Výše třetí mateřské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výše třetí mateřské?
Ahoj holky, nemáte některá zkušenosti, jak je to s výší třetí mateřské?
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám - byla +- stejná jako druhá...... ale musí být člověk pořád v „pracovním procesu“, tzn. ve stejné práci hlášen na sociálním pojištění…
Věra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to jsem to není problém. Jen mě teď kolega strašil, že se mi bude vypočítávat pouze z proplacené dovolené jako ročního příjmu a normálně mě zviklal
Uf
Byl by to škrt přes rozpočet - ani ne ta PPM, tu by mi sociálka doplatila do výše rodičáku, ale mrzela by mě finanční injekce - proplacená dovolená…
A co ty, už jsi nahlasila va zaměstnání tuto - čtvrtou - mateřskou? ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj - tedy nevím, já dovolenou proplacenou neměla - nějak mě „zastrašili“ tak jsem ji ani nechtěla… Ale nově se počítá za poslední rok - a dovolená ti vychází cca na 1-2 měsíce a je o něco vyšší než normální plat - takže spíš bych to viděla o trochu větší než tu minulou… U mě to takhle dopadlo u těch prvních dvou - ta druhá byla o dost vyšší než první, protože první se počítala za 1/4 rok a ta druhá za rok. Ale jestli chceš mít jistotu, zkus stránky Aperio, tam by ti mohli říci víc…
A ano, o té mojí čtvrté mateřské už vědí - já tak jezdím každý měsíc (vypomáhám - občas), takže tam mě znají, s tím nemám problém… Dokonce tam máme něco jako školku, protože občas nemám kam dát dítka - tak jezdí se mnou. Ale je to spíše malá „rodinná“ firmička (max. 4-5 zaměstananců). takže to je takový jinačí… Kromě té dovolené mi tam vycházejí vstříc docela dost, takže s „tímhle“ nemám problém…
Takže držím palce, ať ti to vyjde „větší“.
Věra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
takže při výpočtu 2. 3. 4. mateřské je to pořád stejné. Např. nástup na 3. mateřskou je 5.7.2007. Tudíž se jde zpětně jeden rok , hledá se tedy odpracovaná doba jestli byla mezi05/2006-04/2007. Pokud není, tak zase zpětně rok, až tak dlouho, dokud nenajdou odpracovanou dobu a tam si vezmou hrubou mzdu, respektive celkový vyměřovací základ na sociální a podělí se to odpracovanbou dobou a vyjde průměr a z toho se počítá 69%. Akorát se trošku navýšila max. hranice mateřské, takže se to trošku asi bude lišti.
Ivulka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třetí dítě
Dobrý den, obnovuji téma. Nevíte jak je to s výší třetí mateřské, pokud se třetí dítě narodí do konce rodičáku s druhým dítětem a jsem stale zamestnanec na dobu neurcitou? Bude stejna jako u predchozich dvou? Omlouvam se za anonym, rodina zatim netusi, že se rozrosteme ![]()
- Citovat
- Upravit
Já ji měla ještě vyšší o nějakých pár tisíc, ale proč, to nevím. Druhá mateřská mi chodila okolo třinácti a u třetího miminka to bylo téměř 16 tis. Stále stejný zaměstnavatel na dobu neurčitou..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musí ti tam účetní vypsat papír a tam budeš mít uveden denní výměr, z toho už uvidis, jakou budeš mít každý měsíc mateřskou.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mela by byt stejna. Leda, ze by ti mezitim v praci praci pridali, pak by byla vyssi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, obnovuji téma. Nevíte jak je to s výší třetí mateřské, pokud se třetí dítě narodí do konce rodičáku s druhým dítětem a jsem stale zamestnanec na dobu neurcitou? Bude stejna jako u predchozich dvou? Omlouvam se za anonym, rodina zatim netusi, že se rozrosteme
Měla by být stejná. Já mám děti 4. Narozené brzy za sebou. Prvnímu bylo 6, když se narodila nejmladší a PPM jsem měla na korunu stejnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit