Dcera nechce najednou do školky

744
16.9.15 22:17

dcera nechce najednou do školky

Ahoj, dnes kdyz jsem sla odpoledne vyzvednout dceru ze školky, pani ucitelka povidala ze dnes tu brecela a neklidne spinkala, poplakavala pri odpocinku. Do skolky chodime teprve od 1.9. Ale dcerka se do skolky vzdy tesila, nebyl problém. Dnes vecer kdyz mala jit spinkat, hystericky zachvat ze do skolky zitra nejde. Tak jsem se ptala proc, pry jsou ve skolce velke holky co ji lekaji a bouchly do ručičky. Zarzelo me to, zatim si to nijak nevykladam, ale myslim si ze ji něco ve skolce zradilo. Zitra poreferuji s ucitelkou. Zatim si myslim ze slo o detske skadleni Jaky je Váš názor? A pricina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49159
16.9.15 22:24
@Jana.49 píše:
Ahoj, dnes kdyz jsem sla odpoledne vyzvednout dceru ze školky, pani ucitelka povidala ze dnes tu brecela a neklidne spinkala, poplakavala pri odpocinku. Do skolky chodime teprve od 1.9. Ale dcerka se do skolky vzdy tesila, nebyl problém. Dnes vecer kdyz mala jit spinkat, hystericky zachvat ze do skolky zitra nejde. Tak jsem se ptala proc, pry jsou ve skolce velke holky co ji lekaji a bouchly do ručičky. Zarzelo me to, zatim si to nijak nevykladam, ale myslim si ze ji něco ve skolce zradilo. Zitra poreferuji s ucitelkou. Zatim si myslim ze slo o detske skadleni Jaky je Váš názor? A pricina?

myslím, že je ještě brzy na nějaké jásání že dcera je ve školce v pohodě… adaptace trvá až čtvrt roku, zkraje to dcerka brala třeba jako zpestření a novinku, ted jí mohlo v hlavičce docvaknout, že to má „nafurt“… prostě jste asi počítali, že už si zvykla a má adaptaci za sebou, ale ono je to u těch prcků prostě složité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
16.9.15 22:25

@Jana.49 Podle mě pochopila, že to že na furt a povinnost… obě moje děti tenhle zásek cca po 14 dnech docházky měly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
16.9.15 22:26

Řekla bych, že poprvé narazila na to, že život není jen růžový obláček, teď se k tomu musí nějak umět postavit, naše dítě dnes taky po vypadající zdařilé adaptaci celý den proplakalo. Je toho na nich moc, stále se seznamují, slzičky budou.

• Citovat
  • Upravit
6499
16.9.15 22:28

Jak ty snášíš skutečnost, že dcera chodí do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
16.9.15 22:34

Nemyslím, že to musí být jen zásek, klidně se to stát mohlo. No a reakce může být větší než samotná akce.
Tohle podobné jsem řešila dnes. Těšila se a včera večer u usínání, že do školky nepůjde, že ji „pepíček“ strká. Domluvily jsme se, že to ráno povíme spolu paní učitelce, ta byla velmi milá a že si s ním promluví. Odpoledne mi referovala, že ho viděla strkat i jiné, vyčinila mu a moje dítě má za úkol kdykoliv přijít za paní učitelkou a říct, kdyby se něco dělo. (Já jí, přiznávám, nepedagogicky řekla, že když ji strčí, ať ho taky strčí. Paní učitelce jsem i tohle sdělila, aby kdyžtak věděla, odkud to to moje dítě má, ale ona ho nestrčí :think:, takže jsem v klidu.)
Dneska večer bylo usínání už v pohodě. Takže to řekni učitelce, měla by ji víc sledovat a trochu víc jí s adaptací na nové prostředí pomoct.
Jinak zásek může mít a nemusí to být hned takhle ze začátku, u nás je tak jednou do měsíce, ale nakonec v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
16.9.15 22:37
@j.a.n.i1 píše:
@Jana.49 Podle mě pochopila, že to že na furt a povinnost… obě moje děti tenhle zásek cca po 14 dnech docházky měly.

Stejně to bylo u nás. Krize naštěstí trvala jen dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
16.9.15 22:39

Každé dítě se s tím popasovává jinak. Našemu první den ve školce jeden chlapeček skřípl prst do dveří (měl ho odřený a udělala se mu pěkná modřina), další na něj na pískovišti házel písek a se třetím se postrkovali… Poprvé nechtělo do školky až druhý týden a nakonec se ukázalo, že mu nebylo dobře, protože chytilo virózu. Teprve čekám, kdy přijde to prozření, že tam musí každý den :think: Zatím to zvládá podezřele dobře (snad líp než já :oops: :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí