Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Máte zkušenost s Spirig Daylong Baby SPF30?
Přidejte zkušenost s Spirig Daylong Ba...Ahoj, malej ma ekzem a v cervnu pojedme k mori, kdyz jsme byli na kontrole na koznim, tak mi doktorka doporucila spis nez daylong prave ten microsun, ma mineralni filtry a pry udela na kuzi jakoby film. Takze ja budu kupovat microsun.
TAk mne ted doporucili AVENE 40, je ve spreji, teda netusim, jake ma filtry, dohledam, jo?
Ahoj, tak já řeším podobné dilema. Malá je velmi světlý typ po mně, loni jsme měli Microsun Baby 30, teď dochází a nevím, jestli na tak světlounké dítě stačí ten faktor 30.
A ještě jeden dotaz- čím ošetřujete Vašim dětem přes léto rty ? Jsou nějaké tyčinky na rty s vysokým faktorem pro takto malé děti ?
taktze mineralni filtry fakt nema, je pro citlivou detskou pokozku, snad bude k mori dobry
Teď jsem si ho prohlédla na netu, není sice přímo určen pro děti, ale vypadá fajn.
holky na ten daylong bacha. Měla jsem ho na horách od loňska, moje děti dobrý - obě (3letej i 9m) a kamarádky mladší syn se po něm osypal (rok a půl starej). Pak jí prý v lékárně řekli, že není jediná, že tam chodí maminky s tím, že se jim po Daylongu děti osypou.. takže já bych zůstala u osvědčeného microsunu, myslím že i ten faktor je dostačující..
iv-ka
iv-ka píše:
holky na ten daylong bacha. Měla jsem ho na horách od loňska, moje děti dobrý - obě (3letej i 9m) a kamarádky mladší syn se po něm osypal (rok a půl starej). Pak jí prý v lékárně řekli, že není jediná, že tam chodí maminky s tím, že se jim po Daylongu děti osypou.. takže já bych zůstala u osvědčeného microsunu, myslím že i ten faktor je dostačující..iv-ka
je fakt ze loni se po daylongu osypal i Jenik, nevedeli sme po cem......
no ja myslim, ze k mori je 30tka malo
Mně v jedné lékárně taky před Daylongem kids odrazovali. Koupila jsem proto dětský La roche-posay a byl skvělý. Letos chci zkusit zase ten Avene pro děti. Přípravek od La roche-posay obsahuje Mexoryl filtr, což je chemický filtr s vlastnostmi fyzikálního filtru. Já bych se těch chemických filtrů nebála, hlavně dermokosmetika dělá ty s kvalitními uv filtry. Mám pocit, že Avene má něco i s minerálními filtry pro intolerantní pokožku.
Tak Avene má bílou řadu pro netolerantní pokožku se 100% minerálními filtry s UV filtrem 50. Takže pokud chcete padesátku s minerálním filtrem, tak Avene ji má, ale v bílých tubách, ty oranžové mají jiný typ filtru!
Ahoj, ja mam Weledu s mineralnim filtrem. PO Daylongu mela dcerka na obliceji hned pupinky, takze i kdyz ma Weleda mensi faktor, tak je ale ciste prirodni. Paklize nebudete chodit na poledni slunce, tak faktor 30 by mohl stacit…
Jo a zkusila jsem na dcerku i Biodermu, ale tam take neni mineralni filtr, takze se take osypala
…
H.
Holky já vám do toho jen skočím. Teď nevím přesně jak to je, ale ten ochranný faktor neurčuje, že je krém účinnější, ale určuje dobu po kterou je pokožka chráněna. Nějak se to počítá, že nenamazaná jsi na slunci červená za 10 minut, tak ten faktor ti tu dobu 30 x prodlouží. To znamená, že jsi chráněná 5 hodin. Ale teď to cucám z prstu, nemůžu to najít, jak to přesně je.
Tím jsem chtěla zakladatelce říct, že vlastně může koupit tu minerální třicítku, když vyhovuje a bojí se chemické čtyřicítky.
Já mám Laveru 30, taky minerální. Jen že tu ješně nepadla.
Zkusím ještě dohledat jak to přesně je s tím faktorem, nebo jestli někdo ví, prosím připomeňte před sezónou.
Věra
Tak jsem to našla a ještě jsem to dopletla, respektive jsem zase o něco chytřejší, ten čas se nedá znásobit, takže opravuju předchozí příspěvek: platí, že čím vyšší číslo k moři tím lépe.
Ale aspoň víte jak dlouho se můžete pohybovat na slunci.
Článek:
http://ekonomika.idnes.cz/…d0-/test.asp?…
Věra
Ahoj vespolek, ráda bych znala váš názor na používání tohoto krému na roční holčičku (modrooká blondýnka, velmi světlá kůže).
Mnoho lidí ho doporučuje jako jeden z nejkvalitnějších, ale zároveň se říká že by malé děti měly mít jenom minerální UV filtry. A tento krém má filtry chemické. Do teď jsem používala Mcrosun Baby 30, kupovala jsem ho loni , jenomže to malá ležela v kočárku, takže na přímé sluníčko defacto nepřišla. Teď ho dodělávám a přemýšlím , co dál. Ty krémy s těmi minerálními filtry zase nemají tak vysoký faktor ( vyděla jsem nanejvýš 30) a malou už letos jen ve stínu neudržím. Poradíte prosím ?
Nebo existuje nějaký opravdu kvalitní s minerálními filtry a zároveň i vysikým faktorem ?