Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bartsch
Nic, žádná smlouva neexistuje - ještě, že tak. Protože myslím si, že už by o byt přišla. Dcera se k ní chová už opravdu
je mi jí tak líto ![]()
Babička řekla, že ten byt si nechá a uvidí ale prej teda ho dá asi mojí mamce. Ona to ještě neví a říkat jí to ani nebudu to je mezi nima ![]()
A chtěla jsem se teda ještě zeptat: Když babička tedy má už jen ten byt a darovala by ho za života dceři - tak nemá absolutně nic - má tedy nějaké peníze (na pohřeb a to co našetří) z toho by se asi zaplatil „pohřeb“ a zbytek by se rozdělil na 3.díly. Tedy pokud by to teta nesebrala když by byla v bytě sama.
Ještě chce vydědit jednu z dcer
to je pořád něco ![]()
@petula.bir píše:
@bartsch
Nic, žádná smlouva neexistuje - ještě, že tak. Protože myslím si, že už by o byt přišla. Dcera se k ní chová už opravduje mi jí tak líto
![]()
Babička řekla, že ten byt si nechá a uvidí ale prej teda ho dá asi mojí mamce. Ona to ještě neví a říkat jí to ani nebudu to je mezi nima
A chtěla jsem se teda ještě zeptat: Když babička tedy má už jen ten byt a darovala by ho za života dceři - tak nemá absolutně nic - má tedy nějaké peníze (na pohřeb a to co našetří) z toho by se asi zaplatil „pohřeb“ a zbytek by se rozdělil na 3.díly. Tedy pokud by to teta nesebrala když by byla v bytě sama.
Ještě chce vydědit jednu z dcerto je pořád něco
Ať ho dá tvé matce a nechá si tam břemeno. A peníze ať babička utratí pro sebe. A´t nechá něco na pohřeb (je to hrozné, ale s tím se musí počítat) a jinak ať si užije zbytek života pěkně. Kolik je jí let? Vydědění není jen tak, to ať raději nemá kdo co dědit. Tvoje matka pak už dědit žádné peníze nebude, protože už dostane byt za života babičky a o to bude pokrácen její podíl na ostatním dědictví. Předpokládám, že babička nemá miliony.
@andelka111
V dědickém řízení byla cena nějakých 105.960,–kč a paní z FÚ udělala odhad (protože nikdo u toho neudělal odhad před prodejem ani kupující-nečekaně) 105.930,–kč ![]()
A myslím, že to s tím dr. asi neklapne - nemáme nikoho známého
ale jako babička ještě bere nějaké léky na nervy.
Myslím si, že nejlepší (za situace jaká v rodině u vás je), aby babička darovala byt tvojí mámě s věcným břemen. Jinak po její smrti bude u vás v rodině „veselo“
Zažila jsem to a člověk až nevěří, co jsou pak někteří jedinci - při vidině děděného majetku - schopni dělat. Na dlouho to poškodilo některé rodinné vztahy.
@petula.bir píše:
@andelka111
V dědickém řízení byla cena nějakých 105.960,–kč a paní z FÚ udělala odhad (protože nikdo u toho neudělal odhad před prodejem ani kupující-nečekaně) 105.930,–kč
A myslím, že to s tím dr. asi neklapne - nemáme nikoho známéhoale jako babička ještě bere nějaké léky na nervy.
Já bych z ní blázna nedělala, na nervy dnes bere léky kdekdo
Babička je svéprávná, ale bohužel naletěla. Nejlepší je nechat smlouvy před podpisem zkontrolovat právníkem a projít to s ním.
@bartsch
Bohužel se toho taky bojím
U nás už něco takového je i 2roky po smrti ![]()
Volala jsem mámě a dozvěděla jsem se, že byt je opravdu „napsán“ na vnuka (babička i děda byla u notáře nebo na matrice - ještě před smrtí a darovala mu ho) ale LV je čistý!!! To asi musí teta dojít s tím usnesením o dědictví na katastr a tam až to přepíšou na jejího syna (vnuka)
Pokud teď bude babička to chtít změnit (myslím si, že už to asi nepůjde) tak půjdou útoky hlavně na mě!!! Jsem v podnájmu sama se 2.dětma
ale jako nikomu v rodině nevysvětlím, že jejich majetek nechci, že chci, aby byla babička v klidu a neposlouchala každodenní urážky a narážky
Jako neříkám, že peníze nepotřebuju - potřebuju je ale ne takto! To jsou peníze a majetek babičky ať si s nima dělá co chce a ne, že bude platit dluhy druhých - a ještě o tom nevěděla. ![]()
@bartsch píše:
Já bych z ní blázna nedělala, na nervy dnes bere léky kdekdoBabička je svéprávná, ale bohužel naletěla. Nejlepší je nechat smlouvy před podpisem zkontrolovat právníkem a projít to s ním.
To jo, ale štve mě, že se nedělal ani ten odhad prodejní ceny!!!
že ho nedělal nikdo!!!
@petula.bir píše:
@bartsch
Bohužel se toho taky bojímU nás už něco takového je i 2roky po smrti
Volala jsem mámě a dozvěděla jsem se, že byt je opravdu „napsán“ na vnuka (babička i děda byla u notáře nebo na matrice - ještě před smrtí a darovala mu ho) ale LV je čistý!!! To asi musí teta dojít s tím usnesením o dědictví na katastr a tam až to přepíšou na jejího syna (vnuka)
Pokud teď bude babička to chtít změnit (myslím si, že už to asi nepůjde) tak půjdou útoky hlavně na mě!!! Jsem v podnájmu sama se 2.dětmaale jako nikomu v rodině nevysvětlím, že jejich majetek nechci, že chci, aby byla babička v klidu a neposlouchala každodenní urážky a narážky
Jako neříkám, že peníze nepotřebuju - potřebuju je ale ne takto! To jsou peníze a majetek babičky ať si s nima dělá co chce a ne, že bude platit dluhy druhých - a ještě o tom nevěděla.
hmmm, takže existuje darovací smlouva? A už několik let? Proč to tedy není přepsané? Darovaný majetek přece nesouvisí se smrtí bývalého majitele
Nějak to nechápu, asi bych to prověřila. Doporučuji navštívit právníka a probrat to s ním. ![]()
@petula.bir píše:
To jo, ale štve mě, že se nedělal ani ten odhad prodejní ceny!!!![]()
![]()
![]()
![]()
že ho nedělal nikdo!!!
Ale on ho nikdo dělat nemusel. Cena byla smluvní a babička jednoduše naletěla. Bohužel mezi námi žijí i vych*ánci ![]()
@bartsch
jj hele já vůbec nevím, dozvídám se to jen když mi něco nesedí ![]()
S babičkou jsem ještě nemluvila ale asi vezmu děti a dojedeme tam a sand už naposledy a řekne mi fakt vše
prej na to zapomněla mi to říct ![]()
@petula.bir píše:
@bartsch
jj hele já vůbec nevím, dozvídám se to jen když mi něco nesedí
S babičkou jsem ještě nemluvila ale asi vezmu děti a dojedeme tam a sand už naposledy a řekne mi fakt všeprej na to zapomněla mi to říct
Tady toho tedy nesedí hodně, informace máš nepřesné a dozvídáš se to po kouskách. Nemáš to jednoduché, ale tvoje babička ti to rozhodně neusnadňuje
Copak jen tak člověk zapomene, že někomu daruje svůj byt
Budeš asi muset prověřit, co vlastně ten notář zapsal
Jestli sepsal darovací smlouvu, babička by ji musela mít, nebo že až zemřou s dědou, bude byt vnuka? No, ale to by to musela být závět´, ne? Nerozumím ![]()
Směrodatný je list vlastnictví. Jestli je tam napsaná babička, je byt její. Darovací smlouva nebyla předložena a tak tam vnuk nemůže být zapsán. Hlavně se musí postarat babička. Teď má ale smůlu, protože se někde toulá darovací smlouva, kterou se připravila o byt. Jestli poslouchá urážky a narážky, ať to ohlásí na policii. Možná se leknou a bude klid.
@Kobliha51 píše:
@petula.birSměrodatný je list vlastnictví. Jestli je tam napsaná babička, je byt její. Darovací smlouva nebyla předložena a tak tam vnuk nemůže být zapsán. Hlavně se musí postarat babička. Teď má ale smůlu, protože se někde toulá darovací smlouva, kterou se připravila o byt. Jestli poslouchá urážky a narážky, ať to ohlásí na policii. Možná se leknou a bude klid.
Tak ono asi zatím není jasné, jestli darovací smlouva existuje, ne? Jasno by v tom měla udělat babička. Ale je zvláštní, že někdo dostane byt a nepřepíše ho na sebe, platil darovací daň?
@bartsch
Hele já taky ne
prej děda vzal babičku a došel s ní na matriku (to muselo být možná i v roce 2009-2010 kde to nahlásil) ale žádnou darovací smlouvu nemají - řekla jsem ať mi dá všechny papíry co má! Třeba to bude mít někde v jiných papírech
Znám babi
Já se vše dozvěděla až od toho soupisu u notáře kterej jsem četla minulý týden ![]()
@Kobliha51
No jako neee až tak brutálně jak jsem to napsala ale jako, aby mi vlastní dítě řeklo ať jdu do prdele, že jsem blbá atd. tak jako by mi to taky 2×příjemný nebylo. Ale tam jde i o to, že jí pře 2.roky živila (teda i s dědou) a i vnuka kterej je agresivní a teď se hádají někoikrát denně (teta s vnukem) a to je samá pí…a, de.il, kre..n, idi..t - od rána do večera ![]()