Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Janli píše:
Tak to je dobrý. Taky bych holkám přála nějakou normální výšku, ale nehodlám z toho dělat nějakou trágu. Já taky vždycky všude čněla jak maják…
Vždyť jo, stejně to neovlivníš. Hlavně, aby byly zdravé.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Bojím se o svoudceru, hned vysvětlím proč. Moje dcera (13) měří zhruba kolem 154 cm. Bojím se, že bude v dospělosti malá, vím, že se s tím nedá nic dělat, ale v kalkulačce mi vyšlo, že bude mít v dospělosti 162 cm. Přitom oba z rodičů mají přes 170cm. Je možné, že by opravdu mohla být takhle malá?
Možné je všechno a nechápu v čem je problem,162cm je normální výška.
@topazio píše:
Já mám 163 cm a mám život naprosto v pořádku, žádná diskriminace.Raduj se, že je zdravá a neřeš její výšku.
S podpatky 170 je naprostý ideál za mě (175
)
Z mého pohledu matky 11lete holky, která měří 172 a botu 42, je to naprosto v pořádku.
Co bych dala za 162 cm
@Janli píše:
Moje holky budou mít 190 cm a co jako? Nauč ji mít zdravý sebevědomí, hlavně nad její výškou nevzdychej a bude to v pohodě. Výška fakt není předpoklad jaký bude mít život.
Toho jsem se take bala, ale snad aspon u starsi se tam nedostaneme… ja mam 181, tatinek hilek 195, moje mamka 178, segra 176( a to proto, ze ms dostala v 10 letech) synovcove ve 13 letech 193, starsi dospely 199 atd:). Male bude za par dni 8 a ma 140cm…talze presne doe me u holky lepsi mensi… u kluka pod 170asi problem je.. ale stejne s tim nikdo nic neudela…ale u holky NE
Řekla bych, že s výškou 164 cm jsem normální. Já si naopak říkám, že je lepší mít jako žena kolem těch 160 cm než kolem 180 cm. Mám takhle vysoké dvě kamarádky a obě by si klidně ubraly. Blbě se shání kalhoty. S podpatky je to už moc.
Každopádně rozhodně před dcerou její výšku neprezentuj jako problém. Ať chuděra v dospělosti opravdu nemá při normální výšce kolem 160 cm mindrák!
@Anonymní píše:
Dobrý den. Bojím se o svoudceru, hned vysvětlím proč. Moje dcera (13) měří zhruba kolem 154 cm. Bojím se, že bude v dospělosti malá, vím, že se s tím nedá nic dělat, ale v kalkulačce mi vyšlo, že bude mít v dospělosti 162 cm. Přitom oba z rodičů mají přes 170cm. Je možné, že by opravdu mohla být takhle malá?
Tak 162 cm je normální výška a pro holku rozhodně příjemná pro seznamování. Naopak holky čáry to mají mnohem těžší a trápí se tím, že si těžko hledají kluka, aby nebyly vyšší.
Já bych ty kalkulačky v tomto věku brala dost s rezervou, právě že ta puberta u každého nastupuje jindy a je to rozdíl i v rámci let a stále může přijít období, kdy se vytáhne, zvlášť pokud ještě nedostala měsíčky… Každopádně, i kdyby zůstala menší, tak co, každý máme to své ![]()
Tak to je dobrý. Taky bych holkám přála nějakou normální výšku, ale nehodlám z toho dělat nějakou trágu. Já taky vždycky všude čněla jak maják…