Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
chystám tašku do porodnice a dle paní na předporodním kurzu si máme vzít také deku na bonding. Ale v seznamu do porodnice (OV-Vítkovice) nic takového není.
Potřebovali jste svoji deku, příp. jakou jste měli?
Moc děkuji za pomoc ![]()
Ahoj ja rodila v Karviné a o žádné dece nikdo nic neříkal po porodu mi malou daly hned na bonding, přikryla nás tenkou plenkou a pak donesly klasickou velkou peřinu.
V Opavě dávají automaticky miminko při bondingu do červené deky. Zeptala bych se přímo v porodnici, jestli mají tuto možnost.. není nic jednoduššího ![]()
Taky jsem rodila v Karviné, deku jsem s sebou měla v obou případech a v obou případech jsem ji zapomněla včas nachystat a zůstala v tašce. Bonding se konal pod nemocniční peřinou, přesně jak píše @pistamonta .
Jinak jsem měla tmavě červenou deku, kterou kdysi manžel „šlohnul“ v letadle, krásně heboučkou a tenkou. Případně můžeš mít třeba červený ručník, nebo tak.
Já budu co nevidet rodit v Jablonci tam to funguje tak že to malou přiloží cca na 2-5 min to jí přikrejou necím ale prý tam je klimoska atd tak ji pak odnesou osetrí a zpet bud ti jí prinesou zabalenou v zavinovačce nebo když so řeknes že nechces ( jeste chces pokracovat v priložení kuži na kuzi) tak jim řeknes ale to aby jsi mela svou deku…takže já si beru deku čepicku…bud vyuziji nebo ne
Taktéž jsem rodila v Karviné a měla jsem červenou deku, kterou nás přikryli, ale stejně ještě použili peřinu. Myslím si, že nezbytně nutné to není ![]()
@Zireael píše:
Taky jsem rodila v Karviné, deku jsem s sebou měla v obou případech a v obou případech jsem ji zapomněla včas nachystat a zůstala v tašce. Bonding se konal pod nemocniční peřinou, přesně jak píše @pistamonta .
Jinak jsem měla tmavě červenou deku, kterou kdysi manžel „šlohnul“ v letadle, krásně heboučkou a tenkou. Případně můžeš mít třeba červený ručník, nebo tak. [/citaceA blbý Ti to není, chlubit se, že tvůj manžel krade v letadle?
Pak se nemůžeme divit, jakou mají Češi pověst
ty hnědý podšálky jste tam taky nenechali, doufám. Co víš, kdy se to může hodit.
Přikryli nás něčím přímo nemocničním, deku vlastní jsem neměla…
@Čičorečka 1. se nechlubím, ale konstatuji, 2. ty uvozovky tam nejsou jen tak pro srandu králíkům ![]()
Skvělé, moc děkuji za pomoc, holky
Tím, že navíc porodnice dala seznam a deka tam nebyla, nebudeme ji řešit.
Mějte se krásně!
Holky proc davaji deku cervenou? Ma to nejaky vyznam? Nebo to je jen nahoda, ze vsichni pisou o cervene dece?
A kdy se chystas rodit? Ja mam termin za 7 tydnu. A budu rodit uz po treti na fakultce v Ov.
@ZZuzzka červená má být ta deka proto, že s ní miminko v podstatě přikryješ celé a pak to připomíná prostředí v děloze, takže pro miminko to není takový šok, je u maminky jakoby ve známém prostředí.
@claireg… Ahoj, taky plánují Ov-Vítkovice, chci se zeptat jak to dopadlo s tou dekou při bondingu a celkově spokojenost? Byla třeba nebo nikoliv, planuji prohlídku ale už teď jsem zvědavá. Děkuji za info☺