Dávat po obědě spát?

1.12.21 14:14

Davat po obede spat?

Ahoj,

mam dceru 2 roky a 3 mesice, posledni dobou po obede - az tak ve dve hodiny - usne jen v kocarku nebo aute. Nejaky den uz delsi cas ani to.
Spi pak klidne 2 hodiny..
Ale kdy pres den spi, usina pak dlouho/ hodinu a dele/. Vyzaduje mou pritomnost.. Chodi spat po devate. Kdyz pres den nespi, doba k usnuti je kratsi a jde i driv. Nekdy uz je ale k veceru unavena..
Je cas ji odpoledni spanek zrusit?
Mohu ji tim nejak ublizit? Mam se stale snazit o odpo spanek? Jen venku je nekdy uz dost osklivo a doma proste rev, odchazeni z postele atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35787
1.12.21 14:23

Mě dcera nespala po obědě cca od roku a půl. Žádný následky to na ni nezanechalo. Aspoň večer usnula téměř hned do půl osmé, byla tuhá. Když výjimečně spala po O tak usnula tak v 11 večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
1.12.21 14:24

Já mám stejně starého syna..doma to je na hodinu uspávání a pak stejně spí jen 45 minut a pak samozřejmě večer nechce spát..takže doma jsme odpolední spánek zrušili..ve školce bez problémů usíná a klidně spí 2,5 hodiny 😂 samozřejmě večer uspávání trvá ale dá se to přežít 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
1.12.21 14:25

Nenutila bych, pokud už celý den vydrží a sama od sebe spánek bojkotuje ;)

A když uspáváš po obědě, jak rychle ti usne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.21 14:57

@Zwetta tak po 20 min v kocarku minimalne.. vyjimecne driv. Casto i dele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3167
1.12.21 15:22
@Andrea_Janickova píše:
@Zwetta tak po 20 min v kocarku minimalne.. vyjimecne driv. Casto i dele

hm, není vyloženě unavená, to by ti jinak usnula do 10ti minut max, vlastní zkušenost :)
Odpolední spaní bych už tedy nehrotila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.12.21 15:24

No, je to jeji spanek, jeji unava, jeji potreba - nech to na ni.
Kdyz vidis, ze je unavena a potrebuje spat, nech ji usnout. Kdyz neni, tak ji nech.
Chapu, ze jsou ty vecery pak dlouhe, ale to je v tomhle obdobi, kdy deti pred den prestavaji spat, normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
1.12.21 15:31

Syn taky od roka a půl přes den nespí, když náhodou usne, tak musím počítat s tim, že večer neusne v normálním čase, ale třeba o 2 hodiny později. Když neusne tak jde spát kolem 8 večer a vstává v 7 ráno (to ho budím kvůli staršímu do školy), když usne po obědě, tak dřív jak v 10 neusne a můžu se na hlavu stavět. Nicmene, pokud nepotřebuješ nějaký pevný režim, třeba kvůli tomu vstávání ráno, tak bych ji nechala, holt jeden den spát půjde a půjde spát vecer později, další den zas vydrží celý den vzhůru a půjde večer dřív no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.21 15:43

Dik za rady

Hrozny je hlavne to zkouseni, jestli usne..(musim ven do kocaru)
Vylozene rezim nepotrebuju, jen mam jeste maly mimco, tak to sehrat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
1.12.21 15:51

@JancaS84
Souhlasím. U nás je to na chlup stejný :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
1.12.21 15:58

Malej ma teda jen rok a pul. Ale usne mi taky jen v kocarku nebo v aute. Usina az kolem druhe, driv nechce. Spi hodku a pul az dve. Vecer bohuzel pak neusne driv jak v deset. Ale bez spanku mi az do vecera nevydrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí