Dcera 6 let chce bydlet u otce

13.9.21 09:18

Dcera 6 let chce bydlet u otce

Dobrý den, prosím potřebují poradit má dcera 6 let s mírným ADHD. Již minulý rok dcera začala být velmi vycurana a vynalézavá aby manipulovala s námi jako rodiči. S otcem jsme od sebe a on má manželku a já manžela. Dcera začala hrozně lhát ale opravdu až moc. Mám ještě syna z jiného vztahu. Dcera neustále lze a vymyslí si že ji syn opravdu hrozně bije kope mlátí a s tím jezdí k otci jednou za 14 dní na víkend. Otec jít po delší době také ví že lze a naštěstí držíme při sobě. Ale jde o to že už bohužel jednou jsme byly domluvení že dcera půjde bydlet k němu a nakonec si to rozmyslela vím že je ještě malá ale pořád bráchu šikanuje bije ho a lze a vymýšlí si. Ale nakonec že chce zůstat u nás s bráchou a tak je tomu cca půl roku a je to tu znovu nastoupila do přípravné třídy a znovu tu poslouchám od otce jak k němu jezdí lze a chce u něj bydlet a ať si se mnou promluví a na jeho manželku zkoušela jako co stín uděláme že chce bydlet u nich 8). Že se u nás necítí dobře a že je tu smutná a že chce bydlet u otce. Jsem z toho smutná a psychicky unavená. Otec po tom co udělala už dřív že si to rozmyslela. Řekl dceři že neví jestli vůbec chce se mnou o tom mluvit. A přesto pokaždé dělá hrozně scény jako bychom ji ubližovalo že nechce domu. Bojím se toho že u nás zjistila že už ji nevěříme a že víme že lze tak to zkouší u nich. Začala chodit doma a říkat mi já chci bydlet u táty a ty mi to nechceš dovolit. Otci také a máma mi to zakázala tak musím být u ní.!!! Jako tohle starám se o dceru nikdy jsme ji nerozmazlovali ale musí tu poslouchat a plnit povinnosti. A hlavně z ní vypadlo že u otce má tablet a může kdykoliv na něj. U nás ne. Prosím poraďte já už opravdu nevím mám ji nechat ať jde? Nebo si nechat takto ubližovat od ni.? Je opravdu zla manipuluje se všemi jen u nás už ví že jí to neprojde. Miluju ji ale už opravdu nevím co mám dělat. :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7765
13.9.21 09:32

Já osobně bych ji nechala se odstěhovat, dovolila to. Bude to bolet, ale ona se vrátí a bude si vás více vážit. Někde, jednou za čas je nádherně, ale když je to trvale, tak už to „není návštěva“, ale nese to i povinnosti, které musí dělat pouze doma, ne u tatínka. Při odchodu bych, ale zdůraznila, že kdykoliv bude chtít zpět, tak se může vrátit, že ji miluješ.

Příspěvek upraven 13.09.21 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
13.9.21 09:35

Tak ať je to tak nebo tak, já jako matka bych nikdy nechtěla, aby mé dítě nežilo semnou. I kdyby bylo sebevíc zlé, nezvladatelné, nikdy bych o něj nechtěla přijít. Navíc ona je ještě malá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
13.9.21 09:39

Tyjo, nevim :think: je divne brat šestilete dite tak, ze ONA NÁM ublizuje. Deti nejsou roboti, kteri SE porouchaj a je potřeba je opravit. Takhle male deti (a mozna i vetsi) odrazeji atmosferu a fungovani cele rodiny :nevim:

Vypada to, ze potrebuje hodne pozornosti a je zjevne dost chytra na to, aby našla ten bod, na kterem si tu pozornost vybojuje. Vubec bych neresila ten dany ‚problem‘, sami jste se presvedcili, ze to vazne nemyslela (k otci nakonec nechtela). Takze -ohledne stehovani-bych ji rozkopala tuhle babovicku, naprosto vazne ji oznamila, ze vase dohoda s otcem je takova, ze bude ZATIM zit u tebe a k tatovi na navstevu, toho by se mel drzet i otec s rodinou, a zcela vazne ukoncila diskuzi.

Dale bych se zamyslela nad tim, jakou energii k ni vysilate. Z tveho psani (a chapu, zes to asi psala v nejake emoci) dost čiší, ze vy vcetne dalsiho ditete jste bezproblemova parta a ona vam to narusuje. Jestli ma ADHD, tak tam bude zrejme nejake slozitejsi zvladani beznych socialnich situaci, asi neni sama schopna nacvicit beznou frustracni toleranci (ze musi chvili vydrzet, pockat, az na ni bude čas a pozornost, nevim, nejsem odbornice, spis to, co jsem odkoukala), asi leze svymi projevy lidem na nervy a timpadem nedostava tolik hezke zpetne vazby.

Ale to mi prijde, ze je spis otazkou nacviku komunikacnich technik nez ze by to byl maly ďábel :nevim:

Kazde dite zkousi lhat a hleda hranice, treba jen potrebuje duslednejsi a energictejsi pristup, aby to nedelala, ze nestaci jednou, dvakrat odmitnout lzi typu ‚tady zase nekdo keca, uz vidim ten prach, co ti leti od pusinky‘, kdy to dite proste narazi a dal to nezkousi. Asi si to potrebuje vyzkouset a ohmatat dyl a poradne. A u vas se ji povedlo vrazit klin do toho pristupu a hezky si v tom lebedi a vy vsichni z toho zacinate byt nemocni.

Neverim, ze mala holcicka vam dela ‚totalni naschvaly‘, na to je jeste mala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
13.9.21 09:39

@2468 To je otázka jak je otec důsledný… třeba se bude moct válet u něj i v týdnu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8980
13.9.21 09:43

Co domluvit stridavku? Pokud bydlíte někde blízko sebe a neznamenalo by to žádné jiné změny kamarádů, kroužků, školy… bude u tebe i u otce, pravidla si nastavte oba úplně stejná, lži ignorujte a to by bylo, aby se nesrovnala. Jak reagujete na ty lži? Pokud je jí jasný, že ji nikdo nevěří, nikdo na to neskočí, nic tím nezíská… tak by už dávno musela nějak reagovat, přestat, mírnit… takto to spíš vypadá, že minimálně u jednoho z vás jí to prochází nebo něco přináší… a to je základ toho všeho, to musí přestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
13.9.21 09:47
@Anděl7869 píše:
Prosím poraďte já už opravdu nevím mám ji nechat ať jde? Nebo si nechat takto ubližovat od ni.? Je opravdu zla manipuluje se všemi jen u nás už ví že jí to neprojde. Miluju ji ale už opravdu nevím co mám dělat. :( :(

Jestli s exmanželem vycházíš dobře, což dle všeho jo. Zajděte si někde k psychologovi na rodinou terapii, všichni tři.
Mohlo by to pomoc vám i malé. Já si myslím, že se spíš tak chová, protože chce pozornost. Ty máš novou rodinou - syna, který nikam nemusí, tvůj exmanžel má novou manželku (možná dítě, nevím) a ona lítá mezi vámi a možná se s tím nějak neumí smířit což na 6 let by nebylo divu

• Citovat
  • Upravit
14127
13.9.21 09:47
@ludmilaadamkova píše:
@2468 To je otázka jak je otec důsledný… třeba se bude moct válet u něj i v týdnu :nevim:

Tohle mi prijde u malych deti jako stereotyp. Deti velice dobre vedi, co si muzou ke komu dovolit a velmi dobre se prizpusobi. Ale urcite ti dite vazne nerekne, ze chce bydlet u babicky, protoze tam nemusi hrabnout a jen se cpe koblihama. Nebo to treba i rekne, ale samozrejme to nedotahne, to by muselo byt totalne deprivovane, ‚bezcitne‘. Verim, ze u relativne beznych deti s normalni vazbou na rodice toto absolutne nehrozi, potrebuji mamu a tatu.

Moje stridavkove dite na me 2× zkusilo, ze chce odjet k tatovi driv, poprve jsem mu vyhovela a zavolala ho, nacez se dite rozbrecelo, ze vlastne ne. Ale tata byl uz na ceste, tak vysmahnul. Podruhe, asi za rok, stacil telefonat, ze tatka posila hodne pusinek a tesi se na patek. Od te doby (uz 5 let) je klid a resi se jen treba den dva navic pri mimoradnych okolnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41596
13.9.21 09:48
@Anděl7869 píše:
Dobrý den, prosím potřebují poradit má dcera 6 let s mírným ADHD. Již minulý rok dcera začala být velmi vycurana a vynalézavá aby manipulovala s námi jako rodiči. S otcem jsme od sebe a on má manželku a já manžela. Dcera začala hrozně lhát ale opravdu až moc. Mám ještě syna z jiného vztahu. Dcera neustále lze a vymyslí si že ji syn opravdu hrozně bije kope mlátí a s tím jezdí k otci jednou za 14 dní na víkend. Otec jít po delší době také ví že lze a naštěstí držíme při sobě. Ale jde o to že už bohužel jednou jsme byly domluvení že dcera půjde bydlet k němu a nakonec si to rozmyslela vím že je ještě malá ale pořád bráchu šikanuje bije ho a lze a vymýšlí si. Ale nakonec že chce zůstat u nás s bráchou a tak je tomu cca půl roku a je to tu znovu nastoupila do přípravné třídy a znovu tu poslouchám od otce jak k němu jezdí lze a chce u něj bydlet a ať si se mnou promluví a na jeho manželku zkoušela jako co stín uděláme že chce bydlet u nich 8). Že se u nás necítí dobře a že je tu smutná a že chce bydlet u otce. Jsem z toho smutná a psychicky unavená. Otec po tom co udělala už dřív že si to rozmyslela. Řekl dceři že neví jestli vůbec chce se mnou o tom mluvit. A přesto pokaždé dělá hrozně scény jako bychom ji ubližovalo že nechce domu. Bojím se toho že u nás zjistila že už ji nevěříme a že víme že lze tak to zkouší u nich. Začala chodit doma a říkat mi já chci bydlet u táty a ty mi to nechceš dovolit. Otci také a máma mi to zakázala tak musím být u ní.!!! Jako tohle starám se o dceru nikdy jsme ji nerozmazlovali ale musí tu poslouchat a plnit povinnosti. A hlavně z ní vypadlo že u otce má tablet a může kdykoliv na něj. U nás ne. Prosím poraďte já už opravdu nevím mám ji nechat ať jde? Nebo si nechat takto ubližovat od ni.? Je opravdu zla manipuluje se všemi jen u nás už ví že jí to neprojde. Miluju ji ale už opravdu nevím co mám dělat. :( :(

a otec by souhlasil s tím, aby bydlela u něj? :think: já bych to klidně na nějakou dobu vyzkoušela, jestli je to u vás logisticky možné skrz školu atd. Dcerka si velice rychle uvědomí, že jinde není tráva zelenější. Možná toto vystřízlivění potřebuje a byl by pak klid od neustálého stěžování kde chce či nechce bydlet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
13.9.21 09:50

Mas to tezke. Nebyla jsem ani v podobne situaci. Chce k otci, dala bych ji tam a brala si ji, jak si ji bere otec. Ty si odpocines, ona prijde na to, ze trava za plotem je vzdy zelenejsi. S ex si reknete nejaka pravidla, kdyz si tam zvykne na tablet, bude to pak velky problem, atd. To nadmerne lhani je dost velky problem sam o sobe, ale nevim jak to resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.9.21 09:51
@Anděl7869 píše:
Dobrý den, prosím potřebují poradit má dcera 6 let s mírným ADHD. Již minulý rok dcera začala být velmi vycurana a vynalézavá aby manipulovala s námi jako rodiči. S otcem jsme od sebe a on má manželku a já manžela. Dcera začala hrozně lhát ale opravdu až moc. Mám ještě syna z jiného vztahu. Dcera neustále lze a vymyslí si že ji syn opravdu hrozně bije kope mlátí a s tím jezdí k otci jednou za 14 dní na víkend. Otec jít po delší době také ví že lze a naštěstí držíme při sobě. Ale jde o to že už bohužel jednou jsme byly domluvení že dcera půjde bydlet k němu a nakonec si to rozmyslela vím že je ještě malá ale pořád bráchu šikanuje bije ho a lze a vymýšlí si. Ale nakonec že chce zůstat u nás s bráchou a tak je tomu cca půl roku a je to tu znovu nastoupila do přípravné třídy a znovu tu poslouchám od otce jak k němu jezdí lze a chce u něj bydlet a ať si se mnou promluví a na jeho manželku zkoušela jako co stín uděláme že chce bydlet u nich 8). Že se u nás necítí dobře a že je tu smutná a že chce bydlet u otce. Jsem z toho smutná a psychicky unavená. Otec po tom co udělala už dřív že si to rozmyslela. Řekl dceři že neví jestli vůbec chce se mnou o tom mluvit. A přesto pokaždé dělá hrozně scény jako bychom ji ubližovalo že nechce domu. Bojím se toho že u nás zjistila že už ji nevěříme a že víme že lze tak to zkouší u nich. Začala chodit doma a říkat mi já chci bydlet u táty a ty mi to nechceš dovolit. Otci také a máma mi to zakázala tak musím být u ní.!!! Jako tohle starám se o dceru nikdy jsme ji nerozmazlovali ale musí tu poslouchat a plnit povinnosti. A hlavně z ní vypadlo že u otce má tablet a může kdykoliv na něj. U nás ne. Prosím poraďte já už opravdu nevím mám ji nechat ať jde? Nebo si nechat takto ubližovat od ni.? Je opravdu zla manipuluje se všemi jen u nás už ví že jí to neprojde. Miluju ji ale už opravdu nevím co mám dělat. :( :(

Já bych řekla, že to zkusíme, když si to přeje. A že má samozřejmě u nás pořád pokojíček a domov. Že prostě jen zkusí bydlet chvíli víc s tátou. Ono je to pro ty děti fakt děsný. Rodiče spolu nevydrží žít ani pitomých šest let, máš další dítě z jiného vztahu, tak se nediv, že v tom má malá holka guláš. Určitě po ní vyžadovat jistá pravidla, nedělat z ní chudáčka, protože má ADHD. Ale chce to i pochopení toho malého tvora. Plácá se v toma za vás za oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
13.9.21 09:57

@FlorenceF Jenkins Já spíše myslela to že ditě může mít volnější režim i když by ji měl v péči on nastálo, že různí lidi jsou různě důslední. Samozřejmě to neznamená že dítě přestane mít rádo mámu.

• Citovat
  • Upravit
14127
13.9.21 10:00
@ludmilaadamkova píše:
@FlorenceF Jenkins Já spíše myslela to že ditě může mít volnější režim i když by ji měl v péči on nastálo, že různí lidi jsou různě důslední. Samozřejmě to neznamená že dítě přestane mít rádo mámu.

To jo, ale ani volnejsi rezim proste sam od sebe nezpusobi to, ze dite bude samo od sebe prosazovat stehovani :nevim:

Podle me s tim otravuje jen proto, ze to tema je ozehave a vyvolava presne tu pozornost, o kterou ji jde :nevim:

Vychazim ciste z toho, ze už si to tam vyzkouseli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
13.9.21 10:04

Já mám z celého toho příspěvku hrozně divný pocit. Píšeš o dceři, že je zlá, manipulativní, vyčůraná, ubližuje, šikanuje a lže. Ani jedno hezké slovo. Mně přijde, že ty i otec máte každý svojí rodinu a ona svoje místo nemá pořádně ani u jednoho z vás. On už ji u sebe nechce a pro vás je zase původcem všeho zlého. V popisu mi hrozně chybí kolik let je tomu bratrovi, jaký má on vztah k ní a taky jaký vztah má dcera s tvým partnerem. A vlastně i jestli jste vyhledali nějakou odbornou pomoc, protože dcera očividně moc v pohodě a šťastná není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
13.9.21 10:05

Podle mě je blbost dávat dítěti, o to víc takle malému, takovou moc, aby si rozhodovalo o tom, u jakého rodiče bude. Vede to přesně ka tamovýmdle vrtocvhům, kdy si to prosadí, pak rozmyslí, pak zase znovu chce…
Pokud se dohodnete, tak hurá, o to lepší. Můžete mnohem lépe řešit, co je za problém, proč chce, nechce, upravovat režim podle objektivních skutečností - třeba že povahově dítě nezvládá časté změny prostředí nebo naopak má problém s dlouhým odloučením, nebo to má od jednoho rodiče komplikovanější s dopravou, lepší/horší škola v okolí jednoho rodiče, zázemí…
Ale rozhodují rodiče.
Celkově mi přijde, že prostě s vámi holka zametá, moc si nevíte rady, jak na ní. Zkusila bych dětského psychologa, konzultace hlavně s vámi, dospěláky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí