Dávky 2021
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Teoreticky může dostat pár korun na příspěvku na bydlení, plus přídavky (to dá na dvě děti kolem 1500). Ale příjem máš fakt hezký.
Vaše životní minimum je 7490, tj. částka která když vám zbyde po zaplacení bydlení (nepočítá se do toho internet, satelit a podobné věci navíc) tak jste v pohodě, podle úřadů.
Zaměřila bych se na hospodaření. Líp moc nebude, nároky dětí se budou zvyšovat, ty pak v práci budeš taky muset vydělat co nejvíc… asi to chce naučit se žít střídměji.
Televize jede i na pokojovou anténu, pořízení stojí kolem 300 korun, jednorázově. Mít satelit když si půjčuješ u rodičů je fakt blbost. Mě by hanba fackovala půjčovat si od rodičů abych mohla surfovat na netu a koukat na telku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud dobře počítám výživné na obě děti 6000+ na tebe 2700. To máme 8700+8000 rodičák, hm dobrých 16700. Na samoživitelku, co je na rodičovské, slušný. Výdaje nájem, elektřina, telefon, internet. Nevím na co voláš, jestli paušál, nebo kredit, ale jde si dobýt dle potřeby kredit, člověk není vázaný sumou, prostě dle potřeby dobýt. školku by ti měl přispívat otec dětí, internet s televizí, když na to nemáš nepotřebuješ. Plenky.. jídlo, jako s tím počítat musíš. Dej děcka na hlídání, najdi brigošku, nezjišťuj tu na netu a raději vydělávej. Nájem máš v dnešní době skoro zadarmo, což je velký plus. Ty dávky, by ti pokryly max ten internet s televizí…
- Citovat
- Upravit
...
Dřív by mi 16700kč přišlo super, ale během pár let se vše tak zdražilo, už jen jídlo a pro tři osoby
Paní zbyde kolem 9000, no a člověk kromě jídla potřebuje i nějaké hygienické potřeby, alespoň ty základní, v něčem prát, mýt nádobí, nedej Bože, když by si něco rozbilo - lednice, pračka, nějaké oblečení občas, někdo bere léky, někam se musí dostat, takže lístky nebo záleží, na co kdo jezdí, nemůžete mít nic, zvíře atd. Ale jestli je to na nějaký čas, tak to jde, ale představa dlouhodobého „žití“
Jak tu někdo psal životní minimum máte… To opravdu někdo souhlasí, že ta částka je na žití? Možná tak přežití. Mám ID a až zůstanu sama tak i s příspěvkem na bydlení (nevím, nikdy jsem nebrala a jediné, kde se vyplatí, je Praha) se stejně můžu jít klouzat.
- Citovat
- Upravit
Jsem samozivitelka!!! Ziju sama s 2 detma ale bývalý partner s kterým mám deti tak zařídil tady satelit normální anténa tady nejede kvůli tomu novýmu signálu kdyby asi fungovalo neco tak nemáme satelit… nechápu proč tady komentujete ze mam peněz dost kdyz mam přítele a ze mi zůstává dost ja se ptala na co bych mohla mít nárok tak trošku klidu by neuškodilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se týká těch brigád… kde ted v takové době najde člověk brigádu kdyz je vše zavřené?? A rodiče pracuji… děti mi jen tak někdo nepohlida a cizím lidem ročního syna nedam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Licishka64
@Lucishka64 píše:
Jsem samozivitelka!!! Ziju sama s 2 detma ale bývalý partner s kterým mám deti tak zařídil tady satelit normální anténa tady nejede kvůli tomu novýmu signálu kdyby asi fungovalo neco tak nemáme satelit… nechápu proč tady komentujete ze mam peněz dost kdyz mam přítele a ze mi zůstává dost ja se ptala na co bych mohla mít nárok tak trošku klidu by neuškodilo
Tak zkusila jsem příspěvek na bydlení, ale město Brno, jak tu máš uvedeno a nájemní bydlení a vyšlo mi 2490kč, takže si určitě zažádej. Pokud je těch 6000 nájem, asi ze známosti, ale pokud na to budeš mít smlouvu, tak je to fuk. My platíme „za svůj“ (jsme družstvo) byt ve dvou už skoro 7000kč ![]()
Ještě mě napadá, když jsi doma, nechat doma i větší dítko a neplatit školku, nevím, jak a v čem bydlíš a zda je to možné… Každopádně hodně štěstí ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak zkusila jsem příspěvek na bydlení, ale město Brno, jak tu máš uvedeno a nájemní bydlení a vyšlo mi 2490kč, takže si určitě zažádej. Pokud je těch 6000 nájem, asi ze známosti, ale pokud na to budeš mít smlouvu, tak je to fuk. My platíme „za svůj“ (jsme družstvo) byt ve dvou už skoro 7000kč
Ještě mě napadá, když jsi doma, nechat doma i větší dítko a neplatit školku, nevím, jak a v čem bydlíš a zda je to možné… Každopádně hodně štěstí
Má předškoláka. Těch cca osm stovek za stravu jí doma taky projí. Školkovné neplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucishka64 klid,tak se uskromni. Já teda nevím, ale půjčovat si každý měsíc u rodičů 4000,–, to bych se viděla nevím kde
prostě jdi na úřad a tam se informuj pokud si nespokojená. Co by za to jiní dali. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice
@Svistice píše:
Má předškoláka. Těch cca osm stovek za stravu jí doma taky projí. Školkovné neplatí.
No to jídlo mě taky napadlo, ale píše tam školku mezi platbami, teď koukám ještě, že je na vesnici, takže nějaká ta doprava?
Jinak příspěvek je stejný kupodivu jak Brno tak vesnice, takže pořád platí těch 2490kč.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No to jídlo mě taky napadlo, ale píše tam školku mezi platbami, teď koukám ještě, že je na vesnici, takže nějaká ta doprava?Jinak příspěvek je stejný kupodivu jak Brno tak vesnice, takže pořád platí těch 2490kč.
Stejný je jen z toho důvodu, že se jedná o byt družstevní nebo ve vlastnictví. U nájemního bydlení jsou normativní náklady odstupňované dle velikosti města/obce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další samoživa na krku státu. Nebo šu…ejte s ochranou. Nepořizujte si děti, když na to nemáte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa Ty jsi strašně hloupej člověk, osobo…
Proč to komentuješ? Copak ty víš, něco o zakladatelčině životě? Proč je samoživitelka, nebo co tam bylo za problém? Slušně se zeptala, slušně odpověz nebo mlč, dokažeš to? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Burj Chalifa Ty jsi strašně hloupej člověk, osobo…Proč to komentuješ? Copak ty víš, něco o zakladatelčině životě? Proč je samoživitelka, nebo co tam bylo za problém? Slušně se zeptala, slušně odpověz nebo mlč, dokažeš to?
hrdinný anonym se ozval. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa Ano, ozval a má pravdu
Ty nemůžeš být spokojená ženská. Jinak bys nebyla tak zlá, ve vetšině tvých příspěvků.
Dobrou noc inshallah ![]()
- Citovat
- Upravit