Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zvazuju zda si dat tajne telisko. Nechci se uz pokouset otehotnet. Pritel chce druhe dite.Uz se i podarilo otehotnet, ale neuspesne. Rikala sem mu ze uz se snazit nechci, ze mi doslo, ze jedno dite mi staci, ze uz skloubit praci, jedno dite a domacnost je narocne dost. Navic pritel mi s malym moc nepomaha, je furt v praci.Ja sem unavena, nemam cas sama pro sebe.On si mysli ze sem jen zklamana z nevydareneho tehotenstvi. Nechape ze sem zmenila nazor a druhe nechci.Tak me napadlo, ze to vyresim tim teliskem, prasky by mohl najit.Co si o tom myslite?
Myslím, že bys to stejně neutajila, já jsem střídavě špinila skoro rok, než si to sedlo, toho by si přítel určitě všimnul. Trochu mi to připomíná diskuzi, jak jedna uživatelka chtěla jít bez vědomí partnera na potrat, a potom mu nakecat, že potratila.
@Anonymní píše:
Zvazuju zda si dat tajne telisko. Nechci se uz pokouset otehotnet. Pritel chce druhe dite.Uz se i podarilo otehotnet, ale neuspesne. Rikala sem mu ze uz se snazit nechci, ze mi doslo, ze jedno dite mi staci, ze uz skloubit praci, jedno dite a domacnost je narocne dost. Navic pritel mi s malym moc nepomaha, je furt v praci.Ja sem unavena, nemam cas sama pro sebe.On si mysli ze sem jen zklamana z nevydareneho tehotenstvi. Nechape ze sem zmenila nazor a druhe nechci.Tak me napadlo, ze to vyresim tim teliskem, prasky by mohl najit.Co si o tom myslite?
Co si myslim? Ze bych nechtela byt ve vztahu, kde si tajne nechavam zavest telisko. Proste na ferovku reknu, ted se na to necitim, mozna pozdeji a telisko si necham zavest, ne? Snad na deti musi byt dva a ne je chtit jen jeden!!
@truelly píše:
Ano, tech kteří se rozvedou je významné méně než těch co se rozejdou. Navíc ti co se rozejdou se rozcházejí i dříve tedy v době po početí, krátce po porodu, manželství většinou trvají delší dobu a ženy pak na tom nejsou tak špatně. Tedy že je chlap neopouští většinou tak brzy, ale třeba když už jsou děti školkou, školou povinne a žena je zpet v práci tudíž je na tom lépe alespoň finančně.
Tebe si nejaky chlap nevzal??
Mas nejaky komplex? Co to je za kecy? Jaky je rozdil mezi manzelstvim a partneratvim bez manzelstvi? Papir? Mezi rozvodem a rozchodem neni zadny rozdil. Zadny. Je to stejne tezke pro deti a pro rodinu. Vztah v manzelstvi a bez manzelstvi je taky stejny, neni v tom rozdil. A ona si muze dat na tajnacku telisko, protize neni vdana, tak to neni podvod, sle kdyby vdana byla, tak to podvod je?
Ty uz to nepij ani redeny. ![]()
@Ter85 neber mi můj názor. Nevnucuji ti ho. Vdaná jsem, děti až v manželství ![]()
@Anonymní píše:
On odmita moznost, ze by druhe dite nebylo. Nechci rozvratit synovi rodinu.Ale ja dalsi dite nechci. Jsemfakt nestastna. Nevim co delat.
Me to prijde sobecke. Sobecke vuci synovi a sobecke vuci manzelovi. Ale chapu, ze mas za sebpu potrat a necitis se na dalsi tehotenstvi, prosla jsem si stejnou krizi. Nevyslo nam druhe tehotenstvi a pak uz jsem nechtela. Dneska mam 3 deti.
@truelly píše:
@Ter85 neber mi můj názor. Nevnucuji ti ho. Vdaná jsem, děti až v manželství
Ale vnucujes nam ho, nam vsem, musela jsi ho sem nutne napsat a jeste jednou obhajit. To si jako myslis, ze kdyz jsi vdana, tak se ti nemuze rozpadnput rodina? Nebo ze se ti rozpadne za delsi dobu, nez tem, co svoji nejsou?
Kam ten narod speje ![]()
Nebudu resit etiku problemu… zda se tajne branit otehotneni bez partnerova vedomi ci ne… ale telisko je blby napad. Nevim jake vsechny sexualni polohy praktikujete, ale pri nekterych je mozne, ze muz citi vlakno, za ktere se spirala vyzahuje… a nevim jak bys mu pak vysvetlovala, co ze ho to v tobe „pichalo“…
@Anonymní píše:
On odmita moznost, ze by druhe dite nebylo. Nechci rozvratit synovi rodinu.Ale ja dalsi dite nechci. Jsemfakt nestastna. Nevim co delat.
To je stejné jako kdyby ty jsi chtěla druhé a on ne, taky ho prostě nutit nemůžeš, tak mu prostě narovinu řekni že druhé dítě nechceš a necháš si zavést tělísko. Nic jiného mě nenapadá
tajně bych to nedělala.
Napad dat si tajne telisko svedci o nefunkcnosti vztahu. Spis bych premyslela, co udelat s tim nez zda telisko ano/ne, to je podradne.
Kdybych si ho chtěla dát, musela bych o tomto druhu antikoncepce byt vnitrne presvedcena, potom bych dala, ale asi bych to oznámila. Mam znamou, co mela prasky u sousedky, sve kamarádky a kazdy den si pro nej chodila. Situace trochu jina, chlap cholerik, agresor, casem se rozvedli, potom se k nemu ale vrátila.
A kdybys věděla, ze se manžel vic zapojí, tak bys do toho šla? V tom případě bych řekla neco jako: vím ze moc chceš jeste druhé dite, ale bez tvé pomoci je toho na mě moc.Kdyz mi začneš vic pomáhat, myslim ze by to šlo. Zatim si necham dat tělísko.