Definice pojmu Bůh

88
7.5.20 18:43

Definice pojmu "Bůh"

Ať už kdo věří či nevěří, vyznává jakékoli přesvědčení, filozofii či náboženství a je vychováván v rozmanité paletě kultur a zvyků, slovo „Bůh“ zná bez výjimky každý jeden z nás.

Zajímalo by mě - jak byste svými vlastními slovy nejlépe definovaly Vaše vnímání pojmu slova „Bůh“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
7.5.20 18:48

Nějaká vyšší moc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
7.5.20 18:51

Ten první a vše ostatní z něj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
7.5.20 19:29

Nevěřím, takže nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
7.5.20 19:42

Starej dedousek s oooooobrim plnovousem na oblacku :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15237
7.5.20 20:54

Stvoritel světa, vyssi moc, konkrétní podobu si nepředstavuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
7.5.20 21:55

Nejvetsi lásku a jistotu. Kdo ma Boha, neni nikdy sám. Sama pro sebe ho mam i trestajiciho. Beru to ale jako projev jeho laskavosti a verim, ze co si odpykam tady, se mi odecte z konecneho uctu později ;)

• Citovat
  • Upravit
12503
7.5.20 23:14

Definovat pojem Bůh je dle mě v podstatě nemožné. Vždycky se v tom bude odrážet osobnost toho, kdo definici vytvořil. Jeho vlastní zkušenost a povaha. To, kým je nebo kým by chtěl být, vloží do své představy o Bohu. Boha vidím jako něco, kde se moje rozumove schopnosti musí zastavit a logika veškerého poznání selhává. Člověka od počátku jeho dějin provází představa něčeho „nad ním“ a nikdy ji nedokázal opustit ani překonat. Odpovíme na jednu otázku, ale s odpovědí přijde 10 jiných otázek. Možná jsme božstva, Boha, stvořili my, možná ne. Na tuhle otázku nemá odpověď nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
8.5.20 13:22
@PaníKadrnožková píše:
Nejvetsi lásku a jistotu. Kdo ma Boha, neni nikdy sám. Sama pro sebe ho mam i trestajiciho. Beru to ale jako projev jeho laskavosti a verim, ze co si odpykam tady, se mi odecte z konecneho uctu později ;)

Bereš ho/ji (Boha) jako něco co je vně tebe a má nad tebou nějakou moc, nebo jsi jeho/její součástí a seš schopna moc nad sebou ovlivňovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
8.5.20 13:27
@wildcherry píše:
Starej dedousek s oooooobrim plnovousem na oblacku :jazyk:

;-) ;-) ;-) Když jsem byl malej, přesně takhle jsem si ho nějak představoval. S tím, že nepřetržitě bedlivě sleduje a pozoruje každého člověka, jestli se chová příkladně a pokud ano, odměňuje ho, pokud ne, potrestá ho (podobně jako princip výchovy psů). A že se před ním nelze schovat - vidí úplně všude, i pod postel nebo do skříně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
8.5.20 14:32
@PP88 píše:
Bereš ho/ji (Boha) jako něco co je vně tebe a má nad tebou nějakou moc, nebo jsi jeho/její součástí a seš schopna moc nad sebou ovlivňovat?

V zadbem pripade neovlivnuji, mam v sobe dost pokory. Delam, co muzu sama za sebe. Zajimava otazka… :think:

• Citovat
  • Upravit
6439
8.5.20 14:56

Někdo mě tu hledá? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
8.5.20 18:14
@samá práce píše:
Někdo mě tu hledá? ;)

Kdo hledá, najde ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
10.5.20 15:02

Tady to je:http://www.varovani.org/html2/1152.html

@PP88 píše:
Ať už kdo věří či nevěří, vyznává jakékoli přesvědčení, filozofii či náboženství a je vychováván v rozmanité paletě kultur a zvyků, slovo „Bůh“ zná bez výjimky každý jeden z nás.Zajímalo by mě - jak byste svými vlastními slovy nejlépe definovaly Vaše vnímání pojmu slova „Bůh“?

"… je jen jediný Bůh – Bůh Otec, Bůh Syn a Bůh Duch Svatý – všichni odlišné osoby v jednom. Nejsou tři oddělení jedinci, neboť my jsme jeden – Bůh Otec, Stvořitel všeho, Bůh Syn, jak se projevil životem mezi vámi a Duch Svatý, daný lidstvu jako dar, který vaše srdce naplňuje poznáním, novým životem a mocí mé lásky.

Když přicházíte ke Mně, přicházíte k mému Otci. Když vás volá Duch Svatý, přichází od Otce. Všechno pochází z Boha. Nesmíte nikdy uctívat žádného jiného Boha kromě Trojjediného Boha. Ale vězte toto: Abyste poznali Otce, musíte uznat Boha Syna, neboť beze Mne, Ježíše Krista, nemůžete Otce poznat… "

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
10.5.20 16:09

A mame to komplet :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat