Dcera nechce do lázní

Anonymní
8.5.25 11:58

Dcera nechce do lázní

Zdravím, potřebuji od Vás radu.

Dceři je 16 let (skoro 17) a má jet na 3 týdny do lázni kvůli handicapu. Má DMO. Ale nechce tam jet bez nás. My s ní bohužel nemůžeme a její dvě kamarádky s ní nechtějí, protože mají na léto jiné plány. Řve a dělá scény, že bez nás nikam nepojede.
Potřebuji jí přemluvit, aby tam jela, protože její zdravotní stav to extrémně potřebuje.

Nějaké rady a tipy jak jí přemluvit. Předem za všechny rady děkuji.

Omlouvám se za anonym, ale nechci aby mě někdo z rodiny poznal, že jsem to já. Děkuji za pochopení.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
8.5.25 12:15

A jaký je důvod, proč tam nechce? Řekla vám to?
Nemůžete s ní jet alespoň na pár prvních dnů, aby tam nebyla sama a trochu si zvykla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1640
8.5.25 12:26

To je hodne divne, ze v sedmnacti nekam nechce bez rodicu. Nestalo se ji neco na podobnem pobytu v minulosti? Z ceho ma strach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
8.5.25 12:27

Já taky nechtěla do lázní (poprvé ve 14 letech), ale to se jednalo o astma. Teda, nejprve chtěla, pak tam přišla a spustila řev, že tam nezůstanu. Máma mě tam nechala, že vzít mě může vždy a do týdne jsem si na domov ani nevzpomněla. Nebýt dovolené s mámou, tak bych si pobyt prodloužila. Ale jedna paní to řešila, že první dvě noci byla s dítětem i ona a odešla až pak. Prý její dceři to pomohlo, sama ji pak posílala pryč, prý tam má kamarádky a máma překáží. Možná říct, že si najde kamarádky, bude tam zábava, není to jako nemocnice, i když je to léčení, bude se jí tam líbit, popř. první dny s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25010
8.5.25 12:29

A v těch lázních je možnost, aby tam s člověkem jel kdokoli? Když píšeš o kamarádkách. To nejsou lázně na křížek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
8.5.25 12:33

Ještě, proč tam dcera nechce jít? Kde je problém? To bez vás nevydrží, bude jí smutno? Možná ji navštěvovat, pokud to není extrémně daleko, já vždy byla v lázních vyloženě druhá strana republiky, já návštěvy neměla, ale extra mi to nevadilo, dalo se to. Anebo je introvert a nebude jí tolik lidí kolem vyhovovat, má problém dodržovat nějaký řád někde, třeba ráno budíček, pak v tu hodinu snídaně, program, oběd, zase program, někdo má s tím veliké potíže. Nebo kde je problém? Od toho bych se odpíchla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.25 13:00

Chápu, taky jsem to jako dítě nesnášela - PS už to máte pevně vyřízené a zarezervované? My děti do 18 let rodičů nebereme..

• Citovat
  • Upravit
9179
8.5.25 13:06

Kompromis…jet s ní na 3-4 a pak zůstane dál sama s tím, že za ní občas přijedete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.25 13:15

Problémem je, že nechce jet bez nás (rodičů). Nikdy bez nás nikde nebyla. Vždycky jsme tam byli s ní (i když poslední 4 roky v lázních nebyla). Ale tentokrát musí jet sama a ona vůbec nechce. Dcera je introvert. Řád v lázních nemá problém dodržovat, ale není společenský typ.
Navštěvovat jí budeme jen o víkendu. Říkala jsem jí, že první dny tam můžeme být spolu, ale ani to nezabírá…. Snažila jsem se jí vysvětlit proč tam má jet, proč je to důležité, že to tam bude super atd….ale nic nezabírá.
Zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
8.5.25 14:05

Jakože nikdy nebyla nikde bez vás rodičů? Školní výlety, školy v přírodě, tábory.. nic?
Tady nejde jen o lázně, tohle už fakt není bezne.
Vzala bych ji k psycholozce si pokecat pro identifikaci problemu - strach z odloučení od vás nebo strach ze sociální interakce s neznámými lidmi? Obojí? Že je nejvyšší čas to začít řešit je evidentní, introvert nerovná se asocial nebo člověk s GAD.

• Citovat
  • Upravit
2381
8.5.25 14:09

Sociální fobik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41866
8.5.25 14:09
@Anonymní píše: Více

a není schopna pochopit, že to potřebuje kvůli sobě? kvůli svému zdravotnímu stavu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.25 14:14

@Svetluska55 na školní výlety se spaním, tábory, školy v přírodě atd… nikde nebyla.
Ano má strach z odloučení od nás nebo strach ze sociální interakce s neznámými lidmi.
K psycholožce chodíme a to pravidelně a řešíme to s ní, ale nějak nám to nepomáhá.

Zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.5.25 14:15

@Keyllah bohužel to není schopná pochopit. Snažíme se ji to vysvětlit, ale marně.

• Citovat
  • Upravit
41866
8.5.25 14:17
@Anonymní píše: Více

a za rok, až jí bude 18 a nikdo jí nebude moct nutit? :think: pokud staší aby jela letos, tak bych s ní jela, ale pokud to potřebuje pravidelně, ale sama to tak necítí a nechce, pak je otázkou zda nutit, když už nebudete mít do budoucna žádné páky…týden ty a týden manžel by nešel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí