Dává mi chlap hodně peněz?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
12.8.16 09:07
@Premek_Orac píše:
Na základě takto stručného popisu vaší situace se to hodnotí těžko, ale čistě dle toho co popisuješ, tak mi to přijde + - akorát.
Jemu zbyde 10 tis., počítám, že platí auto a vše spojené s ním, dopravuje se do práce, tam se i stravuje, občas ti něco koupí (dárek apod.), občas koupí něco sobě (oblečení atd.) takže mu moc na ostatní nezbyde…

tohle uvažování se mi líbí - kolik myslíš, že zůstane potom babě z rodičáku :mrgreen: chudákovi chlapovi zůstane jen 10 tis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
12.8.16 09:08

Takže dává do rodinného rozpočtu tak 10000 Kč měsíčně (50000 + 2000 nákupy + 3000 auto) a jemu zbude 7000 Kč. Počítám správně?
Nojo, ty máš byt, on 7000 Kč/měsíčně. Každý si chráníte „svoje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.8.16 09:08
@martina.se píše:
pak je dost divné, že neplatí půlku nákladů, půlku jídla, půlku nákladů na dítě :think: když chce tedy mít takhle oddělené finance :nevim: založte fond peněz na jídlo (tak to děláme my, každý tam dáme stejnou částku a jen z toho se kupuje jídlo a drogerie), zbytek hradíme napůl.. u nás si chlap platí auto - využívá ho jen on :nevim: na spoření se máte domluvit společné, né že ty rozhodneš.

Ale vždyť jí stojí bydlení plus jídlo 8 000 Kč a on jí dává 6 500 Kč + nákup kolem 2 000 Kč, benzín a vše kolem auta. Kde bereš, že jí nedává dost? :nevim: Vždyť dokupy on zaplatí provozní náklady (pokud jsou takové, jaké je tu zakladatelka uvádí) a na ní už je jen nákup pro dítě, na což snad rodičák je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.8.16 09:10
@LadyLada píše:
Takže dává do rodinného rozpočtu tak 10000 Kč měsíčně (50000 + 2000 nákupy + 3000 auto) a jemu zbude 7000 Kč. Počítám správně?
Nojo, ty máš byt, on 7000 Kč/měsíčně. Každý si chráníte „svoje“.

Ještě ti vypadlo 1 500 stravenky. A také nějak nechápu, kde je chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
12.8.16 09:12
@martina.se píše:
pak je dost divné, že neplatí půlku nákladů, půlku jídla, půlku nákladů na dítě :think: když chce tedy mít takhle oddělené finance :nevim: založte fond peněz na jídlo (tak to děláme my, každý tam dáme stejnou částku a jen z toho se kupuje jídlo a drogerie), zbytek hradíme napůl.. u nás si chlap platí auto - využívá ho jen on :nevim: na spoření se máte domluvit společné, né že ty rozhodneš.

Tak aby platili vše na Půl, když ona má příjem 5.800 a on 17.000 asi není úplně reálné a hlavně v partnerském vztahu dost ulítlé.
Když už se chtějí dělit na moje a tvoje, bylo by fér dát peníze na hromadu, z toho odložit na pravidelné výdaje a a to co zbude si rozdělit na půl. A budou na tom stejně. Jsou přece rodina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
12.8.16 09:13
@radkka píše:
Ještě platí ten benzín, to může být docela pěkná částka ;) jako jo, zbyde mu, ale však toho platí víc, než ona, tak co je špatně?

Tak ona přispívá ty 3 000,– Kč na bydlení, takže předpokládám, že to je 0,– Kč 0,– Kč.

Pokud nejezdí kdoví kam, tak víc jak 3 000,– Kč neprojede a pokud ano, tak si opravdu v tomto směru žijí nad poměry a měli by zvolit jiný druh dopravy. Znám X lidí co se dopravují do práce autem a mohli by využívat MHD, která je mnohem levnější, ale jen skrz pohodlí to prostě neudělají a pak si stěžují, že je auto stojí moc peněz. Auto je vždy nejdražší položka v rodinném rozpočtu!

Ale těžko říct, popis zakladatelky tématu je velice stručný a nevíme jaké mají jiné možnosti a jak je zvážili.

Jen se mi fakt zdá ujeté děli to je moje, to je tvoje, každý mají svůj píseček, to je s dítětem špatně. Takové myšlení.

Příspěvek upraven 12.08.16 v 09:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@radkka píše:
Ale vždyť jí stojí bydlení plus jídlo 8 000 Kč a on jí dává 6 500 Kč + nákup kolem 2 000 Kč, benzín a vše kolem auta. Kde bereš, že jí nedává dost? :nevim: Vždyť dokupy on zaplatí provozní náklady (pokud jsou takové, jaké je tu zakladatelka uvádí) a na ní už je jen nákup pro dítě, na což snad rodičák je.
:think: nějak si neumim představit jídlo pro 3 lidi za tyhle prachy, ale jinak budiž.. každopádně pokud chlap brblá, že dává málo, ať si prostě přesně rozpočte, kolik se za co platí a dává adekvátní částku :nevim: tohle uspořádání je ale dosti podivné, no..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Účet na spoření pro dceru nezaložíme proto, protože on s tím nesouhlasí. On „obchoduje“ s akciema díky tomu přišel o všechno, i o byt. Ano, máme složitý vstah, ale to by bylo zase na jinou diskuzi.
@sisk Nemyslím si, že mi dává málo. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli je to tak moc, jak on mi tvrdí.

• Citovat
  • Upravit
20767
12.8.16 09:16
@martina.se píše: :think: nějak si neumim představit jídlo pro 3 lidi za tyhle prachy, ale jinak budiž.. každopádně pokud chlap brblá, že dává málo, ať si prostě přesně rozpočte, kolik se za co platí a dává adekvátní částku :nevim: tohle uspořádání je ale dosti podivné, no..

Je to celé divné, mně to taky přijde málo, ale z toho co tu zakladatelka uvádí mi přijde, že jí dává adekvátní částku. Nicméně ano, takové uspořádání je zvláštní, rodina by měla fungovat jako rodina po všech směrech, na jednu stranu mi přijde, že zakladatelka by ráda kontrolu nad všemi penězi, na druhou, že on by rád víc jen pro sebe, ani jedno mi nepřijde v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
12.8.16 09:17
@Anonymní píše: Účet na spoření pro dceru nezaložíme proto, protože on s tím nesouhlasí. On „obchoduje“ s akciema díky tomu přišel o všechno, i o byt. Ano, máme složitý vstah, ale to by bylo zase na jinou diskuzi.
@sisk Nemyslím si, že mi dává málo. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli je to tak moc, jak on mi tvrdí.

Tak on má patent na rozum, to je jasné, přijde o všechno a ještě bude dál říkat co chce a nechce? :cert: Tak toto by mě teda štvalo. To teda musí být partie… Promiň, nějak mě to nadzvedlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35845
12.8.16 09:17

Mě to moc nepřijde pokud ty z toho platis bydlení a jídlo a on vlastně nic. Spoření si klidně udělej, na to přece souhlas nepotřebuješ, pokud na to nebudeš chtít navíc penize. Naopak, pokud on je finančně nezodpovědný, je dobré si dělat zadní vrátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.8.16 09:19
@pepřenka píše:
Tak aby platili vše na Půl, když ona má příjem 5.800 a on 17.000 asi není úplně reálné a hlavně v partnerském vztahu dost ulítlé.
Když už se chtějí dělit na moje a tvoje, bylo by fér dát peníze na hromadu, z toho odložit na pravidelné výdaje a a to co zbude si rozdělit na půl. A budou na tom stejně. Jsou přece rodina :nevim:

jo, to si myslím taky.. u nás tedy hradíme provozní náklady striktně napůl - i jídlo.. ale kupování věcí plus např komplet auto je jen na něm :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
12.8.16 09:19
@pepřenka píše:
Když už se chtějí dělit na moje a tvoje, bylo by fér dát peníze na hromadu, z toho odložit na pravidelné výdaje a a to co zbude si rozdělit na půl. A budou na tom stejně. Jsou přece rodina :nevim:

Anebo mama pro sebe 5800,– tata pro sebe 5800,– a zbytek do spolecneho rozpoctu na vse vcetne auta. Kdyz uz jsou oddelene finance. Zena prece nemuze byt bita za to, ze je na rodicovske za mizerny prispevek.

Jesteze mame s manzelem spolecny ucet a takove veci jsme nikdy neresili. Me by asi piclo dohadovat se s chlapem o prachy na spolecnou domacnost :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.16 09:20

Oprava: vztah

• Citovat
  • Upravit
blabla123
12.8.16 09:25

Proč nedáte peníze na jeden účet?

• Citovat