Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,malá jde v listopadu poprvé do školky
(doufám že to přežiji je mamiňák)..ale ráda bych věděla zdali dáváte dětem třeba vitamíny nebo něco podobného na posíl.imunity..my zatím jen přírodu ovoce,zelenina,tak si nejsem moc jistá zdali dávat?Děkuji,mějte se hezký večer ![]()
ahojky,
starší dávám do školky jen na 2 dopoledne v týdnu, ale chodíme taky na cvičení s dětmi a na plavání. takže příležitostí něco chytit má dost. vitámíny teď dáváme asi měsíc ( multitabs) a zatím dobrý. sice už měla dvakrát rýmu, ale jen takovou jednodenní, párkrát smrkla a bylo. nevím jestli za to můžou vitamíny
daleko horší je, že to od ní vždycky chytnu já a vyžeru si to pořádně
záludné dětské bacily
mladší to kupodivu ani jednou nechytla, ale tu ještě kojím, tak to snad je tím.
Ahoj,
syn zacal od zari na par dni v mesici, pote, co mel treti rymu za sebou, koupila jsem Preventan Junior. Te posledni rymy se zbavil hodne rychle, nevim, jestli je to Preventanem, nicmene davat mu ho budu dal. Ma dost silne alergie, ktere by mel Preventan udajne taky vylepsovat - a ja jsem teda ochotna verit skoro vsemu, co by mu alergii mohlo vylepsit.
Na imunitu je dobrý i echinaceový sirup nebo kapky… Ale spíš je to asi běh na delší trať, tak bych začala dávat kdyžtak co nejdřív…
Echinaceu jsem jednu zimu zkousela na sobe a opravdu funguje. Pro deti delaji echinacky, zobala jsem je s dcerou. Taky jsem davala k snidani Actimel pac nam vyhovovalo male baleni, pac jinak dcera nesnidala nebot do skolky chodila na osmou a v pul devaty mely svacinku.
Jinak davam Multitabs s vitaminy, mineraly a probiotiky. Jinak na vleklou rymu nam pomohla celodenni navsteva aquaparku. Pekne si tam proplachla dutiny a bylo po ryme, ktera ji trapila cely podzim. Hanka
My taky dávali Preventan Junior (ne pořád, když řádili virózy apod.), ale stejně jsme si prošli spoustou viróz, které nám dcerka nosila ze školky domů a my pak nemocněli taky. Odchodila odhadem půlku celkové docházky (ale my ji nechávali doma často s kašlem, aby se ho úplně zbavila, jsou maminy, co posílají s kašlem běžně do školky, já nemusela do práce, tak mohla být dcerka doma a všechno vyležet - teda chacha vyležet, ale aspoň vysedět
, ležet vydrží tak první den, max. dva).
Ahoj,
já dávám dětem preventivně bylinky. A oba jsou v pohodě. Marťa teď sice asi tři dny trochu pokašlával, ale jinak mu nic nebylo. Tak mi i učitelka ve školce říkala, že to nic není a že ho tam můžu nechat ![]()
tterka píše:
Ahoj,
já dávám dětem preventivně bylinky. A oba jsou v pohodě. Marťa teď sice asi tři dny trochu pokašlával, ale jinak mu nic nebylo. Tak mi i učitelka ve školce říkala, že to nic není a že ho tam můžu nechat
tterko, jaké dáváš bylinky? Brala bych cokoli, co není na chemické bázi, jenže se moc nevyznám. ![]()
Ahoj, starší dávám Preventan Junior a Marťánky, mladší má Multitabs, protože by nepřežila, aby starší každé ráno něco cucala a ona ne. Teď, když je takové počasí jim ještě mačkám šťávu z pomeranče a ve školce ta starší dostává Juwíka. Ptala jsme se doktorky, jestli toho nemá moc a ona říká, že ne. Někdy samozřejmě zapomenu, hlavně přes léto, kdy jsou vitamíny v ovoci, ale na podzim a v zimě dávám..
Naše malá má jen povinná očkování a vitamíny jsem nedávala nikdy. Chodí od dubna do jeslí a kromě jednoho bacila na začátku si odtamtud nic nepřinesla. Vitamíny jsem nedávala nikdy, až tento týden jsem jí nějaké koupila (jsou od 1 roku, tak snad nevadí), že to zkusím, protože si neustále předáváme nemoci v rodině, ale lehnu vždycky já, malá jen kašle, nebo chvilku smrká. Účinek zatím nedovedu posoudit