Dcera a manžel se hádají

7569
10.6.16 00:48

Kolik jim je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22614
10.6.16 00:58

No… hodně mi to připomíná mě a mého tátu v mých -nácti :zed: Ať se jí neposmívá, bude nešťastná a nebude se sama sebe vážit. Neuvěřitelně taková slova od rodiče dokážou ublížit a podkopat sebevědomí :zed: Vím, o čem mluvím a dlouho mi trvalo, než jsem si dala sebevědomí dokupy.
Jinak bohužel neporadím, u nás se to zlepšilo až tím, že jsem se odstěhovala a založila vlastní rodinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
10.6.16 01:05
@Anonymní píše:
Ahoj,

dospívající dcera a manžel mají v poslední době dost kofliktní vztah - manžel je cholerik, takže hned startuje, dcera to špoatně snáší. Vzhledem ke svému věku si chce už některé věci dělat po svém, on se vzteká, že je to jeho a že bude rozhodovat on (mají společný koníček, ale spúíš se mi zdá, že je to teď spíš zdroj problénů). Holku leckdy bráním, on se vzteká, že prý utíká za mnou účelově (možná někdy ano, už se to nedá úplně rozlišit), takže on se zase zlobí i na mne.

Co byste dělaly - nechaly je, až si to vyřídí mezi sebou, a to i za cenu, že holka bude k. o., nebo byste se je snažili klidnit (dělám, ale moc nepomáhá) anebo něco úplně jiného.

už si totiž nevím rady. Zase na ni křičel a ta celý večer probrečela. Začalo to tím, že se jí posmíval, že je tlustá.

Líp se mu spí, když jí srazí sebevědomí? Tohle je přes čáru. Už asi neví, čím by jí ponížil, co? Holka taky může kvůli jeho kecům skočit z okna. V tomhle věku jsou tyhle průpovídky dost nebezpečné.

• Citovat
  • Upravit
7569
10.6.16 01:08

Mě to také celkem připomíná mého tátu :?
Ale u nás se teda snažila mamka být tím hromosvodem, což jsem tehdy tak nějak neviděla…

asi papínek neví kudy kam, že začíná „tít do živého“
evidentně se nepřenesl přes to, že je již dospělá.. :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.16 01:18

Při čtení jsem si říkala, že je to taková klasická situace a že si to musí utřepat mezi sebou sami, ale tou poslední větou jsi to zabila :(
A to se k ní takhle začal chovat až teď? Moje polorodá sestra má s naším tátou to samé, shazuje jí ale odmalička a v pubertě to akorát nabralo grády. Jako jestli z holky nechceš mít nesebevědomí uzlíček nervů, rozhodně bych se jí zastala vysvětlila chlapovi, že takhle teda ne. Mně se ségry neskutečně líto a hodně se to na ní podepsalo (včetně toho, jaké partnery si vybírá :roll: ). Moje máma nikdy nedovolila, aby se ke mně takhle táta choval a díky tomu s ním mám super vztah. On totiž není v podstatě zlý a ani to tak vlastně nemyslí :?
Je jasné proč anonym.

• Citovat
  • Upravit
22614
10.6.16 01:20
@Anonymní píše:
Při čtení jsem si říkala, že je to taková klasická situace a že si to musí utřepat mezi sebou sami, ale tou poslední větou jsi to zabila :(
A to se k ní takhle začal chovat až teď? Moje polorodá sestra má s naším tátou to samé, shazuje jí ale odmalička a v pubertě to akorát nabralo grády. Jako jestli z holky nechceš mít nesebevědomí uzlíček nervů, rozhodně bych se jí zastala vysvětlila chlapovi, že takhle teda ne. Mně se ségry neskutečně líto a hodně se to na ní podepsalo (včetně toho, jaké partnery si vybírá :roll: ). Moje máma nikdy nedovolila, aby se ke mně takhle táta choval a díky tomu s ním mám super vztah. On totiž není v podstatě zlý a ani to tak vlastně nemyslí :?
Je jasné proč anonym.

přesně jako muj tatí :nevim: nwní zlý, nemyslel to tak (ale vím to až teď)… proč to ddělal ale nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
10.6.16 01:23

Tak mne vubec nevadi, ze ji rika, ze je tlusta, pokud je to pravda. Nemam rada tluste lidi a kdybych mela tluste deti taky bych jim to rekla. Na tom neni nic divneho, takovych rodicu je, co dokazou rict pravdu do oci. Celkem bezna situace, nejez to budes tlusta atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
10.6.16 05:30

Připomíná mi to vztah mého táty a mne, když jsem byla v pubertě. Táta byl totál cholerik, já jsem si taky nic nenechala líbit a už to lítalo. Vše se srovnalo samo mou dospělostí a osamostatněním se. Jako malá holčička jsem s ním měla krásný vztah, jako dospělá potom taky. Jsem i jeho kopie (vzhledově i povahově). Měli jsme se strašně moc rádi. Když před 4 roky náhle zemřel, nemohla jsem se s tím hodně dlouho srovnat :,(
Naše máma taky brousila hrany z obou stran, byla jako mezi dvěma mlýnskými kameny. Ad že jí řekl, že je tlustá - záleží, jestli je tlustá nebo ne (a řekl jí to jen, aby jí srazil). Pokud je, je to dle mého lepší, než jí mazat med kolem pusy a nechat jí kynout. Pokud je akorát, pak bych s ním promluvila, že tohle by neměl, aby jí nezadělal na nějakou anorexii atd.

• Citovat
  • Upravit
6875
10.6.16 05:54

A je dcera tlustá nebo se prostě mění jen v ženu?? Nechápu jak otec tohle může dceři říct, a ještě tak na prudko…manžel je dospělý, ml by takovým situacím předcházet, né je ještě vytvářet. :zed: můj manžel je taky cholerik, takže vím jak se s nimi žije.
Přijde mi že dcera nemá díky němu žádné sebevědomí. :( měla by si to důrazně manželovi vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
10.6.16 05:55

Jak to tady čtu tak hodně z nás to připomíná vztah jejich táty a jih samých a já nebudu vyjímkou. Kromě toho posmívání, ač jak koukám to někomu může přijít normální já si myslím že ne. Sama jsem štíhlá a manžel taky, ale věta nemám ráda tlusté lidi mne doslova uzemnila. Co ještě člověk nemusí mít rád? Psy, kočky, černý, bílý, no je toho hodně, ale nemám li ráda lidi a na vzhledu nezáleží, nemůžu mít ráda ani život. Usměrni je oba, usměrni dceru pokud si věci zabírá až moc a usměrni i jeho, že už to není ta malá a rozkošná tatínkova holčička, ale slečna která bude věci čím dál víc řešit po svém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
10.6.16 05:58
@lauraka píše:
Tak mne vubec nevadi, ze ji rika, ze je tlusta, pokud je to pravda. Nemam rada tluste lidi a kdybych mela tluste deti taky bych jim to rekla. Na tom neni nic divneho, takovych rodicu je, co dokazou rict pravdu do oci. Celkem bezna situace, nejez to budes tlusta atd…

A když je někdo hloupej, taky mu to reknes? Tak já ti říkám, ze tvůj příspěvek je hloupý a to hodně. Když neznám pozadí všeho okolo, nehodnotim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
10.6.16 06:03
@terka33pol píše:
Jak to tady čtu tak hodně z nás to připomíná vztah jejich táty a jih samých a já nebudu vyjímkou. Kromě toho posmívání, ač jak koukám to někomu může přijít normální já si myslím že ne. Sama jsem štíhlá a manžel taky, ale věta nemám ráda tlusté lidi mne doslova uzemnila. Co ještě člověk nemusí mít rád? Psy, kočky, černý, bílý, no je toho hodně, ale nemám li ráda lidi a na vzhledu nezáleží, nemůžu mít ráda ani život. Usměrni je oba, usměrni dceru pokud si věci zabírá až moc a usměrni i jeho, že už to není ta malá a rozkošná tatínkova holčička, ale slečna která bude věci čím dál víc řešit po svém…

Souhlas, já nemám rada hloupé lidi a přesto jsem takový sadista, ze si ctu zdejší diskuze a názory a někdy je to tady fakt přehlídka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
10.6.16 06:35
@lauraka píše:
Tak mne vubec nevadi, ze ji rika, ze je tlusta, pokud je to pravda. Nemam rada tluste lidi a kdybych mela tluste deti taky bych jim to rekla. Na tom neni nic divneho, takovych rodicu je, co dokazou rict pravdu do oci. Celkem bezna situace, nejez to budes tlusta atd…

Ty jsi hodně omezená, že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
10.6.16 06:36
@lauraka píše:

Tak tobě to taky nemá co vadit, že…A je otázka, zda se jednalo o „říkání pravdy do očí“.

Mohlo to být všelijak, to by nám měla přiblížit zakladatelka, ale nemyslím si, že by to probíhalo ve stylu -…Lucinko dneska jsem šel z práce kolem zeleniny a koupil jsem ti výborná cherry rajčata, víš když jsme oba blázni do toho lezení po stěně, tak by bylo fajn přidat víc zeleniny aby se ti dobře lezlo, řekneme mamce ať nám udělá ke svačině zeleninový salát…(přeháním ;) )…

Zakladatelko, jak to bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
10.6.16 06:37

No promiň, ale říct jí, že je tlustá :zed: Hodně vážně bych si s manželem promluvila. To že mají neshody, to se stává, ale aby se jí vysmíval. Zkus si s každým promluvit, v čem je problém, ale trochu mám pocit, že kámen úrazu je v manželovi, který nesnese, když je něco jinak než podle něj (viz. ten koníček) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí