Dcera se po školce občas ráda dívá na pohádky. Jak to máte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22864
13.1.26 20:24

Pouštěla jsem kouzelnou školku a tancování s Honzou Onderem, to muselo být :lol: to měla starší. Mladší frcela na krtkovi.
Když pak bylo teplo a světlo, chodily jsme ze školky ještě na hřiště a většinou se vracely až na večeři. Něco tam chvilku běželo..nějaká Sofie nebo co dávali po 19.h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1534
13.1.26 20:40

Spis bych si vsimala kdy vyhledava televizi. Pokud tehdy, kdyz je unavena, tak to bych nepodporovala. Ucila bych spis zklidneni jinym zpusobem, treba u mluveneho slova, nebo jen tak hrou/povalovanim se vedle tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
13.1.26 20:44

Ja to skoro vubec neresim. On stejne tak nejak prirozene na tu telku neni ani moc cas, jsou jine aktivity. Kdyz si ji chcou po skole a skolce pustit, je mi to jedno, stejne si po chvilce odbehnou hrat. Jen kdyz mam pocit, ze uz to jede dlouho, tak odvedu pozornost jinam. Ja je teda i hodne ukoluju, jsem dlouho v praci, tak musi doma pomahat, coz je zase min casu na TV. Ale prijde mi normalni, ze v zime to jede trochu vic a kdyz je teplo, jsme zase vic venku. Telka je super oraz, kdyz z toho nekdo nema zavislost a pravidelne hlavni program dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8944
13.1.26 20:59

Zima k tomu vybízí. Jak začne teplo venku, bude hezkých dní. Tak ji to zas potáhne ven.
Jsem starší páka. Víš, jak si v neděli po obědě odpočinu, vypnu? Pustím si první Moravce a po něm pohádku. Na klimbání super.
Prostě bych neřešila, jestli si chvilku odpočine u televize. Rozhodně ne v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
13.1.26 23:01

@starfish_at_night to pravé nevyhledává v době kdy je unavená. Ráda se dívá na svoje. Někde vaří, někdy písničky typu štístko a poupenka, Kája a bambuláček. Dá se říct že temahle postavama žije, má je řada. Jezdíme i na jejich festacky, a tak… Ale jak sem psala i je řada venku, s dětma, staví kostky a dalších x věcí, ale jsou dny kdy prostě se chce dívat, dát do klína hromadu jídla a čumět 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15873
13.1.26 23:15
@Belda01 píše: Více

No a v čem vidíš problém? :D
Proč by se nemohla podívat na nějakou tu svoji oblíbenou pohádku nebo cokoliv jiného, co má ráda? :P
Podle mě, to zbytečně hrotíš. :nevim:
Však k té telce snad kvůli tomu nepřiroste, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
14.1.26 04:56

Nechávám. Dcera má rada hrané pohádky, teď všechny, kde jsou čerti. Nekouká tedy na čelo. Vždy kousek, pak to sama vypne a jde dělat něco jiného. Syna to nezajímá vůbec. Máme telku teprve asi dva měsíce, myslela jsem, ze je nebudeme moct odtrhnout, ale nějak moc je to nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1534
14.1.26 07:54

Hele, zjevne je to jeden ze zpusobu, jak travi cas a obhajene to pred sebou mas, tak nevim uplne proc to tady resis :)
Nebo jestli jde o to, ze to tak uplne vyresene nemas, ale v dane chvili je to proste pohodlne, tak potrebujes argument proti sve pohodlnosti?

Osobne se mi zda trilete dite male na to, aby melo neco nakoukane a sve oblibene interperety, zvlast takove ty silene hopsajici a barevne, podobne i s pohadkami. Nevidim duvod, proc by melo koukat dele nez nejakych 15 minut a uz vubec ne s jidlem v kline. Mozek si potom zvyka na rychly dopamin a ta zavislost je u takoveho prtete hned, nemluve o tom, co to udela s pozornosti potom ve svete s normalni rychlosti. A teda byt schopen vnimat lidi, svet a jeho detaily kolem sebe mi prijde jako vetsi vyhoda v detskem i dospelem veku (ano, i prace), jako kontakt s obrazovkami a jejich pripadna obsluha a obsah, to je vse delane pro cvicene opice a verim, ze deti maji na vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
14.1.26 08:06

Mám to stejně, taky se ráda po práci dívám na pohádky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
14.1.26 08:24
@starfish_at_night píše: Více

Možná jsem to přehlídla, ale nevidím, že by dítěti zakladatelky byly tři roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
14.1.26 08:26

Pohádky jsem taky vždy pustila když přišli ze školky. V ty školce se docela vyblázní tak jsem neměla problém jim je pustit. Měli jsme i období že hned jak vstali tak si pustili telku ale to jsem časem zakázala. Ale jsou dny když na pohádky koukají chvíli a zase dny když i dvě hoďky. Pokud to není nějaký extrém tak to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
14.1.26 11:49

Nechávám holky klidně, když je čas a nálada :) Ono je to hodně o zvyku, jakmile jsou nemocné, špatné počasí a pouští se častěji, pak to chtějí pořád :mrgreen: tak to chce nějak korigovat rozumně :) jak to má každý nastavený. Ale je logické, že jsou unavené a je to pro mě nějaký odpočinek, my si taky s manželem večer, když usnou, rádi jen vykydneme na gauč a tupě čumíme na něco :mrgreen:
My přes odpoledne moc času na TV nemáme nebo se snazim zabavit nejakou jinou odpočinkovou činností, knizkama, legem nebo tak… ale kdyz už mame vsichni dost, tak treba kdyz vařím večeři, manžel je z prace taky vypnutý a holky už po celem dni maji dost, tak mají před veceri třeba pul hodiny, 45 min pohádku, jak to vyjde :) někdy se mi taky nechce nic, tak proste pustím :mrgreen: ale jak jsem psala, kdyz uz mi pak prijde, ze nechtějí nic, jen pohadky, co bylo ted treba po svátcích, tak se to snažíme zase nějak omezit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
14.1.26 12:00

Nikdy jsem dětem neurčovala jak dlouho se smí dívat na pohádky, přijde mi to na hlavu postavené, a světe div se, jsou z nich úplně normální dospělí lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15477
14.1.26 12:03
@freeport píše: Více

Mám to dost podobně. Samo dítě není žádný televizní maniak, nemá na to zas tolik času ani, ale když chce, tak se dívá. :nevim:
A taky nemám pocit, že by z toho byla nějaká … jiná … :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
14.1.26 12:40

Nepoustela jsem pres den, nebot mladší dcera se od TV neumela odtrhnout a pak ji dlouho trvalo nez se dala „dohromady“,proste po tv prudila. Postela jsem vecer, kdyz jsem variöa veceri tak pul hodky. O vikendu mohly dele rano a my se vyspali :lol:
Starsi byla s Tv i po v pohodě, ale nemela pres den o tv zajem

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin