Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak a mame tu prvni problem.. MOJI DCERKU.. tim, ze dceru budete drzet doma ji akorat odplasite.. Vase holcicka jednou vyroste a bude chtit pryc, to ji taky budete doma nasilim drzet? Nefixujte se tolik na dite, nezapominejte, ze hodne lasky zabiji..
Druha vec je, ze chce za pritelem do USA.. Dobry napad holek, aby prijel nejdriv do CR.. Rict dceri „Hele dcero, seznamime se s nim a pak uvidime ano?“..myslim, ze to je dost ferove pro obe strany..ale pro kristove rany, nedrzte ji doma, to Vam maximalne o to vic bude chtit zdrhat nekam pryc..
@Anonymní píše:
Já bych s ní probrala také, jak to vidí s vízy. Dnes už se víza nedostávají jen tak, max na 6 měsíců, pak jen pracovní víza, ale člověk něco musí umět no a pak už jen sňatek s Americkým občanem. Žít nelegálně v USA už je dneska o hubu, vím to z vlastní zkušenosti, jsem tu takto 5 let není to žádný med a to je taky jeden z důvodů, proč se budu brzy vracet do Česka. Spoustu mých kamárádů už sebral imigrační úřad, zrovna před týdnem dalšího… Takže bych to úplně nezakazovala, ale spíš s ní probrala možnosti a ujasnila si její představu. Jinak samozřejmě je dobrý nápad pozvat přítele do Česka, ať ho poznáte. Anonymně prosím, citlivé údaje.
Imi.urad nikoho nesebere jen tak. Vaši kamarádi buď dělají bordel, jezdí ozrali či tak. Mam tu kolem sebe lidi 20 a více let bez GC a vím o čem mluvím. Kdo se chová slušně tak mu nic nehrozí ani teď za Trumpa.
@Anonymní píše:
Já bych s ní probrala také, jak to vidí s vízy. Dnes už se víza nedostávají jen tak, max na 6 měsíců, pak jen pracovní víza, ale člověk něco musí umět no a pak už jen sňatek s Americkým občanem. Žít nelegálně v USA už je dneska o hubu, vím to z vlastní zkušenosti, jsem tu takto 5 let není to žádný med a to je taky jeden z důvodů, proč se budu brzy vracet do Česka. Spoustu mých kamárádů už sebral imigrační úřad, zrovna před týdnem dalšího… Takže bych to úplně nezakazovala, ale spíš s ní probrala možnosti a ujasnila si její představu. Jinak samozřejmě je dobrý nápad pozvat přítele do Česka, ať ho poznáte. Anonymně prosím, citlivé údaje.
A nebo žijete v nějakém blbym místě. Ja žiju třeba v místě kde policie má zákaz zavolat imigrační když by te chytli bez ridicaku při třeba překročení rychlosti či nějaké kontrole, které jsou téměř vyloučené atd atd a takových lidi tu je. Kde by mexici Poláci vzali ridicaky a všichni vesele jezdí.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem zoufalá a nevím si rady. Dceři je sedmnáct, za dva měsíce 18. Loni o prázdninách byla s jednou kamarádkou na celé prázdniny v Americe. Už to se mi moc nelíbilo, ale nechtěla jsem ji to zakazovat a ta kamarádka tam má příbuzné u kterých bydlely takže bez dozoru nebyly. Jenže dcera si tam našla přítele. Přijela domů a celou dobu udržují vztah na dálku. O Vánocích za ním i byla. Nedělalo mi to starosti, protože jsem si myslela, že to do pár měsíců skončí, přece jenom vztahy na dálkuJenže dcera mi teď přišla s tím, že se za ním chce odstěhovat
Je o 9 let starší, vůbec ho neznám a chce mi odtáhnout moji holčičku někam do Ameriky
Jsme z toho oba s manželem zoufalí, ale dcera si nedá říct a nechce si to nechat vymluvit. Nevím co mám dělat, ale nevím jak ji přesvědčit. Co si o tom myslíte a jak ji to mám rozmluvit?
A ne nebojte dcera vám zřejmě zůstane doma, protože až se ta její láska dozví ze vyřízení zelené karty stojí okolo 5000$,dále se její miláček zavaze americké vládě na 10 let ze ji bude živit a finančně za ni zodpovídat a hlavně pokud je to student nebo cokoliv a nemá 21tisic$ prijem ročně, tak by si ji vzit stejne nemohl. Museli by ji sponzorovat jeho rodiče a to nevím nevím. Nacerno bych ji to zakázala neboť překročit vízum v 18 letech a doživotně se připravit o možnost jet do USA či jakýkoliv tranzit přes USA nevím nevím.
„Dcera MI chce odejít do ciziny.“ MI???
„Tvoji holčičku“ ti nikdo nebere, chce tam jet sama.
Má dodělanou školu? V čem to pro ni bude lepší, když bude trčet doma? Jestli na to má, je samostatná, zodpovědná, tak proč ne? Je mladá, bezdětná, má jedinečnou šanci. Už jednou tam byla a v pořádku se vrátila. Já ji fandím.
Pokud by její přítel přiletěl a nelíbil se ti, tak co nadelas?
Jen teda doufám, že je zodpovědná a nechce tam zůstávat na černo.
@Anonymní píše:
A ne nebojte dcera vám zřejmě zůstane doma, protože až se ta její láska dozví ze vyřízení zelené karty stojí okolo 5000$,dále se její miláček zavaze americké vládě na 10 let ze ji bude živit a finančně za ni zodpovídat a hlavně pokud je to student nebo cokoliv a nemá 21tisic$ prijem ročně, tak by si ji vzit stejne nemohl. Museli by ji sponzorovat jeho rodiče a to nevím nevím. Nacerno bych ji to zakázala neboť překročit vízum v 18 letech a doživotně se připravit o možnost jet do USA či jakýkoliv tranzit přes USA nevím nevím.
Jee diky, zajimave informace, muj byvaly se „zamiloval“ do krasky v USA. Sice jsem ho uz uplne utala, ale rada se ve svetle tebou sdilenych informaci jednou podivam, jak hluboka je ta jeji laska… On je taky momentalne student bez prijmu a nezda se mi, ze by se do nejake prace moc hrnul… Co se tady clovek obcas nedozvi ![]()
@Anonymní píše:
Imi.urad nikoho nesebere jen tak. Vaši kamarádi buď dělají bordel, jezdí ozrali či tak. Mam tu kolem sebe lidi 20 a více let bez GC a vím o čem mluvím. Kdo se chová slušně tak mu nic nehrozí ani teď za Trumpa.
Bohužel ne
Kamarád měl spolubydlícího, který měl problém, to ano, přišli pro něj policisté. Ten s problémem doma nebyl, ale našli doma našeho kamaráda, kterého zkontrolovali a ač neměl žadný problém, krom toho, že tu byl nelegálně, tak chtěli jeho doklady a přijelo pro něj imigrační. Takže byl prostě,,jen" doma v nevhodnou dobu.
@Anonymní píše:
Bohužel neKamarád měl spolubydlícího, který měl problém, to ano, přišli pro něj policisté. Ten s problémem doma nebyl, ale našli doma našeho kamaráda, kterého zkontrolovali a ač neměl žadný problém, krom toho, že tu byl nelegálně, tak chtěli jeho doklady a přijelo pro něj imigrační. Takže byl prostě,,jen" doma v nevhodnou dobu.
Jj toto je klasicky případ, lidé žijí v share a dojedou prave na toto, ze nějaký jejich spolubydla, kterého téměř neznají jede v drogách či tak.