Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Já mám roční a dávám jen ráno na cestě do školky. Fusak dávám jarní a zapínám jen na nohy. Spíš mám teď problém s vrchem, koupila jsem jarní bundičku od nextu, ale přijde mi dost tenká, je podšitá jen bavlnou, tak pořád řeším, co pod ní. Vždycky vytahám celou komodu, než jí konečně nějak oblíknu
Hodím foto, jestli máte někdo zkušenost. Nechci malou moc nabalovat, ale vždycky mám pocit, že jí v tom musí být zima. Ráno teda určitě.
V techto diskusich o obleceni me bavi, jak se nektere matky strasne divi, ze nekdo v tuto dobu nosi jeste nejaky odev, v tomto pripade puncochace; pocitam, ze za chvili tu bude diskuse o fusaku, ci cepici a taky nektery budou valit bulvy
a strasne se podivovat, ze nekdo jeste vozi dite ve fusaku nebo mu dava cepici. Proste nekdo nosi, nekdo nenosi. Kazde dite je jine, nekde sviti slunko, nekde fouka, jiny je to rano a odpoledne… Ja dnes potkala lidi v zimni bunde, trenchcoatu i tricku a bulvy jsem na ne nevalila
![]()
Edit: kruci, tak nez jsem to dopsala, tak uz se resi i fusak i cepice ![]()
@Gorlami Já včera dopoledne potkala pána jen v minikraťáskách ![]()
@annaei píše:
@KackaDoup To jo, ale kombineza, když je venku 10 stupnu mi přijde ulet i ta čepice
jj to vidam v praze…blazni
@kopretina11 píše:
Já mám roční a dávám jen ráno na cestě do školky. Fusak dávám jarní a zapínám jen na nohy. Spíš mám teď problém s vrchem, koupila jsem jarní bundičku od nextu, ale přijde mi dost tenká, je podšitá jen bavlnou, tak pořád řeším, co pod ní. Vždycky vytahám celou komodu, než jí konečně nějak oblíknuHodím foto, jestli máte někdo zkušenost. Nechci malou moc nabalovat, ale vždycky mám pocit, že jí v tom musí být zima. Ráno teda určitě.
natelnik nebo body a triko, rolak, s dlouhym rukavem. stare dobre vrstveni, ktere hreje nejlepe.
@scentini píše:
Já plavu proti proudu, 11 měs. dceři punčocháče dávám. Fusak už nemá, jen deku. By mě zajímalo, kde ty maminky co oblékají na lehko jsou, já potkávám děti ve fusacich a zimních čepicích.
Neplaveš proti proudu, jenom sis nevybrala zrovna srovnatelnou skupinu - 11-měsíční dítě sedící celou vycházku v kočárku a skoro tříleté, které chodí a hraje si na hřišti, to je dost zásadní rozdíl.
Já teda malé dávám, ještě punčocháče pod tepláky. Plus teda body, mikinu a buď vestu či větrovku. Mě prostě přijde, že tohle počasí je ještě zrádný. A malá má 16 měsíců. Má teda i zimní boty, ale už se chystáme jít koupit na jaro. Maminka-babička od přítele ta by jí zas vyslíkala a druhý vnoučata od švagrové zas oblíkala ![]()
Já dávám, ale u nás strašně fouká a je celkem studený ten vítr
Nedávala bych, ale prostě je má. teda má ve školce leginy, celou zimu byla zvyklá dávat softy přes leginy, dává i ted, má teda naštěstí softy jen letní nebo tepláky.
neupeče se, je za méně oblečená nahoře, tenkou mikunu a soft bund. Odpo už je venku jen v těch leginách a mikině.
Syn 3 a půl roku punčocháče už fakt nenosí (tuhle zimu je měl na sobě 3× a to ještě na horách, když se učil lyžovat).
No a dcera 3 m taky punčocháče nemá. Zrovna dneska půjde ven v kalhotách, body s dlouhým, teplejší mikinu, tenkou čepičku a jarní fusak ![]()
V 15 stupních fakt ne. Ráno klidně ano. A ve školce má na ven zateplené kalhoty.
Taky dávám a na to jen tenčí menšestráky nebo rifle. A fusak máme, oddělávám nánožník když je teplo.Ve stínu je zima.
Tak ja puncochace davam (syn 3,5r),porad se nekde vali po trave. A taky stale nosi zimni bundu a zpocenej teda neni ![]()
Ja davam, protoze mala hnedka nachladne od prcky, dam satek kolem krku a mikinu. Prijde me to akorat. U nas je teplo, ale vetr je teda dost studenej ![]()
A ma 2 roky a 4 mesice
Příspěvek upraven 25.03.15 v 14:25
Tak já dceři teda rozhodně do školky punčocháče dávám, a pak má na tom venku zateplené šusťáky. Ráno je kolem -3 st. C až 0 st. C. Přijde mi to normální. Přece ji nenechám válet venku v -3 st. jen v legínách nebo teplákách
Když bychom odpoledne šly ven, tak už bych nedala, ale to je třeba 15 st. C.