Dcera se neumí hrát sama

Anonymní
12.1.19 14:40

DCERA SI NEUMÍ HRÁT SAMA

Dobrý den,

mám skoro 3 letou, v unoru a v poslední době si vůbec neumí hrát sama, ke všemu vyžaduje asistenci, jde si kreslit, chce, abych kreslila s ní, jde si hrát s panáčky, to same, jde bobovat, musim bobovat s ní..

ráda si s ní hraju, ale když neco dělám, ví že se musí zabavit, ale sotva napíšu email, jak si sednu už je u mě a odtahuje mě pryč a to u pc nevysedávám, ale někdy prostě si chci najít třeba nějaký recept, nebo někomu odepsat nebo jen tak na chvilku vypnout u kafe. ve 3 letech by snad měla pochopit, že maminka si s ní nemůže hrát pořád..jenže když ji nevyjdu vstříc jsou scény, pořád mě vola, mam, mama, mama a to třeba 30× za sebou a ke konci to jde do takového lítostného modu a pak brečí, někdy mi už ujedou nervy a okřiknují, dnes jsem řešila jednu vec přes internet s jedním eshopem, co mi nedodali zboží a nevrátili peníze, odepisuju jim a ani tu chvilku na napsani krátkého mailu mi nedá, bud otravuje celou dobu a pak se rozbrečí nebo se vztekne a začne tu neco demolovat a pak stejně knourá..už na to mám alergii, navíc me to fakt nebaví si s ní hrát, často se překonávám, ale teda už mě to unavuje, navíc kdyby chtěla aspon neco tvořt, ale ona chce pořád hrát na schovku nebo na bubáka, nebo s panáčkama a já nemám už ani fantazii, vždy se uměla sama zabavit, já si s ní taky ráda pohraju, ale ne celý den, to knourání iž mi leze taaak na nervy, nevim proč ted najednou má problém hrát si, asi že je zima a víc se nudí..

snažžím se ji v klidu vysvětlovat, že maminka ted nemůže, ze za chvilku, a le jako bych nic neřekla a pak už mi ujedou nervy a okřiknu ji a ona se rozbrečí nebo naštve a je pak protivná zbytek dne, máte to nekdo podobně?

dělá to i u pohádky, na neco kouká a pořád na mě něco volá, mama, mama, mama, mamamamamama třeba 20× za sebou, tu že je tam kočička, pejsek, nekdy to snad dlá jen ze zvyku, nemžu se na nic soustředit, ted to samé, kouká na pohádku a pořád mamamamama a neco mi ukazuje, když hned nezareaguji zvyšuje tooon, abych ji nepřeslechla, jenže zareaguji jednou, ani, je tam kočička a běhá po trávě, tak za vteřinu to mama je na neco jiného a pořád..když vařím, i kdyžž telefonuji, prostě pořád, nevim co to s ní je, ale fakt už me to vytáčí..přitom jsem ji takto nikdy nerozmazlovala, žže bych přiběhla hned jak zavolá a tak..vím, že to bude znít tvrdě, ale leze mi už tak na nervy, že už me ani nebaví s ní neco dělat.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7478
12.1.19 14:47

A je nějaká jasně daná změna,když to zacalo teď?Nezačala do školky,nečekaně sourozence apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
12.1.19 14:50

Jo a jinak vůbec nezminujes tátu.Kdyz je doma,dělá to taky a pořád jen na tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122313
12.1.19 14:52

Jsi s ní sama? Má kamarády? Co kdyby jste ty kamarády i s rodiči pozvala k vám. Tvá dcera se s nima zabaví a ty budeš moct dělat svoje věci. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.19 14:56

@anupati ten jecskoro porad oryc, ted 5 dni na sluzebce, kdyz je doma, je unaveny a s malou si nehraje, kamaradek s detma moc nemam, skoro zadne, do skolky ji jeste nevzali, az v breznu nastoupi, ma se uvolnit misto, chodime aspon do materskeho centra 3× tydne na 2 hod a jezdim s ni do indoor hernicek, doma moc deti taky venku v zime nudi, vim, ze se nudi, ale ja jsem nejaka vyhora, ale nemuzu rict, ze bych si s ni nehrala, hraju a chodime ven do toho centra a mezi deti, tenhle tyden teda min, jsem dost nastydla, e stejne je to pro ni asi malo, mrzi me, ze me to tak otravuje, ale fakt otravuje, u niceho uz se neumi zabavit na chvilku sama..

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
12.1.19 15:03

To že chce společnost je úplně normální a zejména okolo 3 roku se zcela mění způsob dětské hry -právě na to, že klíčem je společné hraní - proto jsou školky.

Vysvětlování které je delší než dvě holé věty je v rámci tříletých dětí ztráta času a jen budování frustrace z toho, že to nechápou - nemůžou.

Je naprosto jasné, že nejsi klaun či animátor a nemůžeš strávit celý den s tím, že budeš dělat to co chce dcera. Jsou dvě cesty co s tím - na dobu kdy potřebuješ dceru zabavit jí pustit pohádky a nebo uzpůsobit situaci tak, aby to co děláš dělala společně s tebou. I když tě pochopitelně bude zdržovat. Výhodou je, že se tím naučí brát domácí práce jako zábavu. Dobře propracované tohle dělání věcí společně má montessori přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.1.19 11:05

Můj syn 4 roky si taky nechce hrát sám pořad vyžaduje moji pozornost. Ve školce si hraje s ostatními dětmi, tak si myslím že doma to musí zvládat sám to bych jinak nic doma neudělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí