Dcera chce sourozence, ale nejde to

10.2.14 20:15

Dcera chce sourozence, nejde to

Ahoj, prosím o radu. Moje dcerka má kamarádku, které se před pár měsíci narodil bratříček. Dcera je z něj nadšená a nedávno z ní vypadlo, že by taky chtěla sourozence, jenže v tom je ten problém. Dcera je adoptovaná a já děti mít nemůžu. Nevím, jak jí to vysvětlit… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17162
10.2.14 20:17

Kolik je dceři? Ví, že je adoptovaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
10.2.14 20:18

A kolik je male?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
10.2.14 20:18

:hug: :hug: adoptovat druhé? Ale je mi jasné, že nevím, o čem mluvím, jistě to není jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
10.2.14 20:19

A ani pres umelko to nejde???KOlik je dceri? Vi to? @echtlemechtle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
10.2.14 20:19

Ja bych ji řekla, že ty děti už nemůžeš mít. Že ti prostě tam nahoře dovolili mít jen jedno miminko a to byla ona…pokud ji nechceš říkat že je adoptovana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
10.2.14 20:20
@Jaja87 píše:
A ani pres umelko to nejde???KOlik je dceri? Vi to? @echtlemechtle

Dcera neví, že je adoptovaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.2.14 20:20

@echtlemechtle normálně - prostě bych vysvětlila, že to není možné, říct, co a jak se zdravím. A pak už jen záleží, zda chceš, aby věděla, že je adoptovaná, či ni.. podle toho to podat :think: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
10.2.14 20:23

Vi ze je adoptovana? Kolik dcerce je? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.14 20:32

Dcerce jsou čtyři a ví, že je adoptovaná i když nevím, jestli tomu úplně rozumí. Zkoušela jsem jí říct, že to bohužel nejde, jenže nechápe proč, nedokáže si to vysvětlit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
10.2.14 20:39

@echtlemechtle Je maličká…za chvilku jí to přejde…Má miminko? Myslím hračku? A kočárek?

• Citovat
  • Upravit
Mi24
10.2.14 20:40

O to líp že ví že je adoptovana. Říct že ty miminko mít nemůžeš, ale že by jste mohli si adoptovat nějakého sourozence a to je lepší, protože si může vybrat jestli už staršího či mladšího a jestli holčičku či chlapečka (nevím jak moc to jde si v případě adopce vybírat, ale tak nějak ji to vysvětlít )

• Citovat
  • Upravit
3307
10.2.14 20:43

U nás je ůplně stejná situace-jen s tím rozdílem že máme syna adoptovaného. Vysvětlila jsem mu že já děti mít nemůžu a ví že když to dobře dopadne tak si jednou pro další dítě pojedeme s ním :mrgreen:.I když já v to moc nedoufám. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.14 20:50

Děkuji moc za všechny vaše rady. Zítra to s ní proberu a dám vám vědět, jak to dopadlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
10.2.14 20:51
@echtlemechtle píše:
Děkuji moc za všechny vaše rady. Zítra to s ní proberu a dám vám vědět, jak to dopadlo ;)

A o druhé adopci neuvažujete? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin