Davky v CR versus EU

1905
25.5.07 17:30

Davky v CR versus EU

POtrebovala bych poradit.

Zazadali jsme o rodicovsky prispevek na naseho syna, narozeny v UK, rodny list cesky i anglicky.
Ted nam prislo, ze mame doplnit udaje(Doplňující údaje o společně posuzovaných osobách pro účely vyplácení dávek v rámci EU ), kde se ptaji, zda pobirame jakekoliv davky v UK. Mame pridavky na dite, nic jineho.
Prijdeme tim o prideleni rodicovskeho pridavku v CR?

Predem diky za jakoukoliv pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
25.5.07 22:31

Podle mych zkusenosti je mozne pobirat rodic. prispevek v Cechach a zaroven pridavky na dite v jinem state EU. Je to logicke, i v Cechach se muze oboji pobirat soubezne. Pred nekolika mesici jsem resila totez a toto mi poradili na ministerstvu prace a soc. veci.

• Citovat
  • Upravit
1905
26.5.07 09:11

nemela bys kontakt? klidne pres SZ, nebo na anno22@seznam.cz predem diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.5.07 12:58

Tenkrat jsem tam telefonovala, cislo jsem uz zahodila. Normalne jsem nasla v tel seznamu centralu, vysvetlila telefonistce co potrebuju a ta me prepojila na nejakou pani, ktera se timto zabyva. Byla velmi ochotna.

• Citovat
  • Upravit
1905
26.5.07 19:13

diky, zkusim obvolat v pondeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.5.07 16:47

Re: Davky v CR versus EU

Dobry den, resim podobny problem. Bydlim v Nemecku, miminko se nam ma narodit v srpnu. Rodny list bude mit nemecke + rada bych zaridila i ceske obcanstvi. Rodicak bych chtela dostavat v CR a pridavky na dite tady v Nemecku. Je to opravdu mozne? Jak postupovat pri vyrizovani.
Predem dekuju

janno píše:
POtrebovala bych poradit.

Zazadali jsme o rodicovsky prispevek na naseho syna, narozeny v UK, rodny list cesky i anglicky.
Ted nam prislo, ze mame doplnit udaje(Doplňující údaje o společně posuzovaných osobách pro účely vyplácení dávek v rámci EU ), kde se ptaji, zda pobirame jakekoliv davky v UK. Mame pridavky na dite, nic jineho.
Prijdeme tim o prideleni rodicovskeho pridavku v CR?

Predem diky za jakoukoliv pomoc
  • Citovat
  • Upravit
1905
30.5.07 17:29

Ja volala na ministerstvo soc veci, abych se presvedcila, jak to funguje. Bylo mi receno, ze pokud ma matka stale trvale bydliste v CR a dite CR rodny list(pripadne anglciky, uredne overeny??) mam na rodicak narok, protoze tady nic takoveho nemaji, tj my ani zadat tady nemuzeme, pridavek na dite je jiny prispevek a je posuzovan zvlast.

Ted si drzet palce,ze Tabor to vi :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
2.6.07 16:22

Ja pobiram pridavky i v Irsku i v CR. Neni duvod je v CR nedostat. Pokud más v ČR trvaly pobyt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
9.6.07 17:23

Ahoj!

Ja taky pobiram klasicky rodicovsky prispevek v CR, i kdyz bydlim v Recku a syn se tu narodil. I porodne jsem dostala po prekladu vsech papiru v CR, pravda trvale bydliste mam stale v CR.

Tady v Recku nic takoveho jako rodicovsky prispevek do 4 let veku ditete neexistuje. A pokud vim, nikde jinde v Evrope… V zari se nam ma narodit dalsi detatko a jelikoz jsem ted v Recku pojistena ( asi rok a pul), budu mit narok na porodne a dva mesice "nahrady mzdy " od zdejsi recke zdravotni pojistovny ( IKA). Proto si taky hodlam zazadat o porodne a rodicak v CR - neni jedno a to samo dostat porodne od zdravotni pojistovny v Recku a statni davky v materstvi v CR.

Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
18.6.07 15:13

Ahoj! Bydlime ve Francii a cekame miminko za par tydnu. Do Cech se chystame na vanoce…prosim napiste nekdo jak dlouho trva vyrizeni vsech papiru…myslite, ze se to da zvladnout behem 14 dnu? Co je vlastne potreba dolozit? Rodny list prelozeny do cestiny a nebo musime zazadat o cesky rodny list? Jak dlouho trva jeho vystaveni?

Dekuji vsem za rady!

Tatiana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
12.6.10 17:25

stejný problém

Ahojky, náhodou jsem narazila na tvůj příspěvek. Jsem ted ve stejné situaci jako ty, mohla by jsi mi prosím tě poradit, jak jsi to vše zařizovala?vůbec si nevím rady:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
14.6.10 08:32

Ahoj je to mozne pobirat v SRN pridavek na dite a rodicak v CR,ja to mela dosud taky tak,v SRN pobiram pridavek na dite a v SRN sem pobirala rod.prispevek 12mes. a kdyz mi skoncil tak sem si podala zadost v CR a priznali mi to,ale ted od kvetna to mam zastaveny kluli nejakemuparlamentu eu matky co ziji v v zahranici tak jim to mozna odeberou,no nevim ale zkusit to muzes vid?jestly budes vyrizovat rod.prispevek v SRN tak ho budes pobirat 12mes. a kdyz ti skoci tak si vemes rozhodnuti ze si pobirala 12mes. v SRN ten nechas prelozit do cestiny, a budes potrebovat cesky rod.list,takze opet nem.rod.list prelozit do cestiny,zajit na matriku oni ti to vyridi posilaji do brna,to asi vis,no az ho budes mit tak pujdes s ceskym rod.listem a rozhodnutim pobirani v SRN rod.prispevek na urad,a tam u vidis jestly ti ho priznaji,nebo ne,prala by sem ti aby ti to vyslo,a o porodny si muzes taky podat zadost pokud ho taky v CR nebudou rusit,ale taky budes potrebovat,cesky rodny list ditete,o porodny si muzes pozadat do 1roka snad sem trochu pomohla hodne stesti pri vyrizovani :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
biwi
29.6.10 16:09

Uz dva dny si procitam ruzne na webu ruzne prispevky k tomuto tematu. Mam pocit, ze opet bude zalezet hlavne na tom, s jakou urednici se potkam. nase rodinna situace je slozita.Chvili mam pocit, ze mi to musi priznat, pak si zase jista nejsem…
Rada bych se zeptala, prispevky v SRN. myslis tim KINDERGELD? nebo jeste neco jineho?
 diky

• Citovat
  • Upravit
686
29.6.10 16:25

ahoj holky, ja ziji v Uk a minuly mesic jsem psala na soc. oddeleni v Praze 13 a bylo mi sdeleno ze od 1.5.2010 je novy zakon a narok na pobirani rodicovskeho prizpevku nemam i kdyz mam trvaly pobyt v Cechach. Ale doposavaad to bylo mozne. Na jedne diskusi tady na miminu nektere holky, ktere bydli v Cechach psaly, ze obdrezeli dopis ohledne rodicovskeho prispevku, ze musi dokazat ze opravdu ziji v CR. Tak teda nevim, jak to opravdu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat