Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Máte zkušenost s Spirig Daylong Baby SPF30?
Přidejte zkušenost s Spirig Daylong Ba...Ahoj holky,
taky jsem začala řešit opalovací krém pro dceru. Pročetla jsem tu dost diskusí a nejlepší co se mi jevil je již zmíněný od Lavery. Zkoušela jsem ho sehnat u nás v lékárnách, ale bez úspěchu tak jedině přes net. Je sice trochu dražší, ael čistě přírodní bez chemikálií a tzv. i pro alergiky.
Dělá barevný film, takže víte kde jste ho natřeli a kde ještě ne a nemaže oblečení. Takže jsem pevně rozhodnuta pro tento.
Dobry den mile damy, precital som si Vasu diskusiu a rad by som sa ako zastupca firmy, ktora vyraba Daylong aj MicroSun do nej zapojil. MicorSun je cisty mineralny filter, to znamena ze neobsahuje ziadne chemicke filtre, je vhodny pre deti do 1 roka a pre osoby citlive na chemicke filtre. Vzhladom na to, ze nie je az tak odolny voci vode, moze sa rychlejsie zmyt ako Daylong, preto je potrebna opakovana aplikacia najma po pobyte vo vode(viac ako 2×20 minut.) Daylong KIDS obsahuje chemicke filtre, ktore su v tzv. lipozomoch, preto je extremne odolny voci vode. Sam mam 3 deti a viem ocenit, ze ich netreba opakovane natierat po kazdom pobyte vo vode. Daylong KIDS obsahoval pomocnu latku dicaprylyl maleat, ktora bola s velkou pravdepodobnostou pricinou niekolkych alergickych reakcii. Tato latka uz v novom zlozeni nie je. Novinkou je aj nove oznacenie Daylongu, ktory ma oznacenie Daylong KIDS 30. Nie je to preto, ze by mal nizsi faktor ochrany, ten ma podla laboratornych merani hodnotu 46, ale preto, lebo nove pravidla oznacenia produktov na ochranu pred UV ziarenim podla Europskej komisie urcuju v pasme tzv. vysoka ochrana len dve mozne cisla a to 30 alebo 50. Ochranny faktor 30 absorbuje 97% UVB ziarenia, ochranny faktor 50 absorbuje 98% UVB ziarenia. To je aj dovod, preco napr. v Australii nenajdete oznacenie produktu viac ako 30, najviac 30+. Totiz vysoke faktory davaju pocit falosnej istoty a ludia su vacsinou na slnku ovela dlhsie, ako je treba. Pre pobyt pri mori faktor cislo 30 staci, samozrejme je potrebne vyhybat sa slnku v case medzi 11. a 15. hodinou. Pre vsetky maminy, ktore mali so starym zlozenim Daylongu problemy, alebo aj pre Vas, ktore s nim este nemate skusenost, mame k dispozicii vzorky noveho zlozenia, ktore Vam radi poskytneme. Tak, ako aj pri vsetkych ostatnych produktoch detskej kozmetiky treba to vyskusat na predlakti, ci nedojde k reakcii. V pripade zaujmu nam prosim napiste na spirig@spirig.sk Srdecne Vas pozdravujem a prajem krasne leto! MUDr. Peter Lipovsky
Moc děkuji panu doktorovi za výstižný příspěvek, určitě si napíšu pro ten vzorek na zmíněnou adresu. My jsme s Microsunem byli moc spokojeni- používali jsme ho loni a i letos- bydlím na vesnici a tady maminy nějakou ochranu proti sluníčku vůbec neřeší- děti si hrají na sluníčku stále a nikdo je nemaže ( jsou vě věku 1- 2 roky)a tak jsou už teď v dubnu pěkně „opálení“. Naše Luci je proti nim stále bílá, a už jsem párkrát slyšela, že s ní snad ani nechodím ven.
Naopak, my jsme s Luci venku když je hezky skoro pořád, ale poctivě jí mažu tím Microsunem a snažím se, aby byla co nejvíc ve stínu, i když to je vzhledem k jejímu temperamentu dost obtížné.
Stále se rozhoduju mezi novým Microsunem a tím Daylongem Kids, ale na léto jsme jí koupili bazének a tak by asi byl praktičtější ten Daylong.
A ještě jeden dotaz pro pana doktora-jestli můžu prosit- je vhodná pro malou i ta tyčinka na rty Daylong SPF 25 ?
P.S.Letos si koupím Daylong i pro sebe !
Najvacsi problem dnesnej doby je, ze sa prezentuje ideal krasy ako do hneda opalena pokozka. Pritom to nie je pravda! Pamatam si na pokozku mnohych starsich pacientiek, ktore sa cely zivot zahalovali a nevystavovali svoje telo intenzivnemu slnecnemu ziareniu (okrem tvare a ruk). Mnohe damy, ktore sa intenzivne opaluju alebo chodia do solaria by im mohli zavidiet. Biela, jemna pokozka! Mnohonasobne viac to plati o detoch! Chranit, chranit, chranit! Decku je to jedno, ci je hnede alebo nie, bohuzial problem je skor v hlave rodica! Do 18. roku zivota si kazde nechranene dieta vyberie az 80% celozivotnej davky UV ziarenia! Je to logicke, pretoze najma v case letnych prazdnin sme my rodicia vacsinou v uzavretych priestoroch, zatial co nase deti travia viac casu na slnku. Tycinka Daylong ultra SPF 25 je osvedcena u vsetkych vekovych skupin nad 1 rok. Okolie ust moze byt u deti problemaicke v lete i v zime, myslim, ze Vam urobi dobru sluzbu. Upozornujem, ze ide o 15 ml, resp. 15 gramove balenie!!! Oproti inym pripravkom, ktore su vacsinou 4, resp. 5 ml, (alebo gram) ide o 3 krat vacsie mnozstvo. Vyssia cena Vas moze na prvy pohlad odradit, ak si prepocitate cenu na 1 gram, tak Vas to vyjde rovnako, alebo este lacnejsie ako ine tycinky. Viac informacii na www.daylong.cz Pekny den! P.L.
No vida, je to s odborným výkladem.
Tyčinku určitě koupím. Jen jsem zvědavá jestli jí u nás na maloměstě v lékarně budou mít.
Jinak Káťo, u nás se taky děti nemažou, ale myslím, že si některé kamarádky všímají a zanínají polehoučku mazat taky.
Věra
drobna poznamka k zasobovaniu lekarni. System zasobovania lekarni v CR je na vysokej urovni. Vsetci distributeri maju k dispozicii cely rad Daylongov, ak to niektora lekaren nema, moze to objednat a urcite do 24 hodin to vie pre Vas zabezpecit. V tomto smere to je rovnake ako u liekov, ktore prave lekaren nemusi mat. Ak by bol problem v zasobovani, dajte prosim vediet na spirig@spirig.sk Vdaka za spolupracu! P.L.
Přehled komerčních opalovacích krémů s minerálními filtry je i tady .
Marťulko Laverácké výrobky můžeš zakoupit i v některých prodejnách se zdravou výživou, stejně jako ostatní opalovací prostředky z přírodní kosmetiky jako je už zmíněná Weleda, Cannaderm apod.
Jahodo ahóóój
. Ten co jsi měla loni od La Roche … byl ten Anthelios?
Já používám Daylong 40 na syna od malinka je výborný. Nikdy žádná alergie a spálenina.
Daylong patří mezi nejlepší krémy na opalování vůbec, ale pro děti nevím ![]()
Tak já se po nějaké době opět hlásím. Pro malou jsem nakonec po dlouhém rozmýšlení koupila Laveru 30 pro kojence a malé děti, jak psala Marťulka. Je to biokosmetika, má jen minerální filtry a navíc se prý nedávno v německých Oko Testech umístila dost dobře-lépe než Daylong.
Jinak Daylong jsem si koupila pro sebe, ale malou chci před tou chemií přece jenom ještě nějaký ten čas ušetřit.
Zdravim, je to dobra volba - malym detom mineralne (fyzikalne) filtre, vacsim detom a dospelym chemicke filtre. Pozeral som na
http://www.lavera.cz/…jence-a-deti
„BIO“ produkty budu samozrejme lepsie hodnotene Eko (öko) organizaciami, len pozor na to, ze su tam prirodne latky, ktore nie su vzdy v kombinacii s UV ziarenim dobre tolerovane. Potom su tam aj ine pomocne chemicke latky industrialneho povodu, lebo inak by sa ten produkt ani nedal „poskladat“ Takze to „BIO“ je len vdaka niektorym prirodnym latkam. Pozrite este, ako je deklarovana ochrana pred UVA ziarenim, co je dost dolezite. Je tam symbol UVA v kruzku? Alebo Australska norma? Inak tvrdenie, ze pripravok chrani aj pred UVC ziarenim je nezmysel, lebo toto ziarenie vdaka atmosfere na zemsky povrch vobec nedopada, inak by tu nemohol byt zivot… Prajem pekny den! PL
Ahoj holky,
tak já si napsala o vzorek, máme AE a tak musíme zkoušet…
Ještě jsem chtěla , že jsme měli NIVEA BABY 50+ (kde je kombinace uv filtrů-a psáno ,že je s vysokým podílem filtrů minerálních… měl by být vysoce voděodolný) byli jsme celkem spokojení, teď dochází a já uvažuji který koupím…
Holky jak pisete o tom daylong ze jste mely osypany deti-no ja to ted koupila protoze kdyz chodim s malou ven tak i kdyz mame slunecnik tak se obcas stane ze do kocarku sviti slunicko a ja ji to koupila na pusinku a je pravda ze ted par dni ma na pusine pupinky a stale dumam po cem-meho mlika pije malo(a i tak se v jidle omezuji at nesnim neco spatneho) a pak pije Nutrilon a po nem nebylo na zacatku nic.
Tak ze by ten daylong?
Taminko, podle mě určitě. Podle mě je na Daylong tvoje mimi ještě moc malé.Píšou na něm, že je až od roku. Do té doby bych používala jen krémy s minerálními filtry ( výborný je Microsun Baby nebo třeba Lavera,Bioderma)
Já pro malou používám Laveru 30 pro kojence a malé děti, když jsme normálně venku bez koupání a Daylong Kids používám jen když se malá koupe,protože je extrémně odolný vůči vodě a to ty krémy jen s minerálními filtry tolik nejsou (malá je totiž v bazénku skoro pořád),ale do roka (nebo alespoň do půl ) bych určitě Daylong nedávala.