Dáváte dítě do školky, nebo vodí babička?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
26.3.14 17:11

Taky v tom nevidím problém, mě se mladší narodila, když starší už do školky chodit. Mimino jsem do školky nebrala, ve vodění staršího se střídá táta, babička a děda, já do školky přijdu svátečně :oops: :mrgreen: Ne že bych mimino izolovala od bacilů (stejně vše chytá od staršího), ale nemám auto a školka není v dosahu pěšmo. Takže to pytlíkujeme jak to jde, ale nenapadlo mě kvůli miminu staršího nedat do školky

• Citovat
  • Upravit
9337
26.3.14 17:19
@Moniulik píše:
Ahojte, jak to řešíte když máte rozdíl mezi dětmi 3 roky? davate do školky hned? nebo máte starší dítě doma?
Pokud vodite do školky? jak to zkoubite aby male mimi zvládlo cestu?Jakby to zvladlo dítě kdyby ho do školky vodila babička? (manželovi se to zdá blbe.. ) navrhuje at ji do školky vodím ja..nebo at semnou zůstane ještě rok doma..
Díky

Já teda měla mimino a prvňačku… V šestinedělí vodila babička a pak jsem normálně šoupla mimino do kočárku a vodila jsem já. Malý si navykl, v 5 se budil, pak usnul, pak v 7 jsme se budili všichni a šup do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
26.3.14 17:27

Já jsem si k miminku nechala dceru ještě ten rok doma. Šla ve 4 letech a 3 měsících poprvé do školky. Ještě nebyla moc zralá. Má i teď odklad do první třídy. Syn teď chodí čerstvě do školky (3 mu byli na konci února) a taky se mi zdá nezralý. Mají tam s nim dost práce navíc. Nechávám je tam jen do oběda kvůli synovi. On děti má rád, ale je ještě prostě malý a má teď to blbé období stejně jako kdysi dcera a neposlouchá nikoho a je dost vzteklý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.3.14 17:33

Jinak já bych určitě dala do školky..Ono neznamená, že tam bude pořád.. Každé dítě je jiné, ale zase na druhou stranu si u nás teda nedovedu představit, že by byl kluk doma.. Ne kvůli mě! ale kvůli němu, protože už tak žárlí a prostě kdyby měl celé dny sedět a dívat se jak se točím okolo mimča, tak to nevím..
Ze začátku záleží jak je mimčo náročné, ale i tak jsem mu musela a musím věnovat čas a porstě odpoledne zjistím, že jsem s klukem pomalu nic neudělala, jenom pronesla pár vět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
26.3.14 17:47

Já jsem na děti sama a od začátku malá normálně chodí a vodím a i vyzvedávám já i s malým, skloubit to jde vždycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
26.3.14 17:57

Nevidím v tom problém, do školky se střídáme jen já a manžel, oba pracujeme na plný úvazky, prázdniny se snažíme nechávat dceru doma, občas jde i po obědě. Prostě se pořád a hodně střídáme, ale zvládnout se dá všechno. A když jsi doma, tak je to úplná pohoda, protože nemusíš nikam chvátat, ani ráno ani odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
26.3.14 18:10

@lleennttiillkkaa no možná máš pravdu. Pak to ale není o tom jak vodit a vyzvedávat s mladším, ale jestli vůbec do školky dát. A to tady za zakladatelku opravdu nevyřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.14 20:20

Ahoj, ráno ať nosí do školky manžel a odpoledne se chod projít Ty a když je horší počasí popros babičku. Případně si občas dítě nech doma, ale já bych ho rok doma nenechávala, školka je důležitá pro vývoj dítěte, hodně se tam naučí a je i v kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin