Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ve městě tě drží jen to, že sis na vesničce nezvykla? Bez váhání bych se sebrala a fičela zpátky. Nedokázala bych být bez svého dítěte. Do práce můžeš dojíždět.
Je uz bohuzel dost velka ![]()
Co se alespon prestehovat blize? Nejde?
A co nejake kompromisy? Taky nejde? Vysvetlovala jsi, jak se ma situace? Ze pani je „cizi“ a tatinek porad v praci?
Taky nejsem bohatá, ale raději bych dojížděla, než abychom obě trpěly. A já bych teda trpěla neskutečně
Určitě i ty…
Anonymní píše:
jasně dojiždět do práce 40 km denněnejsem bohata
No, taky jsem dojizdela tak daleko a slo to… ![]()
Kde ted bydli dcerka s tatou?
Vsak nemusis primo do te vesnicky, ne?
Tak zas dcera je zvyklá na vesnici, asi tam žila celý život, je tam i kvůli babičce a cizí paní je hodná, tak co jí chybí. Jasně, že by nejradši, aby se nic neměnilo a žili jste furt stejně. Fakt nejde bydlet aspoň v nějakém bližším městě, aby mohla častěji v týdnu za babičkou?
![]()
Za sebe: Udělala bych všechno pro to, ať jsem s dcerou, tj. i za cenu přestěhování blíže, změna zaměstnání…
zakladatelko mě taky jedině napadlo sestěhovat se někde jinde,jiná rada mě nenapadá.kamarádka nedávno řešila uplně to stejné,jen s tím rozdílem že ten ex nebydlel moc daleko.nakonec to dopadlo tak že šla dcera taky bydlet k otci ale zanedlouho přišla s tím že by chtěla zpátky k mamce.ale mě by bolelo už jen to že dcera semnou nechce bydlet
toto bych brala trošku jako osobní selhání ![]()
Barca12345 píše:
Je uz bohuzel dost velka
Co se alespon prestehovat blize? Nejde?
A co nejake kompromisy? Taky nejde? Vysvetlovala jsi, jak se ma situace? Ze pani je „cizi“ a tatinek porad v praci?
všechno jsem jí vysvětlovala snad tisíc krát, a ona souhlasí být se mnou ale tak nějak váhavě, ona je taky dost zvykla že většinou bylo podle ní,já byla pracovně vytížena,(abych měla aspon 12000 měsíčně) a často bývala u babičky s dědou a ty ji rozmazlili strašlivě. i teď kolem ní tancujou, jediná vnučka, štve mě to.ale když to říkám že jí rozmazlujou tak se děsně uražej.
tak alespoň bych se přestěhovala tam kde bys měla tu práci a ne skoro 200 km od místa kde je zvyklá. Třeba kdybyste bydleli jenom těch 40 km daleko od místa, kde je zvyklá, byla by ochotná dál bydlet s tebou.
Uff, nedokazu si predstavit, ze by me tohle melo potkat ![]()
Ale kdyby uz, chtela bych svemu diteti byt co nejblize i za cenu zmeny zamestnani a prestehovani se…
Preju ti, at to dobre dopadne pro Tebe i pro dcerku ![]()
Já si myslím v první řadě,že není něco v pořádku ve vašem vztahu
Není podle mě normální, aby 8 leté dítě chtělo bydlet s tátou a babičkou, zvlášť když je to tak daleko od matky a zvlášť, když je táta celý týden pryč. Zamyslela bych se nad tím, jak jste ji vychovávali, když jste ještě byli spolu, jak probíhal kontakt, když byla u Tebe, jestli ses jí dostatečně věnovala, neřešila nějaké jiné problémy. Že si nezvykla na nové prostředí, nepřijde mi to jako hlavní důvod, protože v tomto věku většinou dítě preferuje matku, zvlášť, když se jedná o dceru, pokud je jejich vztah ovšem v pořádku.
A další chyba, nikdy jsi neměla dovolit, aby se tam odstěhovala „na trvalo“. Taky by se mi nelíbilo, že by dítě většinu času trávilo s přítelkyní otce nebo babičkou,vždyť to není ani účelem střídavé péče nebo výlučné péče otcem. Žádný soud by ji takto nesvěřil, pokud je otec např. řidič a pracuje mimo domov.
Víš, co bych udělala? Vidím jako jedinou možnost, pokud máš podmínky, bydlení, vše v pořádku a dítě ve své péči, prostě ji odtrhnout a vzít ji zpátky. A samozdřejmě s ní řešit, proč chce být u táty apod.
Taky bych řešila možnost přestěhování se..A taky s ohledem na dceru, kam chodí do školy apod.
A to se nemůžeš přestěhovat blíž, tak abys měla práci, bydlela v nějakém větším městě a přitom mohla být s dcerou v kontaktu častěji? Vždyť nikdo neříká, že musíš bydlet přímo v té vesnici, ale když bys bydlela v místě práce a měla dceru 40km, tak můžeš za ní jezdit přinejmenším častěji ![]()
Pro mě by bylo dítě na prvním místě, snažila bych se to zařídit tak, abych se s ní vídala co nejčastěji a přitom bych ji nevytrhovala z prostředí, kde je jí dobře. Jak vlastně probíhá styk teď, když jsi 180km daleko, to si pro ni třeba na víkend přijedeš, odvezeš domů nebo jsi tam? Dost dobře si to nedokážu technicky představit ![]()
Holky potřebuji poradit,moje 8leta dcera chce bydlet s tátou se kterým jsem se rozvedla před 5 lety,před rokem jsme se odstěhovali odtud 180 km daleko,jenže ona to špatně snášela a prosila mě abych jí dovolila bydlet tam s ním napořád, já ten její pláč neunesla a dovolila jsem to.(mám skvělou bývalou tchyní takže i kvůli babičce tam chtěla,za půl roku si tu prostě nezvykla a chovala se děsně! pro mě je to hrozné. bydlí totiž teď u něj s jeho přítelkyni, je na ní hodná (ta přítelkyně) dcerka papírově je pořád v mé péči(nedokážu jí i přes její přání dovolit aby jí vychovávala cizí paní ( BÝVALÝ SE O DCERU NESTARÁ PROTOŽE JE PRACOVNĚ CELÝ TÝDEN PRYČ!!) A TEĎ CO MÁM DĚLAT?? PORAĎTE HOLKY, TO JÍ MÁM TU HOLKU NÁSILÍM ODTUD ODTÁHNOUT? nedokážu se svého dítěte vzdát. dcera by chtěla žit se mnou ale ne tady ve městě.( tam kde je teď vesnička 2000 lidí
já si tam nezvykla za 7 let. práce tam není, no prostě jeden obchod-jednota