Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A co jako? Tak bude malá, no, není důležitější, aby byla zdravá a spokojená? 🙄
To ti fakt neřekneme a především je to zcela zbytečná činnost se tím trápit.
Neovlivníš to. Čím víc se budeš trápit, tím větší téma to bude a tím víc to bude trápit i tvou dceru.
Prostě je ptořeba naučit se hrát s tím, co zrovna genetika nadělila.
Hm, a můj jedenáctiletý syn má 165 cm jako já. neměl by být menší?
To jsou starosti tedy ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den. Bojím se o svoudceru, hned vysvětlím proč. Moje dcera (13) měří zhruba kolem 154 cm. Bojím se, že bude v dospělosti malá, vím, že se s tím nedá nic dělat, ale v kalkulačce mi vyšlo, že bude mít v dospělosti 162 cm. Přitom oba z rodičů mají přes 170cm. Je možné, že by opravdu mohla být takhle malá?
![]()
Já mám 163 cm a mám život naprosto v pořádku, žádná diskriminace.
Raduj se, že je zdravá a neřeš její výšku.
@Anonymní píše:
Dobrý den. Bojím se o svoudceru, hned vysvětlím proč. Moje dcera (13) měří zhruba kolem 154 cm. Bojím se, že bude v dospělosti malá, vím, že se s tím nedá nic dělat, ale v kalkulačce mi vyšlo, že bude mít v dospělosti 162 cm. Přitom oba z rodičů mají přes 170cm. Je možné, že by opravdu mohla být takhle malá?
jak tvoje dcera vyroste nevím… ale já mám 163 cm a malá jsem si nikdy nepřipadala
vždycky jsem si myslela, že jsem tak akorát, ani moc malá, ani zbytečně velká ![]()
Mám 155 cm a jediná nevýhoda je, že na mě každé kilo vypadá jak 5.. ![]()
Co je malé, to je hezké, se říká. 162 cm je naprosto v pohodě.
A ten problém je kde? Mít kolem 160 není žádná katastrofa ne?
Treba ti pomuze pohled z druhe strany, moje 13 leta meri 177cm a modlim se, aby uz nevyrostla… a nemela vic bez ja =181:). Protoze znam vsechny ty problemy nas"ziraf"s krasne dlouhyma nohama, kdy pri BMI 26 mam 46-48-50 velikost… na vzhled mi kazdy rekne, ze jsem hubena, ale nemohu si an sebe nic moderniho koupit ( teda mohu, ale stoji to mohem vic penez a hlavne casu)… stejne tak vyber partnera… je vyslou omezeny… kdyz vynecham neci pohledy a popis jako hromotluka… vse to beru jak je a netrapim se tim i kdyz nekdy me to stve:)… takze chapu tvuj pocit, ale u holky je ta mala vyska lepsi varianta nez prerostla… ve 13 jeste muze par i 10 cm vyrust a zen ktere maji okolo 160č je fakt hodne…0
Mám 157 cm když moc. Jak už někdo psal, je to míň prostoru pro rozložení kil, ale jinak super, kluci na mě letěli, že prý jsem roztomilá, v letadle nepotřebuju moc místa na nohy, tam kde si ostatní omlacují hlavu o nízký futra či strop já se ani nesehnu… Akorát kalhoty, no, musim dobře hledat nebo nechávat zkracovat.
@Anonymní píše:
No a když jí tahle výška zůstane, tak co? Něčemu to vadí? Taky jsem prcek, a nehroutím se z toho ![]()