Dcerka a pusinky, je to normální?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3755
15.7.25 17:07
@tini píše: Více

Ne, chlalec se musí naučit respektovat hranice, je mu 7 let, je dost velký na to aby to pochopil. 4 letá si je tězko sama uhájí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
15.7.25 17:10

Ja si pamatuju ve skolce (cca rok 1985), jak nam kluk lezl do postylek pri polednim spani, umely jsme ho vykopat, ale byly holcicky, co se s nim muchlovaly rady. A pamatuji si jak s jednou „chodil“ a pusinkovali se na zahrade za tuji. To jen k tomu veku. A ted moje deti si hraji pred barakem a taky vim, ze se jeden 5letej pusinkoval s jinou 5letou. Takze za me to neznamena ze z kluka roste uchyl, ale je treba ho naucit, ze holka musi souhlasit a dceru, ze se musi ohradit, nenechat se vydirat a pripadne ho naprasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
15.7.25 17:11
@Jazmine píše: Více

Vzdyt jsem to napsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
15.7.25 18:13
@tini píše: Více

4 leté dítě se fakt nedokáže vymezit a chtít to po něm není adekvátní jeho věku. Dítě do cca 6 let na to nemá vyvinuté mentální obranné mechanismy, neumi pracovat s manipulací. Proto jsem psala, že bych o 3 roky staršího kluka (a že je v tomhle věku fakt hodně velký rozdíl) s 4 letou holčičkou o samotě nenechala. Ano neznamená to, ze z něj roste úchyl, znamená to, že nerespektuje rozhodnutí dospělé autority a neni zralý a dost starý na to, uvědomit si důsledky svých činů, nést zodpovědnost. Hranice už ale respektovat v tomto věku musí
a měl by je dodržovat. I z hlediska bezpecnosti (úraz apod.) mi nejpřijde ok nechat takhle malé dítě hlídat teprve sedmiletým bez dozoru dospělého.

Příspěvek upraven 16.07.25 v 10:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3101
16.7.25 07:04

Přijde mi ok, že se pusinkuje 7 letý se 4 letou, nepřijde mi ok, že ji pusinkuje, i když se jí to nelíbí. Na doktory jsme si hráli už ve školce, pusinky taky padaly už ve školce. V první třídě jsem si za pět korun od spolužáků sundala kalhotky aby viděli ‚čárku‘ :oops: :mrgreen:… Od malinka jsem chodila na gynekologii, se sousedovic klukem jsme si ukazovali už dřív, nepřišlo mi ta tom nic špatného… ale hlavně nevadilo mi to, nebylo to pod nátlakem.
Je fakt, že se školkovým dítětem se těžko řeší hranice, aby se zároveň nedělo něco, co dítě fakt nechce a je přes čáru a zároveň aby dítě nezačalo dělat vědu a problém ze všeho. Já se synem řešila ve školce šikanu a pak byla ‚šikana‘ každé pošťouchnutí.
Asi oběma pořád dokola vysvětlovat, že s pusinkama musí souhlasit oba a oběma se musí líbit a pořád alespoň po očku hlidat :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
16.7.25 07:18

Byli nekde na svatbě a viděl to, tak to opakuje. Ja jako dítě absolvovala asi 5 svateb za 2 roky a dlouho jsem si na nic jiného nehrala :mrgreen: Nic jiného bych za tim nehledala. Stejně tak jsem se pusinkovala kamarádem a říkala o něm, ze je muj manzel :lol: Prostě jsem v tom žila.
Nicmene, to ze to ma přestat dělat, kdyz mu dcera jasne řekla ze nechce, je naprosto jasné. Pokud to nebere od tebe, promluvila bych si s jeho matkou důrazně. Rodinné vztahy stranou, ani jiné dítě nemuze sahat na to tvoje, pokud se to dítěti nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
16.7.25 09:14

Já bych děti rozdělila. Nekompromisně a prostě by s ním dcera sama bez dozoru nebyla. Bála bych se, že dojde na nějaké sex. zneužití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
16.7.25 09:25
@Tayen píše: Více

Z toho sedmiletého děláte úplného úchyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
16.7.25 10:04

Nejde o to dělat ze 7 letého úchyláka, ale 7 leté dítě už si svojí sexualitu v nějaké míře uvědomuje, narozdíl od 4 leté holčičky. Děti již v tomto věku běžně masturbují. V 7 ketech z toho ale ještě fakt kluk nemá rozum. Nenechávala bych je o samotě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
16.7.25 10:20

@Sandra277

Byla spousta případů kdy ke zneužívání docházelo v podobném věku. To starší dítě si nemuselo uvědomovat, že dělá něco úchylného ale to neznamená, že to to mladší dítě nepoznamenalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
16.7.25 10:35

To jistě ne, ale asi bych tu nepřemýšlela, že sedmiletý bude zneužívat.. Však pokud by to mělo být až tak vážné, to asi matka holky ví, tak je nebudu nechávat o samotě. ale nebudu dělat z kluka uchyla, pokud si jen hraje. Jak tu bylo psáno, možná byl xkrat na svatbě, děti si hrají na doktora a je to v pořádku atd. Jak tu padlo, že sedmiletý masturbuje, taky je možné, že ne. Kdo ví. Má je matka sledovat, třeba by něco vysledovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
16.7.25 10:46

Ne, 7 leté děti masturbují víceméně všechny, jen nevědí co to je, že jim to dělá dobře a proč. Stačí dohledat studie. To ze o tom dospělí neví, neznamená že se to neděje. Všichni říkáme dětem, jak se na veřejnosti na intimní partie nesahá. Dítě kopíruje okolí, ví že ostatní to před jinými nedělají, tak se chovají stejně. Problém může nastat pokud je s někým ve slabší pozici. Tím neřikám že by to udělal. Nicméně proto je tak strašně důležité o intimních věcech s dětmi mluvit už v tomto věku. V pubertě je fakt pozdě. Patrně to maminka chlapce ale nedělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
16.7.25 10:49

Nemasturbují všechny, ani skoro všechny. Máš statistiku, nebo si to jen tak myslíš? Já si zase myslím, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
16.7.25 10:53

Ano ty případy fakt jsou. Štve mě, jak maji lidé tendenci tohle bagatelizovat stylem „vždyť to jsou jen děti“. Celá problematika sexuální výchovybu dětí je dost aktuální téma. Děti se o sexualitě vzdělávají hrozně pozdě a neumí s ní pak pracovat, nerozumi tomu proč jim něco dělá dobře, co je vhodné co nikoliv. Tady je to bohužel zažité tabu, spoustu rodičů to s dětmi řeší až během puberty. Jenže vývoj sexuality je postupný proces, není to něco co se stane najednou až v pubertě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
16.7.25 11:00

Já tedy nevím, ale kdybych mela pocit, že se děje něco přes čáru, tak je asi nenechavam o samotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí