Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Prosím poraďte, mám 16-ti letou dceru, již delší dobu jsem cítila, že se s ní něco děje. Několikrát jsem u ní našla veči, které nedostala od nás, jako třeba nový telefon, nešlo o levné věci tak mě zajimalo, kde na ně vzala, ale neměla pro to věrohodné vysvětlení. Dnes jsem ji potkala, když jsem se vracela později domu před domem v drahém autě jak se líbá s cizích chlapem, který vypadal tak na 40. Nevím jak o tom s ní mám mluvit, je v pořádku, že si našla přítele, ale takového? To se mi moc nelíbí: Jak by jste reagovali?
Zakázat to asi nejde, ale přijde mi to trošku divné. Já nemám problém s tím, když je třeba žena dosti mladší, ale 16 let, tak k tomu takto starý chlap, to mi nesedne. Říká se, že ženy a dívky, co chtějí starší muže, tak hledají otce, který třeba u nich byl, ale fakticky nefungoval. Přijde mi, že v řadě případů tomu tak skutečně je.
Přirozeně bych o ní měla strach. V klidu bych jí své obavy vysvětlila a pokud by se teorie přítele potvrdila (třeba to není přítel, že..), trvala bych na tom, aby ho přivedla domů a seznámila nás (rodiče) s ním.
Snažil se jí vysvětlit že todle není nic pro ni. Sice pochybuji, že tě poslechne, ale za pokus to stojí. No a pak už zbývá jen dat do držky tomu pedofilovi ať se k ní nepriblizuje ![]()
Nemůžeš dělat nic. Pokud ji vysvetlis, ze ji úplně zničí hodnoty toho, jak má vypadat rovnocenný vztah, obrátí se to akorát proti tobě a poškodí to váš vztah. Můžeš akorát tak čekat a doufat, ze se rozjedou a ze to není uplnej úchylak, ale jenom chlap, jako asi polovina - je mu jedno co su ká, hlavně, ze to dobre vypadá.
Ahoj, já jsem tohle nezažila, ale zeptala bych se jí, kdo to byl a jak jim to spolu klape, hlavně v klidu. Až potom bych se ptala na ty věci a atd.. A až potom bych si udělala nějaký obrázek.
Je jí 16, měla bych pro ní pochopení, I když to není třeba kluk v jejím věku, tak pokud jí nějak neomezuje nebo něco dalšího, tak proč ne
![]()
Buď v klidu, a počkej na tu správnou chvíli, a potom se jí na to pomalu ptej, neboj se ![]()
Měj se hezky! ![]()
@Lorre píše:
Snažil se jí vysvětlit že todle není nic pro ni. Sice pochybuji, že tě poslechne, ale za pokus to stojí. No a pak už zbývá jen dat do držky tomu pedofilovi ať se k ní nepriblizuje
Víte, kdo je pedofil? Čtyřicátník, co ocicmává šestnáctku, rozhodně ne.
@lucad77 píše:
Dospělý chlap takovydleho věku určitě nemá zdravou (obvyklou) sexualitu když jde po 16 lete holce. Pro mě to je pedofil
@lucad77 píše:
Tak podle zakona ne…zbytek je otazka nazoru.
J jednou videla jak vysla holcina ze zakladky s aktovkou na zadech nastoupila k tatikovi do skodovky…a zacali se vasnive libat ![]()
Naprosto souhlasím s tím, co napsala @sediza .
Hlavně nic nerozmlouvej. Pokud je zamilovaná, tak by se proti tobě akorát zatvrdila. Časem si na to příjde sama.
A pro rozptýlení doporučuji:
https://www.karaoketexty.cz/…poprve-19236
Zakladatelko a tobě je kolik? 🙂
Jinak souhlasím s ostatními, nedělej vlny. Čas vychovávat je pryč, hodnoty má vštípené, ona ví dobře co je špatně a co ne. Ted buď kámoška za kterou může přijít, otukni antikoncepci, protože mlsnej kanec se dlouho za ruku vodit nebude a čekej. Treba mu neni 40 ale 28, treba jsi blbě viděla a není to Pažout.
@PaníBovaryová píše:
Tak podle zakona ne…zbytek je otazka nazoru.J jednou videla jak vysla holcina ze zakladky s aktovkou na zadech nastoupila k tatikovi do skodovky…a zacali se vasnive libat
Humus. To je jak Bohuš Matus
Zkus projevit nadseni a chtit ho poznat, chovej se jako ze neni problem, pekne pohovorte a treba si holka az ho u vas doma uvidi neco uvedomi a nebo on
@Lorre píše:
Dospělý chlap takovydleho věku určitě nemá zdravou (obvyklou) sexualitu když jde po 16 lete holce. Pro mě to je pedofil
Ne, není. Když už tak hebefil.
Ona se ta filie na pubertální holčičky jmenuje jinak, teď nevim jak (edit. Jop, jak se nade mnou píše, tah hebefilie). Ale stejně je to starej pras…
Jinak tohle dělali některé holky už za mého dětství a dělají to pořád. Obvykle ani tak nejde o lásku, ale o to, že starý kořen má auto, zaplatí dobroty, blbiny, má dost peněz na kino. To pubertální kluci nemají. No a starej kořen si připadá jako bůh, že ho to dítě oceňuje, protože žena jeho věku by ho měla za loosera.
Asi bych zkusila slečně obnovit znalosti o ochraně, zaplatila jí prášky a doufala, že z toho vyroste
@Anonymní píše:
Prosím poraďte, mám 16-ti letou dceru, již delší dobu jsem cítila, že se s ní něco děje. Několikrát jsem u ní našla veči, které nedostala od nás, jako třeba nový telefon, nešlo o levné věci tak mě zajimalo, kde na ně vzala, ale neměla pro to věrohodné vysvětlení. Dnes jsem ji potkala, když jsem se vracela později domu před domem v drahém autě jak se líbá s cizích chlapem, který vypadal tak na 40. Nevím jak o tom s ní mám mluvit, je v pořádku, že si našla přítele, ale takového? To se mi moc nelíbí: Jak by jste reagovali?
Takžes ji viděla v autě s chlapem a nezeptáš se jí, musíš to řešit na E-mimi?
Pokud byste měly dobrý vztah, tak se o tom pobavit, chtěla bych ho poznat, pozvala bych ho domů.
Dcera se Ti z nějakého důvodu nesvěřuje, asi ví proč.
Každopádně zákazy nic nezměníš, akorát se víc zatvrdí a ztratíš ji.
Pokud nebudeš zbytečně vyvádět, bude to jen „období“, které přejde.
Ted jí ten pán přijde zajímavější než ucha jejího věku.
Nemusí se Ti to líbit, ale neuděláš nic, zkus ji respektovat.