Definice pojmu Bůh
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@My Melody píše:
Tvuj koment mi pripomel tohle video…je to tanec apnoistky pod vodou. V tom tanci je vsechno, celej lidsky pribeh : zrozeni, prvni vahave kroky, pak radosti i bolesti zivota a pak smrt… to jak ta holka ztvarnila smrt, je zvlastni a krasne, jak stoupa ke hladine a s ust ji vychazi vzduch (duse), kterej jde tam, kde je jeho skutecnej domov.https://www.youtube.com/watch?…
Díky za tip, mrknu na to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáme závidět.Pro závist jsme ukrizovali...
@reincarnate píše:.. našeho Pána a Syna Božího Ježíše Krista.
Jaký je rozdíl mezi bodem 7 a 10? A mezi 6 a 9?Mimochodem, zdá se mi, že svými nesmyslnými posty porušuješ bod 2.
Příspěvek upraven 22.05.20 v 12:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkni na lidi co umřeli a doktoři je vrátili do života...
@Uiii píše:.. třeba si vymýšlí i oni.
Kde jsem psala něco o majetku? Nebo už zas jedeš svoje básničky od začátku?Hele, já bych s tebou i diskutovala, ale s někým, kdo nectí názor druhých a furt jim hrozí peklem a bolestmi atd., atd., to prostě moc dobře nejde. Chápu, že máš svojí víru, ale nepodsouvej jí druhým, jako jedinou správnou věc.
Nebudu s tebou polemizovat kdo mi dal duši ani nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danikoof píše: .. třeba si vymýšlí i oni.
Opět vznesu dotaz, na který od tebe nedostanu odpověď: kde píšu, že si vymýšlíš ty, nebo kdokoliv?
Podívej, mě to nebaví, já četla hodně věcí ohledně toho, jak lidé prožívají klinickou smrt. Jedni říkají, že se setkali s Bohem, jiní že s Anděly a někteří, že s rodinou. Copak to není jedno, jak si nazveme to, čemu věříme? Chápu, že pro tebe ne. Já můžu ale věřit i na lesní skřítky a chodit na čarodějnické sabaty, a ty s tím nehneš. Smiř se s tím nebo choď prezentovat své názory před stejně naladěné lidi. Kapišto?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danikoof píše: .. jinak přijde trest. Stejné je to s Bohem vůči nám.
I dítě je člověk a má svobodnou vuli
..
Nějak nechápu, co z toho strašení máš…
Já myslím že se píše i o radosti z Boha…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tobě hráblo? Tohle téma je o Bohu a našich názorech...
@Uiii píše:
Opět vznesu dotaz, na který od tebe nedostanu odpověď: kde píšu, že si vymýšlíš ty, nebo kdokoliv?@Uiii píše:.. jenže názor někoho může být lež a jiní co uvěří lži jsou taky lháři. A já nechci, abychom věřili lžím.
Opět vznesu dotaz, na který od tebe nedostanu odpověď: kde píšu, že si vymýšlíš ty, nebo kdokoliv?Podívej, mě to nebaví, já četla hodně věcí ohledně toho, jak lidé prožívají klinickou smrt. Jedni říkají, že se setkali s Bohem, jiní že s Anděly a někteří, že s rodinou. Copak to není jedno, jak si nazveme to, čemu věříme? Chápu, že pro tebe ne. Já můžu ale věřit i na lesní skřítky a chodit na čarodějnické sabaty, a ty s tím nehneš. Smiř se s tím nebo choď prezentovat své názory před stejně naladěné lidi. Kapišto?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
"Tak to dítě vykopni z domu jako 18-tiletého"...
@Kralikcek píše:.. nějak se o sebe postará. Ps. Ze „strašení mám to“, že lidi pak míň hreší.
I dítě je člověk a má svobodnou vuli..
Nějak nechápu, co z toho strašení máš…Já myslím že se píše i o radosti z Boha…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danikoof píše: .. jenže názor někoho může být lež a jiní co uvěří lži jsou taky lháři. A já nechci, abychom věřili lžím.
Cože? 😀 Přestávám tě pobírat. Takže tohle téma je o našich názorech, ale ty jsou tu vesměs lži, takže špatné.
Tak já nevím, když vidíš, že tě tu neposloucham a neberu vážně a ani mi neodpovíš na otázky, jen si jako kolovrátek opakuješ svoje, tak tě to taky nemůže podle mě bavit. Hele, co bys řekl na to, že podle mě, je Bible celá lež?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PP88 energie, vyssi moc, je vsude okolo i v nás, je nasi součástí - takto ho cítím.
Ale vizuální představa je formována kresleným filmem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V buddhismu je lež sám budha, jelikož...
@Uiii píše:.. to je modla. Ale Nejvyšší se smiluje… nad kým se smiluje.
Cože? 😀 Přestávám tě pobírat. Takže tohle téma je o našich názorech, ale ty jsou tu vesměs lži, takže špatné.Tak já nevím, když vidíš, že tě tu neposloucham a neberu vážně a ani mi neodpovíš na otázky, jen si jako kolovrátek opakuješ svoje, tak tě to taky nemůže podle mě bavit. Hele, co bys řekl na to, že podle mě, je Bible celá lež?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danikoof píše: .. nějak se o sebe postará. Ps. Ze „strašení mám to“, že lidi pak míň hreší.
Proč bych jej měla vykopnout? vždyť dítě je člověk a je jedno kolik je mu let…jednou matka, napořád matka…v konečném důsledku všichni jsme bratři a sestry, tedy následně i to mě dítě v 18letech… ![]()
A víš o tom, že strašit a dělat z Boha zlosyna není sice hřích, ale ani dělání jemu dobrého jména?…
Myslíš, že lidi raději budou poslušní pod rouškou strachu, než jen tak poslušní, protože chápou že je vyšší moc a ta zná pravidla lip, než člověk sám? člověk se s příručkou na život nerodí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uiii píše:
A jak to tedy je? Přece jsem mnohokrát od lidí v křesťanské víře slyšela, jak Bůh trestá. A proč by mě mel někdo trestat za moje rozhodnutí? Já nikomu jeho víru nehanim, jen jsem napsala, že to není nic pro mě.
Na to, kdo nebo co je Bůh se v lidském společenství formoval a měnil názor celá staletí. Křesťanství nevyjímaje. Víra v Boha prošla mnoha proměnami. Od Jediného Boha Židů a jejich historie s Ním až k Bohu Nového Zákona, který opět prošel proměnou Bohem trestajicim, strachem z pekla, nevzdelanosti, mocenských intrik až se obloukem vrátil k Bohu milosrdnemu a dobrotivemu, jak ho líčí Nový Zákon. Křesťanství věří právě v tohoto Boha, jehož první podstatou je láska ke všemu stvoření. Je vzájemným vztahem lidstva a Boha na principu důvěry, úcty a milosrdenství k nám lidem a mezi lidmi navzájem. Snad k tomu v dějinách přispěl velkou měrou humanismus, renesance a sekularismus. To vše bylo potřeba k znovunalezeni Boha novozakonniho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alladina píše:
Na to, kdo nebo co je Bůh se v lidském společenství formoval a měnil názor celá staletí. Křesťanství nevyjímaje. Víra v Boha prošla mnoha proměnami. Od Jediného Boha Židů a jejich historie s Ním až k Bohu Nového Zákona, který opět prošel proměnou Bohem trestajicim, strachem z pekla, nevzdelanosti, mocenských intrik až se obloukem vrátil k Bohu milosrdnemu a dobrotivemu, jak ho líčí Nový Zákon. Křesťanství věří právě v tohoto Boha, jehož první podstatou je láska ke všemu stvoření. Je vzájemným vztahem lidstva a Boha na principu důvěry, úcty a milosrdenství k nám lidem a mezi lidmi navzájem. Snad k tomu v dějinách přispěl velkou měrou humanismus, renesance a sekularismus. To vše bylo potřeba k znovunalezeni Boha novozakonniho.
Děkuji, je to zajímavé čtení, určitě je dobré o tom vědět víc.
Nicméně mi z toho vyplývá, že křesťanství jako takové, špatné není, ale církev je manipulativní, která říká to, co si myslí, že lidé chtějí slyšet nebo to, co si k nim může dovolit v určitých obdobích, jen proto, aby si své stádo udržela opravdu poslušné. To už je ale úplně jiné téma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danikoof píše: .. to je modla. Ale Nejvyšší se smiluje… nad kým se smiluje.
Výsledek naší diskuze tedy je, že ty si fanaticky meleš své a mimo mé příspěvky, a já se tu zbytečně namáhám a mírně čílím.
Tak jooo, máš pravdu, já ale do pekla nepřijdu, nikomu neubližuju a je úplně jedno, jestli věřím v Boha, co mi tu prezentuješ nebo věřím v přírodu, energii a duši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit