Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Včera se dcerce 2,5 roků stala nehoda ve školce. Dostala venku průjem a pustila to do gati. Převlékli ji atd. a jelo se dál. Doma jsem ji ještě pořádně umyla a všimla jsem si, že má trochu červenou pipinu a stolici kolem. Utřela jsem ji a namazala. Pak si ještě stěžovala, že ji to štípe. Dneska v poho a až večer zase začala, že ji štípe pipina a šáha si tam a že chce namazat. Tak jsem ji pořádně umyla a namazala imazolem. Teď nevím, čím ji mazat ať ji pomůžu. Má to i zarudlé. Nevím jestli jít hned k dr. nebo jen v případě kdyby, měla teploty. Bojím se aby neměla nějaký zánět. A hlavně nevím, jestli ten imazol je vhodný.
Tipla bych kvasinky. Syna takto jednou svedil pinda, byl dost zarudly a celkove to navedcovalo kvasinkam, rozpustila jsem v mikrovlnce boraxovou globuli, nechala zchladnout a vzniklou vodickou potrela, do rana byl klid.
Umyvat vodou ci kyselym syndetem, urcite ne mydlem ci beznym sprchacem, myt klidne nekolikrat denne, vetrat, omezit prisun sacharidu.
@divomys jestli máte doma hypermangán, tak bych zkusila sedavou koupel, nebo třeba dubovou kůru
@Helileli myslím si, že ji to svědí z té stolice, co se jí tam dostala.
@iiiv zítra zkusím, snad to zabere. jen doufám, že se jí nerozjede zánět. Už ho měla 2×
@divomys píše:
@Helileli myslím si, že ji to svědí z té stolice, co se jí tam dostala.
Ano a v zadku a ve stolici jsou prave kvasinky, ktere cekaji na prilezitost hupnout ve velkym na sliznice a dalsi citliva mista. Syn to mel tehdy ze spinavych slipu.
Ahoj, určitě na to má vliv znečištění. Dcera se mi jednou umyla řádně mýdlem
, a strašně se oprudila. Zkusila jsem Rybilku, Sudocream… Nic nepomohlo, museli jsme k doktorce- doporučila gencianovou violet (dává se třeba na afty), v životě bych nevěřila, jak to dokonale funguje!!! Za 2 dny skoro nic. Vyborne působí na kvasinky. Jinak ještě větrat a snažit se po každém curani osprchovat a důkladně vysušit. Opruz, ale výsledek super!
@Jírovka genciálku doma mám, ale to bych se bála zrovna u pipiny tím mazat, aby se jí to nedostalo dovnitř. Už z toho imazolu mám tokovy blbý pocit, jestli to neva, že se jí to dostane dovnitř
Doporučila nám to doktorka, já to nanasela vatovou tycinkou, řádně jsem to potupkala v okolí pipinky. Nechala zaschnout. Jen pozor, co se obarvi, nepustí
Imazol nám tehdy nepomohl, ono totiž jak holčičky ještě nejsou hormonalne aktivní, tak to není taková ta mykoza, co máme my ženské…
Já dávám v těhle situacích sudocream a většinou to rychle zabere, nepálí to nic. ![]()
V noci se pořád budila, že ji to štípe, namazala jsem imazolu a za chvilku znova brečela. Tak jsem zkusila tu genciálku, protože nic jiného už mě nenapadlo, čím bych ji pomohla a dobrý, spala dál. Takže ji to asi pomohlo od svědění. Dneska zkusím ten hypermangan
Tak klidně 3×d gencianovou, mezi tím třeba Rybilku- ta promasti a sprchovat jen vodou. A zítra to bude lepší.