Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dát si budík naplno, hodně nepříjemný zvuk a dál od postele, aby rovnou vstala a je to ![]()
Taky jsem byla hrozný spáč, musela jsem si dávat budíka na druhou stranu místnosti a ideálně za nějakou židli, stůl atd., abych musela nejen vstát, ale i kličkovat, to mě probudilo. A nejlíp to střídat, aby si to člověk nemohl zautomatizovat a musel ráno hledat. No a hned rozsvítit.
A jde večer spat a opravdu usne nebo je do noci na telefonu?
Pokud opravdu spi, tak na rano silnější budík, případně několik? A bez supportu od maminky, která vždycky zasáhne?
Je jí 16, ne 6..
Taky jsem to v tomhle veku delala a do jiste miry delam doted…
a vis co ti reknu, nemela jsem nikoho kdo by me hlidal, takze nakonec jsem stejne vzdycky vstala sama (akorat z pulhodiny na snidani a oblikani byly 2min a sprint na autobus)… a nikdy se nestalo ze jsem do skoly nedojela (jednou jedinkrat jsem si nebyla jista jestli je patek nebo sobota a vykaslala se na to, byla nastesti sobota)
takze dceru upozorni ze ji od urciteho dne uz budit nebudes a proste ji nech… pravdepodobne vstane a bude to fofr, ktery nechces videt, ale vstane ![]()
resila bych to az pokud by to nevyslo ![]()
A ano, budik na druhou stranu mistnosti, to je dobra rada, akorat ja jsem stejne vecer ho vzdy dala poruce ![]()
Bytostně nesnáším vstávání..a co se stane kdy přijde několikrát pozdě a vy ji to prostě neomluvite? Ať taky pocítí důsledek
. Budíku jsem měla několik. Věděla jsem, že když zaspim a nestihnu bus jsem v loji a musím hodinu čekat na další. A když jsem jezdila vlakem bylo to ještě horší. Mám netolerovali ani 5 minut pozdní příchod do hodiny, když byl sníh třeba.
No jo no, když jste ji to nenaučila doteď, tak čemu se divíte…když bude mít zodpovědnost, tak se to naučí.
Taky mi dělá problém vstávání, mám 3 budíky, abych vstala, ale musím jako každý člověk.
Před dětmi jsem měla taky tvrdý spánek.
Prý jsou budíky, které se koulejí po místnosti a vydávají strašné zvuky. Musíte ho doběhnout.
@Dn0712 No já jsem v pubertě neslyšela ani tři budíky zvonící mi přímo u hlavy, prostě mě nevzbudily. To se dá naučit? To nemá se zodpovědností co dělat…
Dobrý den, mám 16 letou dceru. Aboslutně vůbec nevstává na budík. Vždy ho vypne a usne, nebo ji vůbec nevzbudí a budík hraje dál. Nevíte někdo co s tím dělat? Netším, kde je problém, může jít spát klidně ve 20h - pořád nic. Budu moc děkovat za všechny veškeré rady, jsem už zoufalá. Nemůžu ji pořád budit já.