Notebook pro předškoláka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
720
13.10.09 20:21

Notebook pro předškoláka?

Ahoj, potřebovala bych od vás radu. Moje dcerka bude mít v listopadu šest a chce od Ježíška notebook.
Nevím, jestli jí toto přání splnit. Na počítači pracuje už dlouho (malování pro děti, učení jazyků, abeceda atd..)
Máme doma jeden hlavní počítač, který má manžel v kanceláři a malá tam může, jenom když manžel nepracuje, a jeden notebook, který je můj a využívám ho často (jak k práci, tak k zábavě).
Dcerka by prostě chtěla svůj, který nebude omezený maminkou, nebo tatínkem. Denně jí u něj dovolím strávit tak 1 - 1,5 hodiny.
Myslíte, že je to vhodný dárek pro šestileté dítě?
A pokud ano, jestli jí máme nechat připojenou na internet (samozřejmě s nějakými filtry).
Dík za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1966
13.10.09 21:00

Ahoj,
mi osobně to přijde dost brzy… Na to, co dcerka dělá na počítači, jí podle mého názoru bohatě stačí „půjčený“. Starší syn se taky docela orientuje, teda netráví u PC hodinu, sedne si tady přes léto tak jednou za měsíc, přes zimu častěji, ale býval větší závislák. Někdy si říkám, co těm děckám budem kupovat za 5 let, za 10… To není myšleno proti tobě, spíš jsem nad tím tak přemýšlela, když syn dostal ve 3letech discmana na pohádky, mají přenosné DVDčka do auta…

Počítač bych klukům pořídila až tehdy, když ho budou potřebovat hlavně pro práci do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
13.10.09 21:26

vzhledem k tomu co vidim, ze dela synovec, je to brzo, proste to neni hracka, i kdyz muze rozvijet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
13.10.09 21:27

Já bych jí ho koupila, na pc jí stejně pouštíš, tak se o něj aspoň nebudete rvát. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
13.10.09 21:33

Ahoj,
mám stejně starého kluka a já bych mu notebook nekoupila, příjde mi na to ještě brzy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
13.10.09 21:35

Tak syn to taky zkoušel, ale já zatím fakt myslím, že je brzy.Chodí na PC na omezený čas, navíc smí jen něco, k tomu svůj notebook nepotřebuje, nemluvě o tom, že je to hodně drahé.
Vidím to tak někdy, až bude na střední a bude chtít mít na PC i svoje soukromé věci (fotky, kontakty a tak)…zatím nevidím žádný rozumný důvod.Stejně bych mu nedovolila na něm trávit víc času…
Ale tak je to u nás, nechci to nikomu cpát, jako že jedině tak je to dobře… :wink: Syn je krapet extrém a kdybych ho nechala, byl by na PC nalepený pořád (celá maminka :lol: )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
13.10.09 22:01

Ahoj, no, rozhodnout to stejně musíš sama :? Já myslím, že 1-1,5h je teda v tomto věku dost 8O My pořídíme dětem nějaké jednodušší netbooky tak ve druhé, třetí třídě (nejdřív) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
13.10.09 22:55

myslím, že vhodné to není.
Kup jí dětský počítač Barbie pro předškoláky (otázka je, jestli by ji to uspokojilo :lol: má to velmi malý a velmi černobílý monitor :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.10.09 23:00

Ntb se doporučuje i na ZŠ s rozšířenou výukou IT až od 3. až 4. třídy. Do té doby je lepší počet hodin strávených na PC omezovat, protože vyjma géniů si na tom stejně jen budou hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
13.10.09 23:27

Já bych ho nekoupila ani našemu třináctiletému - protože by mi určitě udělal účet jako prase, stačilo mu nechat na měsíc paušál a hned jsme byli o 1500 Kč lehčí - za hry :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
14.10.09 10:18

ahojki. tak já na tom nevidím nic strašného, dneska je ten svět prostě trošku jinde, než jsme byli my, a ty dnešní děti jsou kapku dál,,,,,, mám 4,5letou holku a v pěti, nejpozděj 6 letech jí ho asi koupím,,,, jen ho nenapíchnu na internet, to mi přijde fakt zbytečné a k ničemu. Doposud ji občas pustím k svýmu PC, právě na různé hry, malování apod., naučila se na něm písmenka..... známí koupili pětileté holčičce takovej jakejsi krásnej růžovej, prostě dětskej, zaplnili ho hrami a malá je spokojená,,, samozřejmě tráví u něj čas, kterej jí dovolí maminka.
Takže za mě ano.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.10.09 11:15

Taky jsem proti. Vzhledem k tomu, ze pristup na pc ma, nevidim zadny duvod proc kupovat notebook tak malemu diteti. Podle me: osobni pocitac na stredni skole, jak uz to tady nekdo psal. A 1,5 hod je i podle me prilis, taky jsme s tim u 4leteho syna bojovali (je taky velky nadsenec techniky), ale nejen ze se mi u toho „rozohnil“ (ma tady interaktivni pohadky, hry, hudbu, abecedu a malovani), ale nechtel ani za nic koncit. Radila jsem se s pediatrem a kamaradkou psycholozkou jak na nej, vysledkem je, ze ma povoleno 1/2 hod denne temer vzdy ve stejny cas a nesmim povolit. Ale i ja zduraznuji: mluvim za sebe, to je moje zkusenost a nahled na vec.

• Citovat
  • Upravit
2237
14.10.09 11:25

Tak po přečtení musím reagovat, buď jsem stará (41let) nebo mám předpotopní názory. PC máme od doby, kdy byl nejstarší syn na obchodní akademii-do té doby jsme o pořízení neuvažovali. PC máme v obýváku-nyní je nejstaršímu 22, nejmladšímu 19-je posledním rokem taktéž na obchodní akademii-pokud potřebují mají neomezený přístup k PC. Když někdo z návštěvy lamentuje, že by jim PC dal do pokoje-radikálně zavrhuji, protože v tom případě by neměli potřebu jej vypínat a seděli by u něj snad 24hodin. Řekla jsem nejstaršímu, který již pracuje, pokud má potřebu, aby si notebook koupil sám.
Eli má 7 let k PC si sedne ke svým hrám, tak 2-3× v týdnu, tak na 1/2 hodiny a pak sama odchází.
Myslím, že 6leté dítě by se mělo jiným způsobem rozvíjet - na notebook je vždy času dost. Naše malá je ve druhé třídě a začala s tím, že některé děti už mají mobil, já zatím nevidím důvod, proč. Do školy ji vypravuji já nebo manžel, když přichází jsem taky doma. Na tř. schůzce si učitelka stěžovala, že si ve vyučování děcka s mobilem hrají, posílají SMSky atd. Co budou dělat v 5. či 9.tř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21714
14.10.09 11:52

Taky nevím, k čemu potřebuje šestileté dítě svůj PC, mám stejně starého syna a ani by mě nenapadlo pořizovat mu to. Tráví u počítače tak hodinu týdně. Starší syn chodí do čtvrté třídy a zatím PC pro svoji školní výuku nepotřeboval, stejně tak mobil, máme jeden starší, který mu dávám, když jde někde sám a následně se potřebujeme domluvit, do školy ho nenosí.Virtuální svět mi často příjde hodně „nebezpečný“. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
14.10.09 20:01
Anonymni píše:
Taky jsem proti. Vzhledem k tomu, ze pristup na pc ma, nevidim zadny duvod proc kupovat notebook tak malemu diteti. Podle me: osobni pocitac na stredni skole, jak uz to tady nekdo psal. A 1,5 hod je i podle me prilis, taky jsme s tim u 4leteho syna bojovali (je taky velky nadsenec techniky), ale nejen ze se mi u toho „rozohnil“ (ma tady interaktivni pohadky, hry, hudbu, abecedu a malovani), ale nechtel ani za nic koncit. Radila jsem se s pediatrem a kamaradkou psycholozkou jak na nej, vysledkem je, ze ma povoleno 1/2 hod denne temer vzdy ve stejny cas a nesmim povolit. Ale i ja zduraznuji: mluvim za sebe, to je moje zkusenost a nahled na vec.

Omlouvám se zakladatelce za OT, jen chci reagovat…vyřešila jsem to stejně, na PC smí na 40minut a osvědčil se obyčejný kuchyňský minutník.Se mnou vždycky smlouval, ale jak to zazvoní, tak prostě ví, že končí…takže doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí