Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sibyla0 píše:
Proč by to mimi nezvládlo? Dej ho do šátku nebo nosítka a máš volné ruce.. Babička může vodit taky. Je na vás, jak si to zařídíteMojí je dva a půl, byla ve školičce a poslouchám deme kolka pořád. Ta by se doma zbláznila, denně se modlím, ať vyjde státní.
Ono je rozdíl mít doma jedno dítě a dvě a zvlášť mimino. Ono se to jinak říká a skutečnost je pak jiná…
@Helll píše:
Spíš mi jde o to aby se necítla odstrčená.. že ja jsem s malým doma a ona jde do školy.. někde jsem i četla, že je lepší pak odložit školku..
my máme známe ve školce..tak je to vpohodě..
ae pravě, že je na mě tak fixovana.. je sice fakt, že t bude až v září.. ale teď když ji tam dam na hlidani na hodinku (v mateřském centru máme tu možnost.. ) tak za chvličku plače a volá mě..Příspěvek upraven 26.03.14 v 15:44
Hele do září je času dost. Zkus jí namotivovat, že bude mít kamarády, že si bude moc celý dopoledne hrát, že tam bude super paní učitelka. zkusit bych to určitě zkusila, alespoň na dopoledne a uvidíš. Když to k tomu nebude, tak si jí necháš doma
Chodila jsem normálně se třema. Mimino do šátku, každého za jednu ruku a šlo se ![]()
Babička klidně vodit může, když s tím bude souhlasit. I když zvaž, jestli pro tebe nebude lepší, jestli bude vyzvedávat.
Ovšem pokud se jedná o tříleté dítě, tak bych ho nechala doma. NA potřebu kolektivu ve třech letech nevěřím, navíc se starší souroznec hodí jako poskytovatel zábavy pro mimino ![]()
Příspěvek upraven 26.03.14 v 15:50
@lekarnicka28 píše:
@Moniulik a proč nevodí manžel? Mám 3,5 roku rozdíl a do školky ráno vodí tatínek. Já jsem nechtěla miminko ráno budit a tahat ven, už takhle se muselo druhátko hodně přizpůsobit odpoledním aktivitám a kroužkům staršího a spánek nespánek, vlastní režim nerežim. A ještě ho budit ráno mi přišlo už moc nefer. Měla jsem nekočárkové miminko, co v kočárku plakalo a spalo minimálně a do dneška nejlíp spí v klidu v postýlce. POkud babička i normálně vstává a nevadí jí to, tak mi nepřijde divné, proč by nemohla vodit ona. Záleží jaké máte vztahy a co by to pro ni znamenalo či neznamenalo za přítěž.
jde o to, že manže pracuje na 12ctky.. a jak jsem psala mohl by vodit 1-2× týdně.. víc nemůže.. babička by si musela přizpůsobit pracovní dobu. aby ji mohla vodit..ale říkala, že by to pro nás udělala.. jde mi o to aby se dcera necítila odstrčená..
@Helll musíš vidět sama jak moc jí kolektiv chybí?
u nás je vidět, že jo, moc dětí tu nemáme, věčně je sama, takže bude chodit do školky alespoň na dopoledne, když se jí tam bude líbit ![]()
@vin píše:
Dávat dítě do školky a se sebou tahat mimino…hrůza. A to nemluvim o zimě… Pokud může přijít k vam babička a pohlidat mimino, tak to je nejlepsi, ty můžeš odvést dítě do školky.
A proč hrůza? Já jsem vodila dceru do školky, kluk byl miminko, vozila jsem ho sebou, ani mě nenapadlo, že by to mělo být jinak. Nevím, proč řešíte takové prkotiny.
Taky v tom moc nevidím problém, starší vozím do školky 20km od jejího roku a půl. je fakt, že autem, tj. zastavím před školkou, zavedu a pádím do práce. v červnu se má narodit druhé, takže prázdniny budeme doma a od září nanovo, akorát ještě navíc s prckem. taktéž 20km a 20km zpět…tohle mi stojí za to při představě, že mám doma obě děti. malá už je zvyklá na kolektiv. vy, co máte školku za bukem, si jen hvízdejte…
Já teda děti do školky a školy vozím, trvá nám to pár minut, ale v létě budeme chodit konečně zase pěšky, to bude na dlouho
Nicméně, holky nastoupily od září do školky a nejmladší syn to zvládl v pohodě - v polospánku ho oblékám, dám ho do autosedačky a jede se, zvládá to lépe, jak starší děti, kterým se nechce vstávat do školy a školky ![]()
A myslím, že není nic špatného na tom, kdyby dítko vodila do školky babička - ta má čas a pokud ji osobně to nevadí, tak proč by ne ![]()
@mojmira píše:
A proč hrůza? Já jsem vodila dceru do školky, kluk byl miminko, vozila jsem ho sebou, ani mě nenapadlo, že by to mělo být jinak. Nevím, proč řešíte takové prkotiny.
Ja mela štěstí, ze manžel byl doma a hlídal dítě/druhé. Ja šla s první do školky. Predstava, jak obě děti tahnu brzy ráno a budim je… Nic pro me…
@Helll malý mi chodil celý první rok do školky jen 3× týdně na dopoledne, protože od dvou let už po obědě nespí, jinak bych ho tam nechávala asi i spát. A naopak jsme to postavili jako výsadu, že si jde hrát s dětmi do školky, že je velký kluk. A pokud budete mít dobrou školku, kde vymyslí pěkný program, občas nějaké aktivity navíc, tak bude spokojená a dají jí ve školce to, na co ty doma s miminem nebudeš mít tolik času. Nebála bych se toho. A půl rok je ještě dlouhá doba, to se ti malá ještě vývojově posune, udělá pokroky.
Já mám mimčo, malý se narodil v říjnu, starší tehdy 4 letý začal poprvé chodit do školky..
Ono záleží na jak dlouho dítě ve školce je.. Když je na celý den, tak to je v pohodě, horší když do oběda.. Aspoń u mě..
Sem tam mi ho vozí děda, občas jdu já.. R8no se to teď dá v pohodě, protože vstáváme všichni okolo 6 běžně- jak mimčo tak starší.. Ale než přijdu domů tak je po 9 s nákupem a než se vytočím tak o půl 12 běžím spátky..Takže, tak, tak něco stihnu, pokud mimčo nemá svůj den
Já teda taky moc nechápu v čem je vlastně problém. Starší šel do školky když bylo mladšímu cca 9 měsíců. Dala jsem ho do kočárku a šlo se. Máme to necelých 15 minut pěšky. A do školky normálně vodí maminky starší děti i s úplnýma miminkama.
Já vozím malou do školky, mladšího hlídá děda, nebo tatínek ( taky jede 12). A ze školky jak kdy, ale často jezdím s prckem. Jinak u nás by určitě nefungovalo, kdyby holku do školky vedl někdo jiný, než já. To by pak byly scény.
@Kacka2 píše:
Já teda taky moc nechápu v čem je vlastně problém. Starší šel do školky když bylo mladšímu cca 9 měsíců. Dala jsem ho do kočárku a šlo se. Máme to necelých 15 minut pěšky. A do školky normálně vodí maminky starší děti i s úplnýma miminkama.
POdle mě je největší problém v tom, že zakladatelka neví, jak to bude její dcera zvládat, ovšem v tom jí tu neporadíme.
@Moniulik Ahoj, já mám děti přesně 3 roky od sebe, starší šel poprvé do školky, když měl mladší 14 dní. Vodila jsem já, občas, když bylo hodně hnusně, déšť, tak se z práce uvolnila babička anebo jsem staršího ten den omluvila. Ale většinou jsem vodila i vyzvedávala já i s miminkem. Měla jsem z toho strach, ale šlo to v pohodě. Až na ty nemoci, ale to už je jiná kapitola
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.