda půjdem k zápisu a doufam, ze vezmou. V nejhorším půjde do soukrome. Mimcu budou 4m. Starší je společenský a deti vyloženě okolo sebe potrebuje. 3 mu budou v listopadu
No…otázka spíš stojí: „Dostane se nebo nedostane???“ vzhledem k povinnému nástupu všech předškolních dětí do MŠ. Takže bych se být tebou nerozpakovala a zkusila to…příští rok se třeba do vámi vybrané MŠ vůůůbec nemusíte dostat. I přes nárokovost 4 letých dětí.
Jestli se letos vubec na 3r. dostane.
Pokud ano, tak dej, zapis bych zkusila treba se ozvou behem roku a to uz bude zas starsi.
@Anonymní píše:
Mám syna, kterému budou v září 3 roky a k tomu teď druhé malé miminko. Nevím, zda mám dát staršího od září do školky. Školku má za rohem. Uvítám jakékoliv vaše rady a zkušenosti, protože se za sebe nemohu rozhodnout. Nechci, aby domů tahal nemoce, ale zároveň by se tam vybil…
Dceri byly tri roky, kdyz se nám narodil prcek. Dala jsem di skolky a mamee to tak, ze vzdy jde 3-4 dny a pak je 3 tydny nemocna. Doma je od sebe oddeluji, miminko zvlast do mistnosti a nemocnou taky zvlast. Styk jen kratkodoby a s rouskou. Ja sama jsem to od ni pokazde chytila, takze jsem pak davala miminko spat samotne, ja spala taky jinde a pred kojenim jsem vetrala a brala rousku. Tukam na zuby, malemu je pul roku a jeste nic nemel…ale byl kojeny. Ted uz neni. Za mne - radeji bych pockala, az prckovi bude aspon pul roku. Stejne bude skolkacek porad doma nemocny. A pak jsou akorat zbytecne starosti, aby to nechytilo i to miminko. Co znam kamaradky okolo, maji to tak vsechny. Jen vsechny to tak striktne neresi a tak maji nemocne deti vzdycky obe…
Dcera bude v září mít také 3 roky a v srpnu se nám narodí sourozenec. Do školky ale určitě nedám, aby tahala hned nemoci k novorozenému, to si nechci troufat. Asi od čtyř let dám.
Mám syna, kterému budou v září 3 roky a k tomu teď druhé malé miminko. Nevím, zda mám dát staršího od září do školky. Školku má za rohem. Uvítám jakékoliv vaše rady a zkušenosti, protože se za sebe nemohu rozhodnout. Nechci, aby domů tahal nemoce, ale zároveň by se tam vybil…