Deficit faktoru XII.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
130
18.1.21 17:02

Deficit faktoru XII

Zdravím… Mám malý dotaz… Jsem po ivf nyní 32 tt těhotná… Měla jsem zvýšené trombocity tak jsem byla odeslána na hematologii kde kde byl zjištěn deficit faktoru XII… 47%Trombo Jsou už v normě ale ten deficit tam stále je a asi bude… :? Mam už dvě děti 8 a 6 let nikdy jsem neměla problem se sražlivostí… Tak se chci optat jestli tu není nekdo kdo ma stejný problém… A jestli se ted musí léčit aby nevznikla trombóza? :roll: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
18.1.21 17:55
@Lussynda357 píše:
Zdravím… Mám malý dotaz… Jsem po ivf nyní 32 tt těhotná… Měla jsem zvýšené trombocity tak jsem byla odeslána na hematologii kde kde byl zjištěn deficit faktoru XII… 47%Trombo Jsou už v normě ale ten deficit tam stále je a asi bude… :? Mam už dvě děti 8 a 6 let nikdy jsem neměla problem se sražlivostí… Tak se chci optat jestli tu není nekdo kdo ma stejný problém… A jestli se ted musí léčit aby nevznikla trombóza? :roll: 8o

No, obávám se, že ti niko neporadí. Je to taková divná nemoc, nikdo o tom moc neví ani v odborných kuzích. Někteří hematologkov jí ani moc neberou vážně.
47% není zas tak málo. Máš s tím vůbec prodloužené aPTT?
No, ikdyby byl snížený trval, tak léčba trvalá ne. Jen v případě nekterých rizikových situací preventivně nízkomolekulární hepariny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
18.1.21 18:00

@Lama Lama no prodloužené aptt jsem měla ale už zase nemám :nevim: bylo mi řečeno že je to zřejmě genetické…a ze bude stacit kontrola jednou za rok :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí