Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lily Evans píše:
Mám 157 cm když moc. Jak už někdo psal, je to míň prostoru pro rozložení kil, ale jinak super, kluci na mě letěli, že prý jsem roztomilá, v letadle nepotřebuju moc místa na nohy, tam kde si ostatní omlacují hlavu o nízký futra či strop já se ani nesehnu… Akorát kalhoty, no, musim dobře hledat nebo nechávat zkracovat.
Jo a presne jeste misti v autobuse v letadle atd pri 180cm to je taky problem ![]()
Jestli myslíš tu kalkulačku na emiminu, tak to je pěkná ptákovina.
Přes 170 znamená co? 171, 179?
Tatínek není moc velký, tak má předpoklad být menší.
Má ms? Jak dlouho?
@Anonymní píše:
Dobrý den. Bojím se o svoudceru, hned vysvětlím proč. Moje dcera (13) měří zhruba kolem 154 cm. Bojím se, že bude v dospělosti malá, vím, že se s tím nedá nic dělat, ale v kalkulačce mi vyšlo, že bude mít v dospělosti 162 cm. Přitom oba z rodičů mají přes 170cm. Je možné, že by opravdu mohla být takhle malá?
Ja mam 186 cm a ver tomu, ze je lepsi byt mensi zena nez vetsi zena
( minimalne z hlediska osaceni a obuvi, vyberu partnera). Uz menstruuje pravidelne? Za me resis zbytecne.
Zrovna u holky bych to neřešila, nevadí když bude menší. U kluka je to horší
Hlavně ji netluc do hlavy, že je to handicap! Můžeš ji tím zadelat na pěkný mindrak.
Já mám 163 cm a jsem úplně v pohodě
My jsme z rodiny mé matky všechny takhle malé. Mám 164,máma měla 159,teta dokonce 156,ta je z nás nejmenší, babička, ta měla 160 atakdále atakdále…žijeme, pracujeme, máme děti, partnery…nevidím v tom žádný problém.
Moje holky budou mít 190 cm a co jako? Nauč ji mít zdravý sebevědomí, hlavně nad její výškou nevzdychej a bude to v pohodě. Výška fakt není předpoklad jaký bude mít život.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Bojím se o svoudceru, hned vysvětlím proč. Moje dcera (13) měří zhruba kolem 154 cm. Bojím se, že bude v dospělosti malá, vím, že se s tím nedá nic dělat, ale v kalkulačce mi vyšlo, že bude mít v dospělosti 162 cm. Přitom oba z rodičů mají přes 170cm. Je možné, že by opravdu mohla být takhle malá?
Mám 165 cm a mála si vůbec nepřipadám. Kamoška má 154 cm je sice menší než většina ostatních žen, ale má to největší srdce na světě. ![]()
Takže doopravdy výška je nic…
@Janli píše:
Moje holky budou mít 190 cm a co jako? Nauč ji mít zdravý sebevědomí, hlavně nad její výškou nevzdychej a bude to v pohodě. Výška fakt není předpoklad jaký bude mít život.
Opravdu takhle vysoké? Kolik jim je? Dcera taky vypadala, že bude hodně vysoká, v 10 letech dostala ms a dorostla jen do 171.
@Havlova píše:
Opravdu takhle vysoké? Kolik jim je? Dcera taky vypadala, že bude hodně vysoká, v 10 letech dostala ms a dorostla jen do 171.
No, zatím jsou mrňata, ale starší má v první třídě 138 cm. Mladší je prcek, ale to jsem byla taky a vytáhla se až v pubertě. Já mám 177cm, manžel 198cm. Výšku máme spočítanou od endokrinologa na 185-192cm v dospělosti.
@Janli píše:
No, zatím jsou mrňata, ale starší má v první třídě 138 cm. Mladší je prcek, ale to jsem byla taky a vytáhla se až v pubertě. Já mám 177cm, manžel 198cm. Výšku máme spočítanou od endokrinologa na 185-192cm v dospělosti.
Já 175, muž 195, dcera 170, syn 210.
Mozne to urcite bude, ono ty geny obcas skacou ruzne, nemusi byt nutne stejne vysoka jako rodice
A u zenske mi to nijak extremne malo rozhodne neprijde
Chapu, kdyby to vypadalo, ze bude mit nekde ke 150max, ne zebys s tim stejne neco udelala, ale tam uz trochu byva problem s praktickymi vecmi jako obleceni a boty a aby poradne videla pres volant v nekterych autech…ale 162 je uplne v pohode
Tak tu svoji zbytecnou obavu hlavne pred ni nijak neventiluj, u pubertalnich holek jakykoliv problem s telem muze zpusobit peknou mentalni paseku ![]()
@Anonymní píše:
Tak bude mít 162 cm. Já tolik cca měřím a žiju. Jsem spokojeně vdaná, dvě děti…Jako jo, občas by se 10cm navíc šiklo, ale zase třeba 180cm bych měřit nechtěla.
U holky malý vzrůst tolik nevadí. Nám hrozí malý vzrůst u syna, to je horší.
Tak ja chapu proc to resi, zas se hned sletly ty, ktere to berou osobne…ja mam treba kamaradku a ma 162 cm a vylozene byla nestatsna z toho, uorimne ja bych taky nechtela mit malo, mam 177 cm a jsem spokojena, zas lepsi mala nez mit 190 cm..nadruhou stranu, uc ji at se ma rada takova jaka je..stejne s tim nic neudelas..