Výše třetí mateřské?

9867
16.5.07 21:51

Výše třetí mateřské?

Ahoj holky, nemáte některá zkušenosti, jak je to s výší třetí mateřské?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
808
17.5.07 05:27

Mám - byla +- stejná jako druhá...... ale musí být člověk pořád v „pracovním procesu“, tzn. ve stejné práci hlášen na sociálním pojištění…

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.5.07 08:51

Jo, to jsem to není problém. Jen mě teď kolega strašil, že se mi bude vypočítávat pouze z proplacené dovolené jako ročního příjmu a normálně mě zviklal :) Uf :) Byl by to škrt přes rozpočet - ani ne ta PPM, tu by mi sociálka doplatila do výše rodičáku, ale mrzela by mě finanční injekce - proplacená dovolená…

A co ty, už jsi nahlasila va zaměstnání tuto - čtvrtou - mateřskou? ;)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
17.5.07 13:46

Ahoj - tedy nevím, já dovolenou proplacenou neměla - nějak mě „zastrašili“ tak jsem ji ani nechtěla… Ale nově se počítá za poslední rok - a dovolená ti vychází cca na 1-2 měsíce a je o něco vyšší než normální plat - takže spíš bych to viděla o trochu větší než tu minulou… U mě to takhle dopadlo u těch prvních dvou - ta druhá byla o dost vyšší než první, protože první se počítala za 1/4 rok a ta druhá za rok. Ale jestli chceš mít jistotu, zkus stránky Aperio, tam by ti mohli říci víc…

A ano, o té mojí čtvrté mateřské už vědí - já tak jezdím každý měsíc (vypomáhám - občas), takže tam mě znají, s tím nemám problém… Dokonce tam máme něco jako školku, protože občas nemám kam dát dítka - tak jezdí se mnou. Ale je to spíše malá „rodinná“ firmička (max. 4-5 zaměstananců). takže to je takový jinačí… Kromě té dovolené mi tam vycházejí vstříc docela dost, takže s „tímhle“ nemám problém…

Takže držím palce, ať ti to vyjde „větší“.

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
17.5.07 18:49

Ahoj,

takže při výpočtu 2. 3. 4. mateřské je to pořád stejné. Např. nástup na 3. mateřskou je 5.7.2007. Tudíž se jde zpětně jeden rok , hledá se tedy odpracovaná doba jestli byla mezi05/2006-04/2007. Pokud není, tak zase zpětně rok, až tak dlouho, dokud nenajdou odpracovanou dobu a tam si vezmou hrubou mzdu, respektive celkový vyměřovací základ na sociální a podělí se to odpracovanbou dobou a vyjde průměr a z toho se počítá 69%. Akorát se trošku navýšila max. hranice mateřské, takže se to trošku asi bude lišti.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.15 09:58

Třetí dítě

Dobrý den, obnovuji téma. Nevíte jak je to s výší třetí mateřské, pokud se třetí dítě narodí do konce rodičáku s druhým dítětem a jsem stale zamestnanec na dobu neurcitou? Bude stejna jako u predchozich dvou? Omlouvam se za anonym, rodina zatim netusi, že se rozrosteme :-)

• Citovat
  • Upravit
2527
18.11.15 10:13

Já ji měla ještě vyšší o nějakých pár tisíc, ale proč, to nevím. Druhá mateřská mi chodila okolo třinácti a u třetího miminka to bylo téměř 16 tis. Stále stejný zaměstnavatel na dobu neurčitou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
18.11.15 10:14

Musí ti tam účetní vypsat papír a tam budeš mít uveden denní výměr, z toho už uvidis, jakou budeš mít každý měsíc mateřskou.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
18.11.15 10:15

Mela by byt stejna. Leda, ze by ti mezitim v praci praci pridali, pak by byla vyssi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
18.11.15 10:24
@Anonymní píše:
Dobrý den, obnovuji téma. Nevíte jak je to s výší třetí mateřské, pokud se třetí dítě narodí do konce rodičáku s druhým dítětem a jsem stale zamestnanec na dobu neurcitou? Bude stejna jako u predchozich dvou? Omlouvam se za anonym, rodina zatim netusi, že se rozrosteme :-)

Měla by být stejná. Já mám děti 4. Narozené brzy za sebou. Prvnímu bylo 6, když se narodila nejmladší a PPM jsem měla na korunu stejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.15 10:46

Dekuji vsem za odpoved, potesila :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat