Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne, jedině musí být závěť. Známý žil s kamarádovou maminkou přes 30 let a na nic neměl nárok.
Mě říkal že to vedi určitě že už to řešil někdo v okoli tak já fakt nevím, jinak máme díte.
@Anonymní píše: Více
Tak to se vezměte, když máte i dítě. Na držku bych nepřistoupila.
Bude dětit dítě, ty ne. Proč se nevezmete, nebo nějak neošetříte? Poslouchat JPP je dost na nic nemyslíš?
Tak bude dědit dítě, ale ty rozhodně ne. To by každá kamarádka, co si pořídí dítě s chlapem, co si ji nechce vzít, dědila a to rozhodně tak nefunguje.
není pravdou, stačí mrknout do zákona, či jen na google a hned uvidíš, kdo dědí. U vás jen dítě, ty jako družka nic.
@mamina2017 píše: Více
Tak v okolí se to řešilo, a vědí to určitě ![]()
@mamina2017 no tak když spolu budou dlouhodobě prokazatelně žít, proč by nemohla dědit? Já jako nevím proč by si vymýšleli.
Sestra dědila po příteli, ale on neměl děti, spolu taky ne a neměl ani rodiče. Dědila na půl s jeho sestrou.
protoze je na to zákon a podle něj dědí díte a manželka, družka ne.
@aledud píše: Více
To je možný, ale on to tak asi chtěl ne? Bylo to nějak dopředu dané. Jinak by nedědila.
Ahoj, mám dotaz, jak to je s dedictvim když žiji s partnerem přes 11 let a nejsme vzati? Partner to řešil s příbuznými a prý když prokazatelně spolu žijou déle než 5 let jako druh a druzka tak nárok na dědictví je jako v manželství? Je to pravda?