Dáváte čajík 10týdennímu mimču?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
117
13.6.13 14:02

Dáváte čajík 10týdenímu mimču?

Ahoj maminky chci se zeptat jestli dáváte v těchto teplých dnech mimču čajík, mám od třetího týdne, malý je na sunaru a v kočárku pořád brečí, je hrozně uřícený tak si říkám jestli třeba nemá žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3935
13.6.13 14:04

@Anninka2 ahoj, určitě, my dávali bio čaj z dm fenyklový ten můžeš od 2 týdne a nebo jen převařenou kojo vodu.. i každý pediatr ti to doporučí.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
13.6.13 14:06

Jojo dávala jsem bylinkový i v zimě.. prostě aby se osvěžil, když se doma topilo a byl spocenej. Teď je větší tak dávám ovocný nebo vodu. Ale klidně mu v těhlech vedrech dej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
13.6.13 14:06

@Anninka2 ahoj, cituji mojí doktorku: miminko má z MM nebo UM dostatek jídla i pití, takže takhle malé nemusí pít vodu nebo čaje, je dostatečně hydratováno mlékem. Já se tím teda řídila a jinou tekutinu než Nutrilon jsem začala dávat okolo 4 měsíců spolu s příkrmy. Navíc si myslím, že jsem viděla prodávat čajíky až od těch 4. měsíců :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
13.6.13 14:11

Detem jsem v teplech davala napit caje ci vody ac byly na UM a teoreticky by zizen mit nemeli, ale aspon se osvezili.

• Citovat
  • Upravit
11370
13.6.13 14:14

@slunicko83 mě zas dr doporučila od 2 měsíců dávat 1× denně bylinkový čaj nebo vodu. Prej je UM hustčí a může mít po ní žízeň. Nevim no, to mi řekla. Ale co dr, to jiný názor. Já dávala a podle mě mu to určo neuškodilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malá Mia
13.6.13 14:17

Já jsem teda byla zastáncem toho, že dítě plně na MM nebo UM žádné další tekutiny nepotřebuje, ale po zkušenostech s první dcerou (byla plně kojená do 6m) už bych čajík nebo spíš vodu dávala. Dcera totiž na to vůbec nebyla zvyklá a teď ve dvou letech skoro vůbec nepije, jsem z toho zoufalá. Takže další dítě hodlám zvykat na jiné tekutiny co nejdřív.

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
13.6.13 14:17

Ahoj. My jsme byli na kmínovým čajíku asi od měsíce a jedem stále. kmínovej už jen občas, ale jinak stále čajík a čím víc bude mít příkrmů, tím víc čajíků :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1048
13.6.13 14:20

@mejdylko jj, co doktorka, to názor, s tím souhlasím. Je fakt, že jsem malýho učila pít asi měsíc, čaje nechtěl, vodu už vůbec ne, jen ovocný šťávy od Hippu. Ale povedlo se, a teď bumbá hlavně vodu z kohoutku normálně jako já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.6.13 14:22

Pokud je dítě uřícené, tak radím hlavně odsvlíknout, já takhle kdysi vezla dítě v kočáru, řvalo, teplo bylo tak akorát a řvát přestal, až když jsem ho svlíkla jen do body bez ponožek, bylo maximálně 25stupňů, ale v tom kočáru samotném je horko, když do něj nefouká. Ale jinak bych pití normálně dávala, začla bych teda na převařené vodě, aby si dítě zvykalo hlavně na tu, ta by měla být základem pitného režimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
13.6.13 14:22

@slunicko83 Akorád on ti každej pediatr řekne něco jiného. Jeden je pro dávat jeden zase pro nedávat. Já ho začala dávat kvůli prdíkům a pokračujem v tom doted. A jsou čaje od ukončeného 1.týdne :mrgreen: ten máme :palec:
Ono záleží především na tom miminku…

• Citovat
  • Upravit
Marianna2
13.6.13 14:29

Já dávala čajíky od Humany, mají hodně s fenyklem, je to dobré i na zažívání. Malá byla na UM, ale to mléko samotné myslím nepokryje tu potřebu tekutin, hlavně ne v létě. Já davala čaj i v zimě a pila ho dost.

• Citovat
  • Upravit
31278
13.6.13 15:13

Malej do 4M, co byl jen kojenej, tak vodu ani nic jiného nedostával (respektive zkoušela jsem nabízet a nechtěl), rozpil se postupně, když jsem přidávala příkrmy a snižovala počet kojení.
Takže já bych to asi nechala na mimču. V těchhle horkách bych pití nabízela, ale pokud si nedá, tak bych se z toho nehroutila, pokud by nemělo dítko jiné znaky dehydratace. Jinak bych častěji kojila, když je takové teplo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
13.6.13 15:19

Ahoj klidně dávej ale nemusí to být čaje my jsme ze začátku jeli hlavně na vodě, do teď (skoro 2r) mu klidně dám vodu tak to pije a né pořád čaje, šťávy a slazené :)
a radím oblékat méně.. já mám teplokrevného až hrůza skoro ve 3 nedělích jsem ho vozila v kočáře jen sponožkama a rozepnutou plínkou- bylo fakt vedro- červencové mimi. Místní báby se křižovaly :roll: ALE spal a byl klidný a v pohodě do dnes na mě koukají jako na tu co neumí obléknout dítě, jenže když je navlečený tak se hned opotí, zrudne a pak ho snáz ofoukne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
13.6.13 15:35

Řekla bych, že pokud potřebuje napít, tak si prostě vodu veme. Když si vystačí s UM nebo MM, nedostaneš do něj vodu nebo čaj ani heverem. Na druhou stranu jsou i lupínkové, co si vodu nevemou a ve vedru trvají na tom, že si od mamky cucnou každých 10 minut :nevim: prostě co kus, to jiné požadavky a potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí