Dávky pro studenty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Jana206 Jo, já ti rozumím, mladej když šel na privát, tak jsem řekla, že je to jeho věc, já mu budu dávat peněz pořád stejně, ať si bydlí, kde chce. Nakonec to stejně bylo spolubydlení, tak to vyšlo finančně stejně jako kolej, která teda byla naprosto příšerná
. No zakladatelka už asi stejně školu končí,ne? A on taky, tak se asi jedná už jen o chvíli. A řekla bych, že rodiče jí asi nedávají téměř nic. Ale psala si, že neznáš nikoho, koho by v tom věku živili rodiče. A že pokud mohou, tak přispějí. Ale oni přispívat musí, když dítě studuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 No pochybuji, že mají byt celý pro sebe, kde se dá v Praze získat pronájem celého bytu za 8 tisíc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wani píše:
@Jana206 No pochybuji, že mají byt celý pro sebe, kde se dá v Praze získat pronájem celého bytu za 8 tisíc.
Tak nějak, podle ceny to bude jeden pokoj někde ve spulubydlení, kor pokud je to psáno i poplatky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
@Procházející To,co popisujes,se běžně děje. Studenti mají nespočet výhod,dotované jízdné,stravne,vstupné. Já bych to taky tvrde omezila jen v případě,ze si zvyšují soustavně kvalifikaci. Je spoustu lidi,co se kazdy rok zapisuje nekam do skoly jen k vůli výhodám,netají se tím.Studenti do 26 let,s výjimkou do 28 ,jsou v rámci davek zapocitavani do své původní rodiny,mají bydlet doma. Od skoly dostávají stipendia,ubytovaci i v případě,ze bydlí na na private…Je toho pro ne dost.
Právě protože už mají tolik výhod, tak si nedovedu představit, že by měli další. Já vůbec nechápu, jak si někdo může myslet, že mu stát zaplatí celé studium i s bydlením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nechceme ždímat stát, ani nejsme děti, které by nutně chtěly pryč od rodiny. Ale situace už byla neúnosná a odchod bylo jediné řešení. Bylo to složité rozhodnutí a nechci ho rozebírat. Po rodinách nic nechceme, nebylo by ani odkud brát, jen by se vztahy ještě přiostřily. Žijeme takto už rok a půl, nelitujeme, za rok by se to snad mělo zlepšit, až začnu pracovat. Tohle mě jen napadlo, jako pomoc, kdyby to bylo možné. Děkuji všem moc za rady a postřehy. Velmi si cením i nabídky @Enmamma , ale nechceme být takto „na obtíž někomu jinému“, nechci na toto téma vystoupit z anonynity a nechci dary od nikoho. Myslím, že každý má své starosti, jak peníze utratit. A existují i lepší charity, my to stále tak nějak zvládáme
Tak držím palce, ať to zvládnete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@7.straka Bohužel, náš obor není dálkový. Školu tak tak stíhám, „brigádu“ mám, že doučuji. Ale to je hodně nepravidelné.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@7.straka Bohužel, náš obor není dálkový. Školu tak tak stíhám, „brigádu“ mám, že doučuji. Ale to je hodně nepravidelné.
Tak si najdi lukrativnější brigádu a pokud můžeš, tak pravidelnější. Kolik ti ještě chybí ke konci školy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ráda bych ještě jednou zdůraznila, že odejít od rodičů nebylo rozhodnutí jen tak. Nechceme se s nimi soudit, hanba by nás fackovala a stejně bychom na nich vysoudili tak 500 měsíčně. Pokud vás tu tolik tíží představa, že vyžíráme stát, vězte, že pro stát bude výhodnější nám na cca rok a kousek něco přispět, než abych já rozložila ročník, bylo za mě tak o rok déle státem placeno pojištění místo toho, abych ten rozložený rok pracovala na plný úvazek a odváděla daně (jako student je neodvádím a neplatím zdravotní - to dělá stát). Oba studujeme řádně, s výbornými výsledky, školu jsme neměnili, neprodlužovali. Jen je to teď prostě dost na knop, proto jsem se odvážila zeptat… A fakt si nepředstavujte, že bydlíme v krásném 2kk v dobré lokalitě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ráda bych ještě jednou zdůraznila, že odejít od rodičů nebylo rozhodnutí jen tak. Nechceme se s nimi soudit, hanba by nás fackovala a stejně bychom na nich vysoudili tak 500 měsíčně. Pokud vás tu tolik tíží představa, že vyžíráme stát, vězte, že pro stát bude výhodnější nám na cca rok a kousek něco přispět, než abych já rozložila ročník, bylo za mě tak o rok déle státem placeno pojištění místo toho, abych ten rozložený rok pracovala na plný úvazek a odváděla daně (jako student je neodvádím a neplatím zdravotní - to dělá stát). Oba studujeme řádně, s výbornými výsledky, školu jsme neměnili, neprodlužovali. Jen je to teď prostě dost na knop, proto jsem se odvážila zeptat… A fakt si nepředstavujte, že bydlíme v krásném 2kk v dobré lokalitě.
Tak pořád lepších 500kč než nic
. A to to máte oba doma tak špatné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je mi na tomhle nesympatické. Rozhodli jsme se, po rodičích nic nechceme a pro stát by to byla ještě služba navíc.
Doufám, že víš, že bezplatné školství a výhody ze studia nejsou nekonečné.
Pokud jde o brigády, jemožné nabrat vecěrní úklidy kanceláří nebo víkendové brigády v supermarketech, tiskárnách, atd. Je nedostatek lidí, takže to rozhodně není nemožné.
Takže ano, rozhodli jste se, tak musíte nést důsledek rozhodnutí se všemi výhodami i nevýhodami.
@Anonymní píše:
- Citovat
- Upravit
@Monchichik my se soudit prostě nechceme… Jako fakt ne. Teď je šance, že se vzrahy ješte urovnají, po tomhle by to asi bylo už na vždy. Špatné je to jen na mé straně ( skončilo to alkoholem, dluhy), přítel má jen rozvedené rodiče, se kterými vychází dobře, ale peníze nemají nazbyt ani jeden. Má tři sourozence, dva ještě na střední. On si dříve (na střední) i vydělával, ale to padlo postupně na studia.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Monchichik my se soudit prostě nechceme… Jako fakt ne. Teď je šance, že se vzrahy ješte urovnají, po tomhle by to asi bylo už na vždy. Špatné je to jen na mé straně ( skončilo to alkoholem, dluhy), přítel má jen rozvedené rodiče, se kterými vychází dobře, ale peníze nemají nazbyt ani jeden. Má tři sourozence, dva ještě na střední. On si dříve (na střední) i vydělával, ale to padlo postupně na studia.
A tvoji rodiče ti nedávají vůbec nic?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hodinarka v žádném případě to neberu jako službu pro stát navíc, jak píšeš. Spíše jako menší zlo. Nemám problém sehnat si brigádu, mám problém skloubit ji se školou. Není pro mě jednoduchá.
@Monchichik občas mi podstrčí třeba stovku, dvě. Ale mám dojem, že je to spíše „splátka půjčky“ - někdy mi u nich doma zmizí třeba 200 Kč z peněženky (mám finance přesně spočítané a navíc jsem si jistá, že tam ta bankovka prostě byla). Takže nula s nulou pojde.
- Citovat
- Upravit
Drží pěsti, ať to zvládnete. Do budoucna to pro vás bude dobrá zkušenost.
@Anonymní píše:
@hodinarka v žádném případě to neberu jako službu pro stát navíc, jak píšeš. Spíše jako menší zlo. Nemám problém sehnat si brigádu, mám problém skloubit ji se školou. Není pro mě jednoduchá.
@Monchichik občas mi podstrčí třeba stovku, dvě. Ale mám dojem, že je to spíše „splátka půjčky“ - někdy mi u nich doma zmizí třeba 200 Kč z peněženky (mám finance přesně spočítané a navíc jsem si jistá, že tam ta bankovka prostě byla). Takže nula s nulou pojde.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ale to je proste vas problem, ze se soudit nechcete, stat tu neni od toho, aby vam platil nejake penize, kvuli tomu, ze vy nechcete vyzivne po rodicich… Pokud by bylo stanovene a ani tak by nebylo dostatečne, tak ano, tam je pak na rafe stat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit