Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ji a ještě detail. Když má žena dlouhou MS a špinění, tak téměř hned po něm nastává fáze, když už je to risk, pak je ovulace a pak ještě po plodných dnech se doporučuje abstinence, no a třeba mě by to vycházelo tak, že bych víc dni nemohla než mohla…to by mě manžel pochválil ![]()
Příspěvek upraven 20.07.17 v 08:40
@Jana206 píše:
Tak to se mu nedivím. Uvedomuje si, ze tu nebude věčně, za dvacet let uz nebude pracovně produktivní. Chce, aby minimalne odmaturovalo do te doby, dokud bude schopen živit ho jinak nez z maleho důchodu.
Snad jsi vedela, s kym zijes, kolik mu je let a puvodni dohoda byla dve detiNeco jiného by bylo, kdyby Ti branily nejake závažné zdravotni potíže.
A jestli pomáhá nebo neChlapi nejsou biologicky nastaveni na to piplat mimino, casto si k ditku nachazi vztah az později. Vzhledem k okolnostem mu okamzite řekni, ze dítě nechceš, ze mu případně davas volnost, at ma cas najít si zenu, která je chtít bude. Dát si tajně telisko by byl v tomto případě podraz. Pokud mit dítě, ma nejvyšší čas.
tak tak ![]()
@růžovámalina holt když dojdou argumenty, tak to je konec diskuze, že? Škoda, že nemáš odvahu to přiznat ![]()
@truelly Nějak nechápu tvoje útočení, ani o co ti jde?
A ano, věřící jsem. Jinak nějak se k tomu už nepotřebuji víc vyjadřovat, napsala jsem svůj názor a trvám na něm, takže jak jsem psala, podle mě je nejlepší možná ochrana přirozené plánování rodičovství (to je odpověď na tvou otázku) a to, že to některým lidem selhalo, je úplně normální jako když selže jakákoliv jiná ochrana - najdeš případy mnoha žen, které otěhotněly jak přes hormonální antikoncepci, tak přes tělísko i přes jakýkoliv jiný možný dostupný druh antikoncepce. Nic to nemění na tom, že metoda přirozeného plánování rodičovství je obecně spolehlivá hodně.
Takže žádné argumenty mi nedošly, jen nemám nejmenší chuť to zde sáhodlouze rozebírat, zkrátka jsem jen napsala svůj názor, chtěla jsem do celé věci vnést i jiný úhel pohledu a to je celé. ![]()
Stále jsi neodpověděla jak se mají chránit ženy co už nikdy žádné další dítě nechtějí…
@truelly Nějak nechápu, co ti není jasné na tom, že se mají chránit tak, že si mají měřit BT a hlídat další symptomy značící plodné období a milovat se pak mimo toto plodné období?
Když používáš více antikoncepčních metod zároveň, tak to na té nule je. Ale jen ta tvá metoda je do konce plodného období ženy - dejme tomu že po 35 roce života už děti má a další nechce…zoufale málo.
Takže jak ještě jinak se chránit, aby to bylo podle tebe správné.
Né každá si dovolí ještě dvě tři děti nad limit ![]()
A jsou ženy, které otěhotní hned první nedostatečně chráněný cyklus. těm bys tvou metodu taky doporučila?
@truelly Tak pořád je ještě možnost, že muž nezůstane v ženě až do vyvrcholení. Myslím, že kombinace obojího už zaručuje dost velkou úspěšnost.
Jak vysvětlit muži, že se nemůžeme milovat, když chceme? Tohle to bude respektovat jen věřící muž a v naší téměř ateistické republice by tedy většina holek s tímto nepochodila. Tolik chlapů, co by tohle respektovalo, nebo počítalo s ženou, kdy to jde a kdy ne, tady fakt není. Jsi naivni. ![]()
@růžovámalina píše:
@truelly Tak pořád je ještě možnost, že muž nezůstane v ženě až do vyvrcholení. Myslím, že kombinace obojího už zaručuje dost velkou úspěšnost.
No vidíš to, ale některé církve zamítají i toto.
Ale konečně nějaká rozumější alternativa
@truelly Tím pádem je ten chlap ale teda zase naopak sobec, pokud chce, ať do sebe žena buď cpe hormony nebo kus železa, který nemá v těle co dělat. Pokud do tohoto ženu nutí jen pro svoje pohodlí, tak to ukazuje na jeho charakter. Pokud mi snad na tom druhém záleží, chci pro něho to nejlepší i kdyby to mělo znamenat trošku nepohodlí. Pokud toto znamená naivitu, tím pádem jsem moc ráda naivní. :c)
@truelly píše:
Jak vysvětlit muži, že se nemůžeme milovat, když chceme? Tohle to bude respektovat jen věřící muž a v naší téměř ateistické republice by tedy většina holek s tímto nepochodila. Tolik chlapů, co by tohle respektovalo, nebo počítalo s ženou, kdy to jde a kdy ne, tady fakt není. Jsi naivni.
No tak si holt na ty dny pořídí gumu… ![]()
Koukám, že jste se dostaly od původního tématu docela daleko. ![]()
Jinak si teda myslím, že tělísko na tajňačku asi nebude to pravé - jsem si naprosto jistá tím, že by to manžel poznal (alespoň ten můj, teda).
Pokud většina chlapů má kamarády, kteří se v tomto omezovat nemusí - protože ženská si to přece musí umět zařídit, když nechce být v jináči - tak je jasné, že tohle řešit nechtějí a nebudou.
Kdyby v naší republice bylo třeba devadesát procent věřících a klidně i jen padesát procet a řešil by to každý „druhý“ chlap, tak by i ten první měl nějaké tušení o tom, že to všechno nemusí být až tak jednoduché.
Ty prostě žiješ ve své komunitě a nemáš moc tušení, jak to má většinová společnost.
Prostě u nevěřícího kluka - nějaké omezování v této oblasti = konec vztahu. V naprosté většině případů.
@Agneth ale gumu často věřící neuznávají…lépe řečeno mají zákaz takto okatě se bránit početí…holt askeze v tomto nejlépe celý život. Ovládat své pudy a touhy a počítat.