Vztek u tříleťačky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7572
13.10.09 14:09

Vztek u tříleťačky

Ahoj holky!
Možná se jen potřebuju vypovídat…
Malá má to bezva období vzteku, má 3 roky…, bojujeme s tím už půl roku, snažím se tomu předcházet, ale někdy se to už nedá vydržet, chodí od září do školky, zvládla to v pohodě, nemá problém s kolektivem, je fajn, šikovná. Ale k jádru pudla (promiň Pudli :wink: )Včera jsem ji vzala ze školky s mojí sestrou, pohoda, pak teta odjela, tak přišel švagr a začalo rodeo, přitom ho zná… Chtěla jsem, ať jde večeřet do kuchyně, chlapi byli vedle v obýváku a ladili satelit, mladá se začala válet po židli pod stolem a jak zvedla hlavu, tak se třískla do hlavy, mamí, tys mě bouchla a už to jelo… řev, válení po zemi, byla celá rudá, flekatá, no nakonec skončila v ledové sprše… ale PROČ ???
Večer jsem brečela, že jsem neschopná, dítě mě neposlouchá…
Mudr. říkala, ať vydržíme, že se osobnost klube ven, herdek, tak ať konečně vyleze… A co potom puberta? Tchýně říkala, že manžel byl podobný a ať se těšíme na pubertu…
AUUUU :-( :nevim:
p.s. jste na tom někdo podobně???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1814
13.10.09 14:28

Známe velmi dobře :wink:

Poslední výstup byl tuto neděli - byli jsme u mojí mamky, ona potřebovala dopoledne zajít na hřbitov donést kytky do vázy, tak že si vezme Šárku do kočárku a půjde, Vojtu že brát nebude, protože spěchá a po zkušenosti z minulé procházky, kdy jej musela táhnout za ruku, on se vztekal, sedal na zem uprostřed cesty apod. na něj nemá čas ani náladu :wink: Tak jsme miminko oblékli a dali do kočárku, načež Vojta přišel s tím, že chce jít taky :roll: Tak jsme jej oblékli, obuli gumáčky a v tom on, že nikam jíž nechce. Tak jsem mu je začala sundávat, tak on se rozbrečel, že chce jít s babi. Tak jsem mu je zase obula a on, že nikam nepůjde :twisted: Tohle trvalo možná 3-5 minut, babičce došla trpělivost a odešla sama s kočárkem. Jakmile zavřela za sebou dveře, V. začal šíííleně ryčet (takový ten dětský ryk, kdy mám pocit, že musí popraskat tabulky v oknech…), do patra do bytu jsem jej musela vzpouzejícího se vynést na rukách, pořád ječel a ryčel, dupal, kopal, no děs :roll: Chvílema jsem se musela smát, chvílema jsem zvedala hlas… No definitivně to přešlo až když se babi vrátila domů…

Co s tím? PŘEŽÍT :wink: Taky mě to mrzí - byla jsem zvyklá, že Vojta byl opravdu hodné dítě, dost poslouchal - oproti jiným dětem, nikdy se moc neztekal, tohle je první jeho vztekací období… Taky si říkám, že nevím, co budu dělat, až bude v pubertě - to už ho nedrapnu a neodnesu, kam potřebuju :wink:

Drž se, nejsi v tom sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21713
13.10.09 15:02

Koukám, že dneska je nějaká „příznivá situace“ ke vztekání se, tři podobné příspěvky pod sebou. Chce to holky jedině vydržet, jednou ještě budeme na vztekání vzpomínat se slzou v oku. Můj syn taky býval nadmíru poslušné a tvárné dítě a dnes!viz.příspěvek v diskusi Lacenky. Už se nám ta osobnost „hezky“ vyklubala. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.10.09 15:20

Omlouvam se, ale musim se uprimne smat. Zname a prezivame. Mne se syn vcera pri prechazeni silnice polozil na zem, za nim se zaradila kolona aut, ktera nastesti velmi trpelive pockala nez ja chnapnu syna za ruku a odvlecu ho pryc! Takovych scen bych mohla popisovat donekonecna…ja v duchu pocitam, odrikavam modlitby a bud to mezitim prejde anebo je mazec. Hodne zdaru a zadne smutneni, tim si projdeme temer vsechny!

• Citovat
  • Upravit
17675
13.10.09 15:27

Klííííd, všichni jsme na tom stejně ;) Prostě to s nima tříská no. Jsou dny, kdy Amálka dostane na prdel už pět minut po probuzení :nevim: Holt to jinak nejde. Musíme to přežít ;) Puberta bude horší, to jim už ani po prdeli nedáme, natož abysme je do sprchy strkali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
13.10.09 20:14

Ty, jo v pubertě mě asi budou muset odklidit do ústavu, bo jinak se zblázním nebo něco horšího…
Taky máme za sebou válení po silnici, ale ta kolona aut mě dostala… :lol:
Nejlepší v Hypernově, culíčky, šatičky, blonďatý andílek, za chvíli ryk, luk na zemi a slet důchodců, já schovaná za balíkem plínek…, ale pak jsem se k ní znala, bo chtěli volat ochranku, a byla jsem za tyranku :twisted: , geronti přemoudřelí, krev se mi pění ještě teď. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11782
13.10.09 21:10

Fakt nějaké skvrny na slunci, či co. Možná i ta změna počasí, na mě to působí, na děti asi taky. Kromě toho jsme míň venku.
V neděli jsme měli doma také vztekací výstup a není to bohužel ojedinělé. :roll:

Jediné, co mě k tomu napadá - u nás je to častější, když:

1. je unavený
  2. má hlad
  3. není mu dobře
  4. nudí se

V neděli se asi sešly všechny faktory dohromady a byla to síla.
Podařilo se mi „vypnout příjem“, jinak bych ten půlhodinový nepřetržitý řev, ječení a vztekání asi nezvládla.

Takže se snažím eliminovat negativní vlivy, co to jde. Už se mi někdy daří rozeznat, že se blíží nebezpečná situace, že začíná být špatně naladěný a podstrčím mu nějakou sváču To u nás fakt dobře funguje, jen to chce chytit včas, jinak taky může sváča letět na zem.

Jsem ráda, že v tom nejsem sama, musím si to zítra připomenout, až spolu zase budeme bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
13.10.09 21:32
domi píše:
Známe velmi dobře :wink:

Poslední výstup byl tuto neděli - byli jsme u mojí mamky, ona potřebovala dopoledne zajít na hřbitov donést kytky do vázy, tak že si vezme Šárku do kočárku a půjde, Vojtu že brát nebude, protože spěchá a po zkušenosti z minulé procházky, kdy jej musela táhnout za ruku, on se vztekal, sedal na zem uprostřed cesty apod. na něj nemá čas ani náladu :wink: Tak jsme miminko oblékli a dali do kočárku, načež Vojta přišel s tím, že chce jít taky :roll: Tak jsme jej oblékli, obuli gumáčky a v tom on, že nikam jíž nechce. Tak jsem mu je začala sundávat, tak on se rozbrečel, že chce jít s babi. Tak jsem mu je zase obula a on, že nikam nepůjde :twisted: Tohle trvalo možná 3-5 minut, babičce došla trpělivost a odešla sama s kočárkem. Jakmile zavřela za sebou dveře, V. začal šíííleně ryčet (takový ten dětský ryk, kdy mám pocit, že musí popraskat tabulky v oknech…), do patra do bytu jsem jej musela vzpouzejícího se vynést na rukách, pořád ječel a ryčel, dupal, kopal, no děs :roll: Chvílema jsem se musela smát, chvílema jsem zvedala hlas… No definitivně to přešlo až když se babi vrátila domů…

Co s tím? PŘEŽÍT :wink: Taky mě to mrzí - byla jsem zvyklá, že Vojta byl opravdu hodné dítě, dost poslouchal - oproti jiným dětem, nikdy se moc neztekal, tohle je první jeho vztekací období… Taky si říkám, že nevím, co budu dělat, až bude v pubertě - to už ho nedrapnu a neodnesu, kam potřebuju :wink:

Drž se, nejsi v tom sama :)

mám doma to samý v bleděmodrým - není to ani měsíc co syn udělal podobnou scénu, šli jsme všichni ven, na zahradu a on že nepůjde, tak proč ne, v klidu by se koukal na pohádku, jenže ouha, jen se za náma zavřeli dveře - řev „nechci bejt doma“, tak jdu, že ho obleču - řev „proč musím ven“, říkám „nemusíš, buď doma“ - „nechci být doma“, scéna asi půlhodinová, než se chlap naštval, seřezal ho a byl klid - já si vyslechla přednášku o „svojí“ výchově…
a je to každou chvíli - on prostě neguje svoje vlastní přání - „chci, nechci“ a jsou to situace z ničehož nic, žádná únava nebo nuda v tom nehraje roli a scény třeba hodinový, protože já neustoupím, on taky ne, takže ve finále musím hledat nějaký kompromis jak ho uklidnit abych nebyla já ta poražená a on neměl pocit, že si všechno nakonec vyvzteká…
jo a bývaly časy, kdy měl ve zvyku volat „pomoc“, když měl pocit že se mu ubližuje, takže já ho třeba táhla domů po sídlišti u našich za šílenýho řevu o pomoc…

popravdě - docela uvažuju o návštěvě pedagogicko-psychologický poradny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
14.10.09 11:28

Teda holky, to je fakt síla :lol: . Naštěstí tohle neznám, ale tuhle jsem se bavila s kamarádkou o povahách dětí a já říkám, že náš malej je fakt hodný dítě. A ona mě uzemnila větou: „O vrazích se vždycky říká: A takový to byl hodný chlapec…“ :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.10.09 00:04

Děvčata, zdravím - tak se s naším andílkem taky zařazuji. Ano je to přesně tak, zrovna dneska řval, když jsem si pro něj jela odpoledne po práci k babičce. Přijela jsem výtahem a oni čekali u dveří, protože tak jezdím každý den. V momentě, když jsem vylezla z výtahu, začal brečet, dupat nožičkami a řvát jak na lesy. Přitom chudák uklouzl a spadnul, praštil se. Babička se snažila se doptat, proč brečí, ale ryčel a dupal o sto šest dál. Jelikož to poslední měsíc zažíváme, tak jsem nereagovala, chytla jej a odvedla vedle do pokoje s větou, že se má vyvztekat a až bude klidný, přijít mi to říct. Řval tam asi 5 min!! Když píšu řval, tak tím myslím, že ho slyšeli až v centru města (3 km). Děděček se pokoušel vydedukovat, co ho naštvalo, ale jelikož jsem nechtěla, aby měl obecenstvo, tak k němu nesměl. (dveře pokojíčku byly otevřené, aby mohl kdykoliv k nám) Po 5 Minutách přišel už bez řevu a šel mě obejmout, když jsme se ho vyptávali, proč křičel. Vypadlo z něho, že chtěl, abych přijela, pak zase ne, pak zase jo. Takže přeně jak píšete, protichůdné pocity a hlavně pro:,–(ím své já.
Nemluvě o zážitku z minulého týdne, kdyby řval proto, že chtěl být ve vaně první (5× jsem se ptala, jestli se se mnou půjde mýt, nechtěl) a chtěl, abych namydlená vylezla z vany, aby tam mohl být tedy „první“.....(ale namydlená stát v koupelně mimo vanu a čekat, než se sevleče fakt neprošlo :-)

pet

• Citovat
  • Upravit
7572
22.10.09 14:55

Cha, já chci být …PRVNÍ…, tak to taky známe :roll: , minule jsem přijela z práce, rodinka na zahradě, pes kolem nich, pohodička, zjevila se matka a poplach… 8O dcera a pes sprint ke mně, pes byl samo rychlejší a mladá sebou flákla o zem, že nebyla první a už to jelo, idylka v prachu :twisted: , hysterák, tak si dali závod ještě jednou, manžel psa brzdil, tak to dcera vyhrála :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí