Downůw syndrom, prosím o radu

987
15.1.12 11:16

dawnuw syndrom prosim o radu

Ahojky v patek mi delala doktorka test na dawnuw syndrom chci se zeptat nemnela jsem jeste ultrazvuk takze krom testu vubec nevim jestly tehotna jsem mam hroznej strach ze mam treba nejakou hormonalni poruchu atd :roll: s te krve oni poznaji jestly jsem tehotna? ja vim blba otazka asi ale ja us jsem nestastna jsem ve 13+6 a jeste jsem nemnela ultrazvuk mam cekat na papyr tak se prosim nezlobte :nevim: :kytka: a jeste jedna otazka za jak dlouho jste mneli vysledky testu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15.1.12 11:23

Ahojky moc otázce nerozumím jsi těhotná a dělají ti testy na dawnuw syndrom ?
z té krve asi zjištuji zatím jen těhu ně?a jak víš že jsi v 13+6?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
15.1.12 11:26

podle posledni MS ne brali mi krev na dawnuw syndrom take to moc nechapu jelikos ani nevi jestly jsem opravdu tehotna :roll podepisovala jsem papir jestly budu mit vyskoke ryziko toho syndromu tak ze pujdu na odber plodove vody atd :roll: :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522

taky jsem to nepochopila, kdyz jsi 13+6, tak asi tehotna jsi ne? proto i ty testy..a na dawnuv se bere jak krev tak i UZ, takze nevim proc by brali jen krev, to by asi moc z toho nevycetli, kdyz mimco neuvidi, nezmeri…kdyz ja byla na tom testu, vysledky jsem vedela do 5 minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Ano, z krve poznají, že se vylučuje hcg, stejný hormon, jaký se detekuje při pozitivním testu z moči, akorát z krve je to přesnější.
Na prvotrimestrální skríning je už asi pozdě, tudíž ti budou v 16.tt brát krev na triple testy. Ty jsou dost nespolehlivé, mají až 30% falešně pozitivních či naopak negativních výsledků, no to už si skoro člověk může hodit korunou :zed: Běžná praxe je, že když triply vyjdou špatně, posílá se na genetickou konzultaci, kde většinou doporučují odběr plodové vody - invazivní zákrok.
Za mě osobně bych to nepodstoupila, je tam 1% riziko potratu, raději bych si zašla na pořádný genetický ultrazvuk.

Jinak těhotenství, že jde opravdu o těhotenství se dá potvrdit jen utz, zároveň se změří, zda stářím odpovídá podle ms, občas je třeba o něco mladší, pokud je rozdíl víc jak týden, upravuje se termín porodu podle utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
15.1.12 11:27

To je ten 1 screening? je mě divné že jsi zatim neměla žádný UTZ ani na potvrzení těhu? No já měla krev do týdne ale ted musíš i na UTZ, ten co vim se snad dělá právě jen do 13+6 aby to mělo vypovídající hodnotu.mě dělali ten den odběr a i UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.1.12 11:27
Barborka4 píše:
podle posledni MS ne brali mi krev na dawnuw syndrom take to moc nechapu jelikos ani nevi jestly jsem opravdu tehotna :roll podepisovala jsem papir jestly budu mit vyskoke ryziko toho syndromu tak ze pujdu na odber plodove vody atd :roll: :

cože? proč bys měla podepisovat nějaké papíry, že půjdeš na plodovku? To ti snad může doporučit genetik až podle výsledků, ale rozhodnutí je čistě na tobě, zda půjdeš či ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.12 11:29

asi nemužeš být netěhotná když jdeš na odběry plodové vody,tak jsi nebo nejsi? :nevim: Jestli ti to potvrdili tak jsi určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
15.1.12 11:34

Opravdu musela jsem podepsat papír jestly mi vyjde podle těch čísel spatny vysledek tak ze mi budou brát plodovou vodu atd já jsem take zmatená jinak žiju v Anglii tak je tady asi jiny přístup jsem nervózní protože mi vlastně nikdo nic poradne neřekl jen mi brali krev měřily tlak a na ultrazvuk mám čekat Aš mi přijde papír

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
15.1.12 11:37

Nikdo mi nic nepotvrdil!!!!! Jen moje domácí testy u doktorky mi nic nedělali krom těch testu proto jsem šla kvam pro radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.12 11:38

Jestli jsi těhulka nestresuj se a užívej si těhu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
15.1.12 11:39

ja myslim teda, ze tehu jsi :think: proc by to jinak delali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.1.12 11:41
Barborka4 píše:
Opravdu musela jsem podepsat papír jestly mi vyjde podle těch čísel spatny vysledek tak ze mi budou brát plodovou vodu atd já jsem take zmatená jinak žiju v Anglii tak je tady asi jiny přístup jsem nervózní protože mi vlastně nikdo nic poradne neřekl jen mi brali krev měřily tlak a na ultrazvuk mám čekat Aš mi přijde papír
Že nemusíš na žádnou plodovku jít, i kdyby ti vyšlo riziko 1:2 je ti doufám jasný, že jo? Spíš mi přijde, že jsi nerozumněla, co v těch papírech je. Jinak Anglii jsem tipovala, tam je všechno trochu jinak.
Akorát ten utz, co se dělá při prvotrimestrálním skríningu, se musí udělat v určitém termínu, jinak pak výsledky můžou být zkreslené (nevím, zda se tam měří ještě něco jiného než šíjové projasnění :nevim: ) a mohl by hodit nějaká rizika .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
15.1.12 11:41

Ale to je mi otázka jak to ví ze jsem těhotná a ještě dělají testy a já tady den co den přemýšlím jestly je VŠE v pořádku kdys jsem ani miminko neviděla :( ale hlavne ze berou testy ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
15.1.12 11:44

No prave mám strach vím ze pak ve druhým trimestru je ultrazvuk nespolehlivý na mnereni atd :( ano to vím ze nemusím jen mne to docela překvapilo ze po mne chtěli us podpis na ten zákrok :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí