Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásný den, starší dcera 4r byla před 16ti dny ve školce v kontaktu s neštovicema, ve středu a čtvrtek (tzn. 13. a 14.den po kontaktu) se jí na těle udělaly pupínky - na břiše, pár na zádech; nejsou naplněné tekutinou, vypadají jako klasické jebáky. Ten 12. a 13.den jsme trávily hodně času u bazénu a celkově na sluníčku, tak si říkám, že to může být nějaká vyrážka, jiní mi říkají, že to jsou neštovice a teprve se nalijí, ale že by ani po 4 dnech nebyl žádný pokrok? Upřímně bych byla ráda, kdyby to nechytla, chci obě holky (máme ještě roční dcerku, o ni mám největší strach) nechat očkovat. Přidám fotky a budu ráda za vaše zkušenosti 🙂
Nevim, no, u nestovic bych cekala vyvoj, pribyvani a nalivani pupinku. Nebo se to teprve rozjede.
@blumen Právě a už mě to celkem štve, nevím, jak dlouho mám dceru držet doma…
No nevim
neštovice se většinou dělají nejprve na hlavě/obličeji, a pak jdou na tělo
nemohlo ji spíše něco poštípat? ![]()
Podle mě neštovice. Takhle nám začínaly. Nalily se až pozdeji. 3 děti a myslím ze ani jeden neměl první na hlavě ale měli hrudník.
@Emisis píše:
Podle mě neštovice. Takhle nám začínaly. Nalily se až pozdeji. 3 děti a myslím ze ani jeden neměl první na hlavě ale měli hrudník.
To opravdu můžou začínat 4, 5 dní? Neznám nikoho v okolí, kdo takto byl x dní než byly puchýře. Ale jako samozřejmě nevím, že jo…ach joo, nesnáším tady to čekání ![]()
@Semtex Nevím o tom, má to jediná z rodiny a to spím s oběma holkama v posteli. Jen ve středu byla na výletě se strejdou, jeli autobusem a prý nejela klima, tak se šíleně zpotili, tak jsem si myslela, že to má z toho.
Můžou a nemusí být. Syn měl v květnu „klasický“ průběh nestovic a dcerka po necelých 14 dnech jeden „stipanec“ na ruce, další den nic, pak dva „stipance“, dva dny nic, pak teplota a začal klasický vysev s puchyrky, ale i tak jich neměla moc, ale nestovice to byly (jen nevím, zda a kdy bych je poznala, kdyby byla ona první… 😀)
@lelulanda píše:
Můžou a nemusí být. Syn měl v květnu „klasický“ průběh nestovic a dcerka po necelých 14 dnech jeden „stipanec“ na ruce, další den nic, pak dva „stipance“, dva dny nic, pak teplota a začal klasický vysev s puchyrky, ale i tak jich neměla moc, ale nestovice to byly (jen nevím, zda a kdy bych je poznala, kdyby byla ona první… 😀)
No sakra. Mám pocit, že si se mnou ten nahoře zahrává
…každopádně uvidíme a fungovat budeme úplně normálně, do kolektivu teď stejně nechodíme
@NikiSv za mě ty pupínky neštovice jsou, dcera je měla úplně stejné, a měla jich celkem 6
prohlídni jí ještě hlavu, jestli nenajdeš nějakou ve vlasech
@stinga Taky neměla typické puchýře? Prohlídnu, ale ráno tam nic neměla
@NikiSv píše:
@stinga Taky neměla typické puchýře? Prohlídnu, ale ráno tam nic neměla
nee, neměla, bylo to takové, jak má tvoje holčička
@stinga Děkuju!! Kéž by to tak bylo, ještě aby roční dcerka, když je chytí, to měla podobně
Ano, vypada to jako nestovice. Letos uz jsem jich videla dost, ale kazde dite to melo trochu jine. Dokonce jedno dite chodilo asi tyden pouze se 2 pupinky, ktere byly spis, jak stipance a pak se to teprve rozjelo. V tech skolkach to vetsinou postupne chytnou skoro vsichni, kdo je jeste nemeli.
@Oriseka Fakt? Tak to jsem nikdy neslyšela, že by se neštovice vysévaly tak dlouho. No uvidíme, dcera byla ve školce dva dny, předtím byla dlouho doma a poté jsem ji též stáhla, protože měla rýmu.