Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, moje šestnáctiletá dcera se dnes přiznala že kradla, v dm rťenku za 120 korun. Důvod holky ve škole se o tom bavily a delají to často, tak to taky zkusila, domů přisla s brekem že jí zavřou urcitě do pasťáku a všechno přiznala, No chytili jí, zavolali policii na místě zaplatila pokutu 500. Ale co dál mám strach nahlásí jí na sociálku? Nebo je to vyřešené, zdá se mi zvláštní že mě jako zákonného zástupce nekontaktovali.
Příspěvek upraven 24.02.23 v 16:46
Teď se klepeš strachy, co?
Už radši nic nekraď a sekej latinu. Když jsi to rodičům již řekla, nemáš se přece čeho obávat.
@Natrynus083 píše:
Dobrý den moje šestnáctiletá dcera se dnes přiznala že kradla, v dm rtenku za 120 korun. Důvod holky ve škole se o tom bavili a delají to často, tak to taky zkusila, domů přisla z brekem že jí zavřou urcitě do pasťáku a všechno přiznala, No chytili jí, zavolali policii na místě zaplatila pry pokutu 500. Ale co dál mám strach nahlásí jí na sociálku? Nebo je to vyřešené, zdá se mi zvláštní že vůbec nekontaktovali rodiče.
jo, zítra to ví matka i široké okolí
Ted vážně, nad 15, pokud zaplatíš pokutu, tak se to dál neřeší
Má výhodu že jí je 16 - nejspíš to hlásit nebudou, pod 15 by to řešili 100 %. I kdyby jo, no tak holt půjdete tohle vysvětlit. Žádný průšvih z toho mít nebude, nikam se to nepotáhne.
Hele tohle je prostě učebicová mladická nerozvážost a je dobře že ji chytili, protože už to nikdy opakovat nebude.
A mámě to ale opravdu řekni, protože když se to dozví od jiných lidí, než od tebe, tak bude naštvaná o to víc a právem…
Škola života. Holka se poučila a snad takovou pitomost už neudělá.
@Sunlight515 píše: Škola života. Holka se poučila a snad takovou pitomost už neudělá.
To je bezne v dnesni dobe, ze divky se bavi tim ze kradou v Dm?8o
@lilith1 píše:
Za nás se zase někteří spolužáci na ZŠ bavili tím, že kradli žvýkačky
Děcka mají občas telecí nápady bez ohledu na dobu ![]()
@lilith1 píše:
Za nás kluci kradli v papírnictví, taky jakože hrozná sranda, pak se na to přišlo..a bylo z toho tenkrát hrozný haló ve škole…
@lilith1 píše:
puberťáci zkoušeli o obchodech krást od té doby, co první zemědělci vymysleli trh s přebytky ![]()
@Natrynus083 píše:
Ahojky, moje šestnáctiletá dcera se dnes přiznala že kradla, v dm rťenku za 120 korun. Důvod holky ve škole se o tom bavily a delají to často, tak to taky zkusila, domů přisla s brekem že jí zavřou urcitě do pasťáku a všechno přiznala,No chytili jí, zavolali policii na místě zaplatila pokutu 500. Ale co dál mám strach nahlásí jí na sociálku? Nebo je to vyřešené, zdá se mi zvláštní že mě jako zákonného zástupce nekontaktovali.Příspěvek upraven 24.02.23 v 16:46
Tak běžně se zavírá do pasťáku, když ukradneš věc za 120 kč ![]()
Pokutu jsi zaplatila, vyřešeno. Příště už to nedělej.
Tak se dívka poučila nikdy nic podobného neudělá. Sociálka snad není takový strašák. Aspoň si uvědomí, že má její špatné chování následky.
Kluci pubertaci za nas (devadesatky) kradli v papirnictvi. Sprayeri, co na to nemeli… Chytili je, ovsem hodili pak na ne vse, co se tam ztratilo, Slo to do tisicu. Ze skoly je nakonec nevyhodili, ale meli 3 z chovani a zakaz skolnich akci (vylety a tak). Od segry spoluzak ukradl nejakou pistolku v hrackarstvi za par stovek. To resili s rodici. Ale ten byl do 10r.
Já sem v 16 ukradla náušnice (bizu asi za stovku)…taky mě chytli, policisté zavolali rodicum..ale nikam jinam to nehlásili. Když viděli že je mi to líto a brečela sem tak to vyřešili domluvou..ani pokutu sem nedostala (taky sem byla ve vleku kamarádky tenkrát). Slíbila sem že už to neudělám oni udělali bububu že příště to ohlásí ve škole…
pubertaci často blbnou, nechaji se strhnout partou…pokud chápe že to byla hloupost kvůli které by do budoucna mohla mít spoustu problémů tak už to snad nikdy neudělá.
@lilith1 píše:
Nevím, nejsem v ČR, ale doufám, že ne. I když pokud se puberťák hodně nudí, může tyhle blbiny vymýšlet
Rozhodně znovu, zkusila to, byla chycená, snad se poučila ve smyslu, že krást se nesmí. Za pokutu, kterou musela zaplatit, by měla ty rtěnky 3.