Dává hlavičku k jedné straně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
cher
8.8.10 09:43

Dobrý den, dnes jsem si všimla, že malá (dva měsíce a týden), když leží na zádech a dívá se na mě, příklání hlavičku k levému rameni. Myslíte, že je to špatným nošením? Do poradny máme jít až v září, asi tam zajdu dřív. Jsem zvyklá ji nosit na levé ruce, musím asi začít i na pravé :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1087
8.8.10 10:05

Ahoj, tím to asi nebude. Zkusila bych jí zabavit i z druhé strany, mluvit na ní, ukazovat hračky ap. Naše malá otáčela hlavu na jednu stranu hlavně při spaní. Podkládala jsem jí zádíčka dekou a dávala spát na druhý bok a celkem rychle se to srovnalo. Jinak nás nejspíš čekalo nějaké rehabilitační cvičení. Držím palečky, ať se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
8.8.10 10:35
mooncaa píše:
Ahoj, tím to asi nebude. Zkusila bych jí zabavit i z druhé strany, mluvit na ní, ukazovat hračky ap. Naše malá otáčela hlavu na jednu stranu hlavně při spaní. Podkládala jsem jí zádíčka dekou a dávala spát na druhý bok a celkem rychle se to srovnalo. Jinak nás nejspíš čekalo nějaké rehabilitační cvičení. Držím palečky, ať se to srovná.

Ona né že se točí na jednu stranu, to hlídám, ale když se dívá nahoru, tak jakoby uchem se přiklání k jednomu rameni… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10351
8.8.10 12:29

Pokud se vždy, i když má na výběr, přiklání k tomu samému rameni, není to asi dobře. Zkus jí nějakým způsobem motivovat, aby to samé dělala na druhou stranu. My měli sice trochu něco jiného, malá hlavičku otáčela vpravo, ale taky- motivovat na otáčení na druhou stranu. Důležité taky je, jestli má dítě stejnou pružnost nebo vůli na obě strany a je jenom na tu jednu stranu líné, nebo jestli už je na té nepoužívané straně zkrácené, to je horší. U nás to bylo tím, žemá veru šišatou hlavičku a na tu pravou stranu jí to přirozeně padá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
8.8.10 12:45

náš malý taky nakláněl hlavičku na jednu stranu. A jak drží tělíčko-má ho pěkně rovně?? To mě totiž tehdy ani nenapadlo, že je něco špatně, říkala jsem si, že takové malé mimčo se právě ještě kroutí všelijak, ale dr. mě vyvedla z omylu-on když ležel na zádech, tak měl to tělíčko právě prohlé na jednu stranu, že byl jako luk. Měl k té jedné straně nakloněné vlastně celé tělíčko. Tak jsme potom od 3 měsíců do roku a něco chodili na Vojtovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
8.8.10 13:05
Brusek píše:
náš malý taky nakláněl hlavičku na jednu stranu. A jak drží tělíčko-má ho pěkně rovně?? To mě totiž tehdy ani nenapadlo, že je něco špatně, říkala jsem si, že takové malé mimčo se právě ještě kroutí všelijak, ale dr. mě vyvedla z omylu-on když ležel na zádech, tak měl to tělíčko právě prohlé na jednu stranu, že byl jako luk. Měl k té jedné straně nakloněné vlastně celé tělíčko. Tak jsme potom od 3 měsíců do roku a něco chodili na Vojtovku.

No právě toho se bojím. Tělo má rovné a jestli do strany, tak mírně. Pro jistotu zajdu ve středu do poradny. Taky přemýšlím, když ji nosím „na tygříka“, což je přes ruku obličejem dolů, tak ji nosím jen na levé ruce, jsem tak zvyklá a to není asi dobře. Radši to budu střídat. :think:

• Citovat
  • Upravit
9943
8.8.10 13:14

já myslím, že to není nošením…ale do poradny určitě zajdi. Když si toho u nás dr. všimla poprvé, tak nám dala 14dní, jesstli se to zlepší, ale nezlepšilo, tak jsme šupajdili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
8.8.10 13:28
Brusek píše:
já myslím, že to není nošením…ale do poradny určitě zajdi. Když si toho u nás dr. všimla poprvé, tak nám dala 14dní, jesstli se to zlepší, ale nezlepšilo, tak jsme šupajdili.

Na Vojtovku jsem chodila se synem kvůli ruky a už bych teda nechtěla :-( Doufám, že to nic nebude

• Citovat
  • Upravit
9943
8.8.10 15:36

no já už bych taky nechtěla, bylo to dost trápení. ALe pomohlo to no, co jiného se dalo dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
9.8.10 10:27

nošením miminka to není, snaž se miminko zabavovat tak aby se dívalo i na druhou stranu,tzn. pověsit nějaké hračky které budou přitahovat její pozornost, ale určitě zajít za doktorkou, když tak vás pošle na rehabilitace a tam ukážou jak s mimčem cvičit. to cvičení není nijak složité a není to žádná hrůza a je účinné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
9.8.10 14:29

Ona se dívá na obě strany, s tím problém není :-) Děkuji všem za odpovědi, není to nijak markantní, mému, kdybych to neřekla, ani si toho nevšimne, uvidím, co doktorka, jsem holt plašan :roll:

• Citovat
  • Upravit
cher
10.8.10 14:50

Tak jsem dnes byla u Dr. a mírné upřednostňování jedné strany tam je, naštěstí je to v počátku, tak jsme dostali papír na rehábku, kde nám ukážou pár cviků, které budeme cvičit doma. Žádná Vojtovka, tak jsem ráda. Jinak nosit jen v klubíčku.

• Citovat
  • Upravit
sarinkaropuska
15.10.13 09:56

Ahojky nám jsou 4měsíce a točíme hlavičku jen na pravou stranu těličko máme trošku prohnute:-((chodíme na RHB tak snad to pomuže :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure