Dáváte dítě do školky, nebo vodí babička?

627
26.3.14 15:28

Dávat dítě do školky? vodit babička?

Ahojte, jak to řešíte když máte rozdíl mezi dětmi 3 roky? davate do školky hned? nebo máte starší dítě doma?
Pokud vodite do školky? jak to zkoubite aby male mimi zvládlo cestu?

Jakby to zvladlo dítě kdyby ho do školky vodila babička? (manželovi se to zdá blbe.. ) navrhuje at ji do školky vodím ja..nebo at semnou zůstane ještě rok doma..

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
26.3.14 15:32

@Moniulik a manžel vodit nemůže?
Já teda nemám čerstvýho školkáčka, ale od října budu řešit obdobnou situaci. Ráno vozí muž a odpoledne budu nejspíš vyzvedávat já, ne teda asi denně, ale tak 3× do týdne ano. Prostě pobalím dítě a pojedem.
Zase na druhou stranu, pokud to babičce nevadí, tak v tom taky nevidím problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.3.14 15:33

Proč by to mimi nezvládlo? Dej ho do šátku nebo nosítka a máš volné ruce.. Babička může vodit taky. Je na vás, jak si to zařídíte :nevim: Mojí je dva a půl, byla ve školičce a poslouchám deme kolka pořád. Ta by se doma zbláznila, denně se modlím, ať vyjde státní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
26.3.14 15:36
@lleennttiillkkaa píše:
@Moniulik a manžel vodit nemůže?
Já teda nemám čerstvýho školkáčka, ale od října budu řešit obdobnou situaci. Ráno vozí muž a odpoledne budu nejspíš vyzvedávat já, ne teda asi denně, ale tak 3× do týdne ano. Prostě pobalím dítě a pojedem.
Zase na druhou stranu, pokud to babičce nevadí, tak v tom taky nevidím problém

Manžel pracuje na 12ctky..a když přijde z noční tak přijde až v 8 ráno.. a když jde na denni tak už jde v 6..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
26.3.14 15:37
@Sibyla0 píše:
Proč by to mimi nezvládlo? Dej ho do šátku nebo nosítka a máš volné ruce.. Babička může vodit taky. Je na vás, jak si to zařídíte :nevim: Mojí je dva a půl, byla ve školičce a poslouchám deme kolka pořád. Ta by se doma zbláznila, denně se modlím, ať vyjde státní.

My musíme jet autem.. a ve 2,5 letech to zvládá dobře.. naši je sice 2 a čtrt.. ale zatím to bezemně moc nezvládá.. tak z toho mam strach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
26.3.14 15:40

@Helll aha tak to jo. No nicméně z noční by to asi mohl zvládnout, když by měl staršího připravenýho k odchodu, ale nevím, jak moc náročnou má práci a taky záleží na tom, do kdy má školka určený příchod dětí.
Nicméně, pokud opravdu může a chce babička, tak proč ne nebo se střídejte s babičkou.
Popřípadě ať teda manžel navrhne nějaký řešení - nedat dítě do školky, když je přijatý je blbost a není to řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
26.3.14 15:42

Tak mne vzali starsi do skolky az jako predskolacku, takze nastupovaly holky do skolky spolecne. Ale uplne normalne tam vidam maminky, jak vodi starsi ditko a maji sebou miminko i uplne malinke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
26.3.14 15:43
@lleennttiillkkaa píše:
@Helll aha tak to jo. No nicméně z noční by to asi mohl zvládnout, když by měl staršího připravenýho k odchodu, ale nevím, jak moc náročnou má práci a taky záleží na tom, do kdy má školka určený příchod dětí.
Nicméně, pokud opravdu může a chce babička, tak proč ne nebo se střídejte s babičkou.
Popřípadě ať teda manžel navrhne nějaký řešení - nedat dítě do školky, když je přijatý je blbost a není to řešení.

Spíš mi jde o to aby se necítla odstrčená.. že ja jsem s malým doma a ona jde do školy.. někde jsem i četla, že je lepší pak odložit školku..
my máme známe ve školce..tak je to vpohodě..
ae pravě, že je na mě tak fixovana.. je sice fakt, že t bude až v září.. ale teď když ji tam dam na hlidani na hodinku (v mateřském centru máme tu možnost.. ) tak za chvličku plače a volá mě.. :(

Příspěvek upraven 26.03.14 v 15:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
26.3.14 15:43

Premyslela jsem nad tim taky, ale dceru nevzali do skolky ani nahodou( jsme dedina a na volnych 8 mist se tu hlasilo pres 30 deti, u matek na RD rovnou delali puntik, ze maji smulu), ale pak jsem nakonec byla rada. Kdyz si predstavim, ze by v zari zacala chodit, nekolikrat jeste do Vanoc dotahla domu nemoc, navic se ted moc rada vyspim na maximum, co deti dovoli. Takze z predstavy, ze vstavam o pul sedme, venku zima, tma, obe decka probudit, oblikat, vyslikat, mi bylo zle:-) takze si tu potvurku necham doma do 4 let, obcas zajedem aspon za kamaradkou nebo do mesta do herny at se vyblbne s deckama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
26.3.14 15:44

@Moniulik a proč nevodí manžel? Mám 3,5 roku rozdíl a do školky ráno vodí tatínek. Já jsem nechtěla miminko ráno budit a tahat ven, už takhle se muselo druhátko hodně přizpůsobit odpoledním aktivitám a kroužkům staršího a spánek nespánek, vlastní režim nerežim. A ještě ho budit ráno mi přišlo už moc nefer. Měla jsem nekočárkové miminko, co v kočárku plakalo a spalo minimálně a do dneška nejlíp spí v klidu v postýlce. POkud babička i normálně vstává a nevadí jí to, tak mi nepřijde divné, proč by nemohla vodit ona. Záleží jaké máte vztahy a co by to pro ni znamenalo či neznamenalo za přítěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
26.3.14 15:45

Dávat dítě do školky a se sebou tahat mimino…hrůza. A to nemluvim o zimě… Pokud může přijít k vam babička a pohlidat mimino, tak to je nejlepsi, ty můžeš odvést dítě do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
26.3.14 15:46

@Moniulik budu řešit to samé od září :-) dcera jde teď k zápisu, počítám, že jí vezmou, od zaří nastoupí, v dubnu se nám narodí miminko a myslím, že to bude fajn, že bdue mezi dětma, budu jí tam vozit, případně manžel když to půjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
@Romanetka píše:
Premyslela jsem nad tim taky, ale dceru nevzali do skolky ani nahodou( jsme dedina a na volnych 8 mist se tu hlasilo pres 30 deti, u matek na RD rovnou delali puntik, ze maji smulu), ale pak jsem nakonec byla rada. Kdyz si predstavim, ze by v zari zacala chodit, nekolikrat jeste do Vanoc dotahla domu nemoc, navic se ted moc rada vyspim na maximum, co deti dovoli. Takze z predstavy, ze vstavam o pul sedme, venku zima, tma, obe decka probudit, oblikat, vyslikat, mi bylo zle:-)takze si tu potvurku necham doma do 4 let, obcas zajedem aspon za kamaradkou nebo do mesta do herny at se vyblbne s deckama…

Přesně z těch 2 věcí mám taky strach.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473

Mám děti 2,5 roku od sebe, starší chodí zatím jen 1× týdně do soukromé školky (v době zápisů loni jsme se stěhovali, tak jsem zápisy prostě rovnou vzdala), takže můžu říct, že co se týče cesty, tak můžu říct, že s miminem to byla ještě sranda, když jsem si ho nesla ve vajíčku (jezdili jsme autem a pak to bylo v patře). Horší bylo, jakmile mladší z vajíčka vyrostl, když člověk musí převlíknout staršího, takže napřed mladší nechodící se všelijak povaloval a plazil po zemi (na místě sedět nikdy nezůstal), od té doby, co začal chodit, ho zas neustále honím, aby nelezl v botách do třídy, kde je koberec (mají tam furt otevřené dveře). Takže staršímu zuju jednu botu, běžím chodbou odchytit mladšího, přinesu ke staršímu, tomu zuju druhou botu, běžím pro mladšího, nazuju jednu bačkorku, běžím pro mladšího… (starší jen kouká a ani ho nenapadne se podílet na vlastním převlékání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077

No nevidím v tom problém. Starší už v tomhle věku potřebuje kolektiv, takže pokud ho vezmou, klidně bych ho dala. Nevýhoda je, že bude tahat domů pořád nějaké nemoci a bude to chytat i mladší. Do školky zvládneš i s miminem, vidím to běžně u nás. Nebo se budete střídat s chlapem, předpokládám, že když má 12tky tak jede na směnný provoz a má i volné dny nebo zapojíte babičku. Zbytečně v tom hledáte komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin