Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud nerozhazuješ, ale kupuješ jen potřebné věci plus šetříš pro dceru, tak je to snad úplně jedno ne? Ony to nejsou VAŠE peníze, ale TVOJE a pak JEHO?
Za mne je to málo, ale s tim příjmem…
Proc nezalozis dceři účet a on cast penez neposila tam? Pak by nemohl frfňat, ze to chceš ty
Taky to moc nechapu. Zní to, jako byste spolu ani nebyli. Myslim, ze ve vaši situaci a na svoje moznosti ti dava akorat. Co bys chtela, celou vyplatu?
Dá ti za veškeré jídlo, půlku za poplatky a navíc ještě platí benzín + nějaký ten nákup kolem 2 000 Kč…Takže tobě zbyde po zaplacení všeho 4 300 Kč a jemu? Proč nemáte prostě společné peníze? ![]()
Nechceš moc peněz. Navíc pokud tobě se daří ještě šetřit. Chlap ví, že šetříš? Předpokládám, že těch 17 000,– je čistého. Pokud jemu zbude ještě 10 000,– Kč!!! tak nechápu co se mu nelíbí ![]()
@LadyLada píše:
Já zase nechápu „ať jí po něm něco zbude“?
To také nechápu. Navíc chlap je nesvéprávný? Musíš mu jeho peníze spravovat ty?
Domluvte se na částce, kterou potřebujete k životu, kolik budete spořit a se zbytkem ať si dělá co chce ne? Mně přijde, že toho neplatí málo.
Na základě takto stručného popisu vaší situace se to hodnotí těžko, ale čistě dle toho co popisuješ, tak mi to přijde + - akorát.
Jemu zbyde 10 tis., počítám, že platí auto a vše spojené s ním, dopravuje se do práce, tam se i stravuje, občas ti něco koupí (dárek apod.), občas koupí něco sobě (oblečení atd.) takže mu moc na ostatní nezbyde…
@Trojlístek píše:
Nechceš moc peněz. Navíc pokud tobě se daří ještě šetřit. Chlap ví, že šetříš? Předpokládám, že těch 17 000,– je čistého. Pokud jemu zbude ještě 10 000,– Kč!!! tak nechápu co se mu nelíbí
Ještě platí ten benzín, to může být docela pěkná částka
jako jo, zbyde mu, ale však toho platí víc, než ona, tak co je špatně?
@Anonymní píše:
@martina.se Ano
pak je dost divné, že neplatí půlku nákladů, půlku jídla, půlku nákladů na dítě
když chce tedy mít takhle oddělené finance
založte fond peněz na jídlo (tak to děláme my, každý tam dáme stejnou částku a jen z toho se kupuje jídlo a drogerie), zbytek hradíme napůl.. u nás si chlap platí auto - využívá ho jen on
na spoření se máte domluvit společné, né že ty rozhodneš.
Myslím že tvůj chlap má hlavně malou výplatu, řekni že chceš aby příjem byl společný a at se snaží vydělat víc.
Příjem chlapa mi přijde docela málo. Ovšem otázka je, kde bydlíte, jaké jsou náklady na bydlení, atd.. Jaká je nabídka jiné práce. V tomto směru bych zvažovala změnu a pokoušela bych se hledat lépe placenou práci, ale vím, že to nemusí být vždy jednoduché. Jako veliké plus vidím, že bydlíte ve svém, v podstatě nic neplatíte.
Co je horší, že příjmy a majetek dělíte na moje a tvoje, nikoliv naše, potom chápu proč se každý z vás cítí v rámci financí nespravedlivě.
Mám rodičák 5800,–, dcera 17 měsíců bez plen. Byt je můj, poplatky 3000,–, chlap příjem cca 17000,–. Za jídlo a drogerii utratíme cca 5000,–. Chlap mi dává měsíčně 5000,– a 1500,– ve stravenkách. Z toho platím poplatky za byt, léky a jídlo (když jde nakoupit on, platí on - odhaduju to tak do 2000,–/měsíc). On platí benzín a vše kolem auta. Nelíbí se mu, že chci po něm hodně peněz. Já bych tedy tolik nechtěla, ale on nemá nic, neušetří ani korunu, tak chci po něm tolik, abych z toho mohla šetřit pro dceru, ať jí po něm jednou aspoň něco zbude. Je to opravdu tak hodně peněz?