Dcera se mi otáčí 8 týdnu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.2.20 21:02

Dcera se mi otáčí 8 týdnu

Ahoj holky, prosím vás.. Mám dceru certsvych 8tydnu, zhruba v 5ti týdnech se mi převalila v postýlce z briska na záda. Teď poslední 2 dny mi v posteli tak divně vyvracela hlavu, nechápala jsem co jí hrabe. :mrgreen: Dala jsem ji dnes odpoledne na deku, byla na zádech, a otočila hlavu na stranu, a začala točit celý tělo tím směrem, až se nakonec celá převalila na tu stranu. Je celkem drobná, má něco málo přes 4kg.. Je to normální že to dělá? :think: Nemám se o tom zmínit doktorce? Docela mě to vyděsilo, jak to udělala v těch 5ti týdnech v postýlce tak měla nozicku prostrcenou mezi spruslena :zed: radši už ji teda nikde samotnou kde by se mohla převalit a spadnout nenechávám..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
120
5.2.20 21:06

Pokud to dělá sama bez pomoci, tak ji nech. Je to prostě přirozený vývoj :nevim: taky se mi malá přetáčí od 6 týdne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.2.20 21:07

No to davej pozor, at ti nespadne. Jinak, je sikovna zabicka jedna.

Muj syn prakticky od narozeni byl schopny zvednout hlavu. Sice jenom na chvilku, ale zvedl ji. Kdyz jsme byli poprve u pediatry na kontrole, to mu bylo 5 dnu, tak do Dr polozila na brisko a on normalne zvedl hlavu a jeste jak se vztekal, tak pod sebe zvladl vtahnout kolinka. Kdybych nevidela, neuverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@eM91 Nenapadlo by mě ji pomáhat :lol: jen mě to zarazilo, myslela jsem že ji něco je jak mela tu hlavu úplně vyvracenou.. :?

• Citovat
  • Upravit
4496

Určitě ti tady maminky napíšou, že je to špatně, protože se přetáčí proto, že záklani hlavičku tak dlouho, dokud nepřepadne na záda.. takže to není to správný otáčení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.20 21:11

@darekp no vesměs máš pravdu :lol: zaklani hlavičku, a odráží se nožičkami…ale co stím aby to dělala správně? :) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2061

Moje dcera se pretacela ze zad na bříško ve 2,5 mesicich.. takže měla nějakých 10tydnu. Od dvou měsíců jsem ji nechávala už jen na zemi na hrací podložce, moc jsem si ju jako miminko neuzila :roll: :mrgreen: jinak v 7mes už stala a v 8 obchazela nábytek, byla torpédo :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.02.20 v 21:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120

@darekp ale zkus to vysvětlit tomu dítěti :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
5.2.20 21:12

Pokud se ti přetáčí z bříška na zádíčka, tak je to špatně. Převažuje se. Já byla také nadšená, jak mám šikovnou holčičku. Teď ve 3 měsících řešíme, aby správně pásla koníčky a hrozí nám Vojtovka. Nejdřív se má přetáčet ze zádíček na bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
5.2.20 21:14
@Anonymní píše:
@darekp no vesměs máš pravdu :lol: zaklani hlavičku, a odráží se nožičkami…ale co stím aby to dělala správně? :) :nevim:

Zmiň se na nejbližší kontrole u dr. Syn dělal něco podobného, prohybal se do luku a museli jsme cvicit Vojtu, špatně zapojoval svaly.. Třeba to děla dobre, těžko takhle rict. Ale raději bych to konzultovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
5.2.20 21:14

Z břicha na záda není žádný otáčení, ale je nestabilní a padá. Že se umí otočit na bok je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.20 21:16

Z břicha na záda se otočila jednou… Spíše se točí že zad na brisko…

• Citovat
  • Upravit
85284
5.2.20 21:16

Presne tak.
Ze zad na brisko je pouhe prepadavani pri spatnem paseni.
Nejdriv se musi pretocit ze zad na risko.

Kontroluj paseni - idealne nahata na pevne podlozce, uoravuj rucicky. Kdyz se zacne naklanet a zaklanet, obrat ji zpatky na zada. Lepsi past kratce a spravne nez dlouho a spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
5.2.20 21:17
@eM91 píše:
@darekp ale zkus to vysvětlit tomu dítěti :lol: :lol:

No právě :mrgreen: jen mi bylo jasný, co tady bude zakladatelce řečeno.. je to prostě špatně! Privaz ji nekam, aby se nemohla hýbat a hlavně proboha, ať se už nepretaci, nebo je s ní amen!!! 8o :lol: :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.02.20 v 21:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85284
5.2.20 21:17
@Anonymní píše:
Z břicha na záda se otočila jednou… Spíše se točí že zad na brisko…

Aha, tak to jsem spatne pochopila z textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí